Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(5)

Štúdio Marvel predstavuje seriál Echo, zameraný na Mayu Lopezovú, ktorú prenasleduje kriminálne impérium Wilsona Fiska. Keď ju jej cesta privedie domov, musí čeliť svojej rodine a koreňom. (Disney+)

Recenzie používateľa 66pepo66 k tomuto seriálu (2)

Echo (2024) 

Netuším čo si mám o tom myslieť. Štart podľa mňa pomalý. Zbytočne veľa flashback scén, ktoré som už videl v seriály Hawkeye. Bojové scény vyzerali skôr amatérsky, než by sa mali pýšiť akousi úžasnou choreografiou a profi spôsobom nakrúcania. Zlepšenie celého seriálu prichádza jednoznačne vo chvíli, kedy sa na scénu dostáva Kingpin. Jeho scény boli super a ak dlhá scéna pred a počas večeri bola hodná seriálu DD či Punishera. Problém nastáva, keď sa bavíme o nejakom logickom správaní postáv. Flashbacky z dávnej minulosti, ktoré sa opakujú mi občas tiež prišli navyše. Prípadne mi nesadol úplne štýl  ktorým boli natočené a ani samotný spôsob akým ich snímala kamera. Na druhej strane, niektoré bojové scény boli dobre, aj keď poväčšine ničím neohúrili. Tretia a štvrtá časť u mňa najlepšie a finále už skoro klasicky u Marvelu odflaknuté. Nechápem akým spôsobom tieto serialy vznikajú. Vymyslia si príbeh, roztiahnu to zbytočne na dlho a potom, keď teasujú veľké finále, tak finále skončí behom dvoch minút. Navyše, nelogicky. Čo to malo znamenať, naozaj nerozumiem. A stále sa pýtam, čo sa stalo s Marvelom, čo? Nepochybne je ti lepšie ako Ms. Marvel, ktorá bol odrazom úplného detinského amaterizmu. Lenze Echo občas pôsobí ako zaujímavý origin story, niekedy naozaj kvalitný a potom úplne ako paródia či C projekt, ktorý aa snaži priblížiť kvalitám Daredevila, no nedarí sa mu to. Oceňujem zopár easter eggov. Maribor či Roxxon a iné. Ale toto nestačí. Fakt mi príde, že to mohlo byť kratšie aspoň o jednu časť. Hlbší zmysel, lepší príbeh, väčší zvrat. Nejaké normalne finále by tiež neurazilo. Celkovo je to asi taký priemer. Niekedy si ti možno ešte pozriem, ale že by som túžil vidieť to cele znova teraz a viackrát, to nie. Beriem to skôr tak, že zopár projektov od Marvelu ešte bude v kvalite kolísať. Tie zmeny, ktoré začali robiť, aby sa znova vrátili ku kvalite, na ktorú sme boli zvyknutí, sa totiž neprejavia hneď. Týka sa to ak Agathy či Iron Heart a ďalších. Nie nadarmo sa pretáča aj Daredevil. Pokiaľ tie úvodné časti vyzerali podobne ako Echo, tak sa ani nečudujem. Držím palce, aby sa Marvel vrátil na vrchol a prinášal nám opäť kvalitne príbehy s kvalitnými postavami... viem, že občas sa tu nejaký skvost ešte nájde, ale už by ma potešilo, aby tu raz z sčasti pristál menší omyl medzi kvalitou, než kvalita medzi kopou omylov. ()

Chafa (2024) (E01) 

Tešil som sa, milujem Marvel, ale toto bolo fakt slabé. Miestami to prišlo ako slabučký odvar toho, či kedysi predstavoval Daredevil či Punisher od Netflixu. Dokonca aj tie bojové scény v tom sklade boli úplne spomalené, doslova viditeľne nahrané a teda Vice nie prirodzene zahrané. Celá časť strašne dlhá a plná pre mňa zbytočných vecí. Polovica vecí sa mohla v úvode zostrihať z Hawkeye ako krátka rekapitulácia a úvod k seriálu a bolo by vybavené. Postava sama o sebe potenciál má, ale do prdele mohol doklepnúť takýto scenár v tom vedeni??? Dokáže mi niekto reálne vysvetliť, prečo dokázal Marvel tvoriť prakticky jeden skvost vedľa druhého cez 10 rokov a potom zrazu išlo všetko do prdele? Teraz dosahuje kvalít Marvelu asi tak každý tretí projekt... ()

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (viac)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (viac)

Reklama

Reklama