Reklama

Reklama

Pam a Tommy

(seriál)
  • Česko Pam a Tommy (viac)
Trailer 1
USA, 2022, 5 h 38 min (Minutáž: 33–52 min)

Tvorcovia:

Robert Siegel

Kamera:

Paula Huidobro

Hrajú:

Lily James, Sebastian Stan, Nick Offerman, Taylor Schilling, Seth Rogen, Andrew Dice Clay, Spenser Granese, Mozhan Marnò, Pepi Sonuga, Johnny Rey Diaz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Seriál Pam a Tommy sa odohráva počas divokých prvých rokov internetu a je založený na neuveriteľnom skutočnom príbehu sexuálnej kazetovej videonahrávky Pamely Andersonovej (Lily James) a Tommyho Lee (Sebastian Stan). Video, ktoré z domu páru ukradol nespokojný dodávateľ (Seth Rogen), bolo najprv len undergroundovou VHS kuriozitou pre zvedavých, ale stalo sa globálnou senzáciou potom, čo sa dostalo v roku 1997 na internet. Príbeh lásky, zločinu, varovný prst i ponaučenie v jednom. Tento osemdielny pôvodný limitovaný seriál skúma prieniky súkromia, technológie a životov celebrít, pričom pátra po počiatkoch éry reality show ako žánru súčasnosti niekam k ukradnutej videokazete, ktorú zhliadli milióny ľudí, no pôvodne bola určená iba dvom divákom. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa oasismanik k tomuto seriálu (9)

Pam a Tommy (2022) 

Najprv som mal strach, o čom bude preboha tých 8 častí, ale nebojte sa, nebudete sa nudiť, je to skvelý retrovýlet do prvej polovice rokov 90-tich, do časov, kedy bol internet v plienkach, porno bolo výlučne na videokazetách a hlavne do časov, kedy každý pubertiak slintal nad Pamelou v Baywatchi, vrátane mňa. Atmosféru nezameniteľných 90s dokresľujú tie najväčšie hudobné pecky z rokov 94 až 97 a Lily James je viac Pamela ako reálna Pamela, naozaj, keby mala väčšie balony, tak si myslím, že tam Pam hrá samú seba. Celé je to mierne absurdné a naozaj ťažko povedať, čo všetko sa inšpirovalo skutočnosťou a do akej miery, alebo čo všetko bolo kompletne vymyslené. Prvé tri epizody režíroval Craig Gillespie, ktorý režíroval tiež podobne absurdný kvázi dokument Ja, Tonya a je to tam cítiť, celá táto miniséria sa nesie v podobnom duchu, aj keď spočiatku mi to pripomenulo Pot a krv od Michaela Baya. Čiže ak nemáte čo, rozhodne Pam a Tommyho odporúčam, aj ak vás kauza ich domáceho porna úplne minula /o čom pochybujem/. Ale aj tak by tomu viac svedčalo 6, maximálne 7 častí. ()

Vŕtanie a búchanie (2022) (E01) 

Nechápal som a stále nechápem o čom bude preboha 8 častí, ale už teraz viem povedať, že toto ma bude stopercentne baviť. Od prvej minúty už tak nejako tušíme presne kam to bude smerovať a ako sa k tomu dopracujeme. Pripomenulo mi to atmosférou Pot a Krv, môj veľmi obľúbený film, má to nezameniteľný 90s vibe, skvelá hudba, kazety, Baywatch...rozhodne pokračujem v sledovaní. ()

Milujem ťa, Tommy (2022) (E02) 

Zatiaľ skvelá jazda, nadupaný playlist, fejková Pamela je snáď ešte viac real ako naozajstná Pamela, len by som prijal menej penisu :) ()

Jane Fondová (2022) (E03) 

Už dávnejšie som sa zamýšľal nad tým, ako je možné, že taká stupidita ako Baywatch mala taký obrovský úspech. Ale daľšia skvelá časť, skvelý retrovýlet do začiatkov internetu, Cardigans... ()

Majster Beta (2022) (E04) 

Perfektná epizoda, skvelé tempo, žiadne hluché miesto, skvelá práca. ()

Strýko Jim a teta Susie v meste Duluth (2022) (E05) 

Ďaľšia dobrá epizodka, aj keď slabšia ako tie predchádzajúce. Dej sa točí primárne okolo Pam a Leeho a vy sa celý čas rozhodujete, ktorý z nich je ten hlúpejší. Soundtrack opäť perfektný, zrejme do konca tejto minisérie zaznejú tie úplne najikonickejšie pecky hudobnej scény z rokov cca 1994 až 98. ()

Pamela v krajine zázrakov (2022) (E06) 

Ďaľšia trochu pomalšia časť. zameraná iba na Pam a jej vývoj od lokálnej kanadskej fotomodelky k celosvetovo známej sexbombe, nad ktorou slintal nejeden pubertiak, vrátane mňa. Lily James ju hrá tak neuveriteľne presne a presvedčivo, že tomu až nemôžem uveriť. ()

Ničiteľ svetov (2022) (E07) 

Stále to nie je nuda ani omylom, nech už sú niektoré situácie aspoň trochu založené na pravde alebo kompletne vymyslené, ale začínam mať pocit, že to mohlo kľudne mať ideálne 6, maximálne 7 častí, linka s Randyho ex je viac menej úplne zbytočná a takých situácii by sa tam našlo viac. Opäť sa ale musím skloniť pred hereckým výkonom Lily James, keby mala o trochu väčšie balony, tak som si 100% istý, že to je samotná Pamela. ()

Seattle (2022) (E08) 

Asi najslabšia a najzbytočnejšia časť, trable hviezdneho páru ma veľmi nebavili v prvých častiach a nebavia ma ani tu, ale inak fajn...fajn miniséria, neľutujem, že som sa do toho dal. ()

Súvisiace novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama