Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Harry Potter a väzeň z Azkabanu

Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004)

Dlhšie som trojku považoval ako slabú, lebo s knižnou predlohou (mojou najobľúbenejšou) mal tento film málo spoločné. Až neskôr som začal oceňovať, ako si na tom dal režisér záležať. Príbeh je prepracovanejší a temnejší ako v knihe, niektoré dotvorené scény sú priam vynikajúce. Netreba zabudnúť na výborné výkony hercov, obzvlášť predstaviteľov Lupina, Snapea (u Rickmana žiadne prekvapenie) a v poslednej polhodine aj Harryho a Hermiony. Teda v mojom pomyselnom rebríčku naj potterovských filmov obrovský posun z najhoršieho na najlepší.

Veľký Gatsby

Veľký Gatsby (2013)

Najskôr ohromenie nad režisérovým podaním New Yorku a opulentnosťou tých večierkov, následované Gatsbyho jednoduchým vysvetlením (zložité veci vôbec majú niekedy až smiešne jednoduché riešenie) a zakončené prílevom nepopísateľných pocitov. Prepojenie so súčasnou hudbou bolo fajn, DiCapriov plne chápajúci pohľad už nie tak fajn. Ale možno sa tak tváriť mal, neviem, knihu som nečítal. Ale poobzerám sa po nej.

Miliónové preteky

Miliónové preteky (2001)

Typická americká komédia to nie je. Trepem. Toto je totálne americká komédia. Film napchatý známymi menami a natočený štýlom "všetko sa to nejako doebe" ... a ja som aj napriek tomu nemal pocit, že by bolo potrebné katapultovať sa z obývačky. Dej neprehľadný ako prasa, ale nevadí, o ten tam aj tak očividne veľmi nešlo. Btw. vie si niekto predstaviť ako to dopadne, keď dáte dokopy kravu letiacu na balóne, dvoch-troch zlodejíčkov (kto to má počítať) a pustíte tomu Beethovenovu Ódu na radosť? Nie? Ani ja som nevedel, kým som toto nevidel. A tá na prvý pohľad slovenská predavačka veveričiek...

Piráti z Karibiku: Prekliatie Čiernej perly

Piráti z Karibiku: Prekliatie Čiernej perly (2003)

Nenáročný a prehľadný príbeh, v ktorom sa určite nestratíte. Film nepostráda humor, tvorcom sa ho podarilo príjemne vsunúť aj do "horúcich chvíľ", nechýbajú ani kvalitné akčné scény. Herecké obsadenie na vysokej úrovni a veľmi pestré, takže si každý nájde svojho obľúbenca (u mňa to je Barbossa a guvernér :)) Skvelý Johnny Depp tu hrá ešte - dalo by sa povedať - vedľajšiu postavu, neustále balansujúcu na hranici medzi dobrom a zlom. Nie je na mieste napísať, že zatienila hlavných hrdinov. Avšak niet sa čomu čudovať, že v pokračovaniach už hrá prim kapitán Sparrow.