Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majiteľ kasína Donald St. Claire (John Cleese) si vyhliadne šesť hazardných hráčov – stratených existencií a prezradí im úlohu. Akýmkoľvek spôsobom sa majú dostať z Las Vegas do mestečka Silver City v Novom Mexiku, kde v skrinke na železničnej stanici sú ukryté dva milióny dolárov. O to, kto vyhrá sa stavila skupina unudených najbohatších mužov sveta a blázniví „pretekári“ s časom sú pre nich skvelou zábavou. Zmätení hráči odchádzajú k hotelovému výťahu a preberajú bizarnú situáciu. Všetci sa zhodnú v tom, že preteky sú hlúposť. Je rozhodnuté – nikto z nich sa nebude štvať kvôli peniazom! Čím dlhšie však čakajú na výťah, tým väčšmi im vŕta v hlave suma dvoch miliónov. A tým menej veria jeden druhému. Po chvíli sa už jeden cez druhého predierajú dole po schodoch – preteky bez pravidiel sa práve začali! (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (403)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Zamrzia dve veci. Obcas prilis vela hlusiny a kruto nevyuzity potencial. Ale inak dobra zabava, ktoru nad priemer vytahuje niekolko vypecenych scen, kde som sa smial na plne hrdlo (zraz veteranov, krava, rychlostny rekord, vevericky). Navyse som fakt netusil ako to skonci a pointa milo prekvapila. Vo vysledku skoro tak dobre ako Edwardsove Velke zavody (mozno aj preto, ze to nema cez 2 a pol hodiny). 7/10 ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Vcelku príjemná bláznivá Zuckerovská komédia nie úplne využívajúca talent niektorých hercov a s jemne premrštenou dĺžkou a ale čo mal znamenať ten záver ktorý sa k tomuto žánru hodí ako päsť na oko? Nezanevieram na možnosť, že ide len o mnou nepochopený sofistikovaný vtip ale o hodnotení by som mal viacmenej jasno aj bez neho. ()

Reklama

StanislachKo odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako inak ohodnotiť snímok, v ktorom Ťa aj tvoji obľúbenci vytáčajú k umretiu?! (a že ich je tam požehnane a že sú doradu žalostne nevyužití - Atkinson, Lovitz, Gooding, a neprirodzene zubatý Cleese) O záverečnom moralizujúcom sentimente, smash mouth-u a stage divingu všetkých účastníkov už radšej len mlčím. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Skvelá odviazaná zábava, ktorá má síce svoje muchy (takmer dvojhodinová dĺžka), ale jej zápletka je skuočne originálna. Samozrejme ide predovšetkým o to, aký druh humoru preferujete, pretože ako každá správna komédia, ani Miliónový závod nesadne každému. VIDENÉ ZNOVA: 2/2020; Ide vôbec o najlepšiu komédiu, kde naraz vystupujú fake Hitler, lietajúca krava a Kathy Bates ako predavač veveričiek! ()

ArsenalEagle 

všetky recenzie používateľa

Skvělá svižná komedie plná spousty oblíbených osobností té doby. Hromada výborných hlášek a dokonalých scén. Asi se nejde nesmát, což je ostatně důvod, proč tato bláznivá blbost vznikla, pobavit! Možná jen škoda, že závěr přešel do sentimentality, ale v náloži předchozích parádních gagů to dokážu odpustit. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (15)

  • Ve scéně, v níž se bratři Duane (Seth Green) a Blain (Vince Vieluf) snaží shodit navigační věž, hraje skladba „Ve sluji Krále hor“ ze suity "Peer Gynt" norského skladatele Edwarda H. Griega. (Idée_fixe)
  • DVD bonusy zahrnují mimo jiné vystřiženou scénu, v níž si Sinclair (John Cleese) se svými společníky krátí čas tím, že hrají Monopoly se skutečnými penězi. (lubos111)
  • Scéna s házením mince byla natočena před zápasem kanadské fotbalové ligy na stadionu v Calgary. (Karlos80)

Reklama

Reklama