Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Velmi pohodová záležitost, oddechový romantický příběh představující další filmové zpracování legendy o králi Artušovi, čekáte-li příběh plný násilí a krutosti, který by spíš odpovídal reálnému pozadí doby do které zapadá král Artuš, jste na špatné adrese, Jerry Zucker přišel s lehkým dobrodružným příběhem tzv. rodinným filmem, ve kterém netečou potoky krve, nedočkáme se žádných temných čar a kouzel ani přehršle násilí a krutosti, prožijeme však nádherně pohádkový příběh o síle lásky a odvahy plný dobrodružství.... ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Dá se na to dívat, ne že nedá. Jen je třeba zapomenout na artušovskou legendu, spolknout fakt, že Julia Ormond je ve vetšině filmů spíš na ozdobu než na co jiného, a přetrpět Richarda Gerea coby velice nerytířského Lancelota. Odměnou budiž velkolepě zlotřilý Malagant, pohledné (ač historicky vyloučené) exteriéry a vynikající Connery. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Mne sa nikdy neošúchajú rozprávky pre dospelých z historického prostredia. Mám tento film veľmi rád a radím ho medzi kúsky ako Robin Hood. Samozrejme ten pôvodný, nie s Russelom Croweom. Vynikajúce herecké výkony a človek má dobrý pocit z toho, že dobro zvíťazí nad zlom aspoň vo filme. Len Ginevru by som vybral krajšiu, ale Julie Ormond bola vtedy v kurze. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tak prostý film, tak bežná téma a tak skvelé stvárnenie, že sa svojho hodnotenia nebojím a ani zaň nehanbím. Veľmi metaforické, plné posolstiev, veľkých príhovorov a dialógov s nádherným odkazom spoločenstva okrúhleho stola. Popravde o dobrých úmysloch tých ľudí v minulosti mám pochybnosti, najmä aj takýchto vecí v súčasnosti, ale film bol o tom dobrom, až priam naivne krásnom dobre. Záver dal len fantastickú bodku za filmom, ktorý som si užil. Veľké historické dobrodružstvo plné lásky, ale aj viery a nádeje, poslušnosti a plnenia povinnosti najmä voči svetu. ()

Petroff 

všetky recenzie používateľa

Film, z kterýho necejtim ani trochu uvěřitelnosti, všechno je nějaký divný, nudný, hloupý. Fakt špatnej film, ta špatnost je tu umocněná dvěma "hvězdami" v hlavních rolích, až mám pocit, že to bylo natočený především proto, aby si ženský mohly z Conneryho a Gerea rvát rodidla. Kdyby se jednalo o nějakýho chlapíka na koni a pasačku hus, řeknu oukej, ale ono jde o královnu a rytíře kulatýho stolu a je to podávaný fakt divnou formou. Uvedeno +/- pár týdnů po Statečném srdci, kterému se neblíží v žádném ohledu, ségra s matkou si to ale na videu pouštěly relativně často, nepletu-li se. Je to prostě film pro holky... Blbej film pro holky.... ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (22)

  • Počas posledného súboja s mečom boli obe čepele Lancelota (Richard Gere) a Malaganta (Ben Cross) nahradené CGI, aby sa zaistila bezpečnosť a umožnilo sa tak hercom mávať nimi rýchlejšie. Keď film dorazil na domáce video VHS, verzia filmu Full Frame Pan Scan ukázala snímky filmu, kde bolo vidieť Lancelota stojaceho len s rukoväťou meča. (Arsenal83)
  • Filmári pracovali predovšetkým na mnohých miestach v Anglicku a Walese. Navštívili však aj mexický štát Durango. Film sa natáčal od 25. júla do 23. októbra 1994. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama