Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Neni to úplně typicky podanej příběh o Artušovi a Lancelotovi, Zucker si s tim tak trochu dělal co chtěl, ale všechno to zachraňuje hlavní trojice Gere, Connery a Ormond, hlavně Gere a Connery jsou skvělý a Ben Cross se zase skvěle hodí na svojí zápornou roli.Ani nevim proč, ale tenhle film mam fakt rád a nějaký ty mušky co film má mi nějak zásadně nevadí ()

Mia... 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mych nejoblibenejsich ztvarneni krale Artuse a Camelotu. Takhle jsem si to vzdy predstavovala. Videt bych to mohla milionkrat, nemam nejmensi tuseni proc, ale bavi me to uz od detstvi. Je to dobre zpracovane a myslim, ze je tam tolika prvku, ze by hodne divaku v tom mohlo najit to sve. Skvely vyber Guinevery a Artuse - dodavaji filmu charisma. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Mne sa nikdy neošúchajú rozprávky pre dospelých z historického prostredia. Mám tento film veľmi rád a radím ho medzi kúsky ako Robin Hood. Samozrejme ten pôvodný, nie s Russelom Croweom. Vynikajúce herecké výkony a človek má dobrý pocit z toho, že dobro zvíťazí nad zlom aspoň vo filme. Len Ginevru by som vybral krajšiu, ale Julie Ormond bola vtedy v kurze. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Jerry Zucker se pustil do historického eposu a dopadlo to slabě. Chybí zde vše, co má správný historický film mít. Souboje jsou nezvládnuté, bitky až trapné, a na to nejsem zvyklý. Zucker prostě na tohle nemá. Není divu, že Richard Gere působí dojmem, že se zde ocitl omylem, Julia Ormond ničím neoslní, a tak hereckou čest zachránil charismatický Sean Connery. ()

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Bože, Guinevera je prostě blbka, jako žena nejsem s to pochopit, co vidí na Gereovi, páč ten je v tomhle díle uplně a totálně antikoncepční, hlavně když to mám porovnat s Connerym, a ano, jsem si vědoma chabosti tohoto komentáře, ale aspoň vidíte, jak moc mě ten film užíral, že sem teď z toho píšu takovýhle blbosti. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy Lancelot (Richard Gere) podruhé zachrání lady Guineveru (Julia Ormond), mu Artuš (Sean Connery) přinese a dá na ramena košili. Ta je pak v dalších záběrech střídavě položená na obou ramenou, poté jen na jednom a poté opět na obou. (johnnymay)
  • Film sa odvracia od klasickej artušovskej legendy hlavne tým, že v ňom úplne absentujú magické prvky a tiež pre podstatný vekový rozdiel medzi Arthurom (Sean Connery) a Guinevere (Julia Ormond). (Arsenal83)

Reklama

Reklama