Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (320)

Lenka.Vilka 

všetky recenzie používateľa

Rozkoukáno 3x, protože mě ten začátek nebavil. Což je docela paradox, protože druhá polovina a především konec je doják jako prase. Ale byla to hra bez vítěze, v které je cítit ta pachuť. A evidentně bude dvojka. Tak snad v ní budou věci dotažený. Protože kdybych tohle viděla v kině, asi dám hvězdy jenom dvě. Za tu zbytečnou cestu do něj jednu dolů. Škoda. Na tohle jsem se fakt těšila  :( ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Od mojich obľúbencov Škandinávcov som čakal podstatne viac a nie iba taký prvoplánový a jednoduchý mainstream na princípe - nehoda pri výkopových prácach, tajomné čudo na obrazovke (hoci je jasné čo to je), prvé skúmanie tvora, napojenie na históriu (to v rámci vysvetlenia pointy čo a prečo sa ten skalnatý maník objavil), akože napínavá naháňačka a vraj emotívny záver. Chcelo to niečo viac. Buď pridať na akcii, drsnote, alebo prísť s kvalitnejším príbehom. Najviac ma oslovila príroda, tá bola skutočne nádherná. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Ono to nebolo zlé, hoc najviac mi to pripomenulo Emmerichovu Godzillu, čo teda fakt nie je žiadna pocta, ale na svete sú aj horšie filmy. Problém som mal s tým, že to na mňa pôsobilo hrozne smutne. Pripadalo mi to ako keby nejaký národ vzal svoju národnú legendu, nasypal do nej (na svoje pomery) obrovskú čiastku a mal ambiciózne plány natočiť o nej ultimátny film, z ktorého zvyšok sveta padne na kolená. No ale vzhľadom na to, že to skutočne pripomína Emmerichovu Godzillu, nič také/z toho sa „prekvapivo“ nestalo a výsledkom je bohapustý priemer s tak odhadnuteľným scenárom, až mi to bolo nepríjemné a bolelo ma to. Rovnako tak reakcie niektorých postáv typu „čo ste sa zbláznili, trollovia predsa neexistujú“, pričom všade okolo sú desiatky hmatateľných dôkazov o ich existencii. Vtedy som fakt nechápal, o čo režisérovi môjho obľúbeného snežného slasheru Ľadová smrť ide resp. prečo sa do toho nechal namočiť (Ok, chápem, Tomb Raider mu nevyšiel, tak sa pokorne vrátil domov a bol rád, že je rád). ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Trol by zároveň chtěl být unikátním blockbusterem ze severských kulis, do velké míry se ovšem snaží kopírovat hollywoodské propriety a výsledek je na pováženou. Roar Uthaug rozhodně naservíroval dostatečně zábavný blockbuster, který na to jde sice chvílemi krapet jinak, dost času ovšem příliš sází na hollywoodský recept a příliš nejde svou cestou. I díky tomu tak ve výsledku zbude pouze úctyhodná blockbusterová porce,  která své konzumenti neurazí, zároveň ovšem nevyvolá motivaci k tomu upřednostnit jí před více úctyhodnými předchůdci.... ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama