Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Škola hada (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Majster školy Orla chcel pred mnohými rokmi vyhladiť zo sveta všetkých, ktorí používajú techniku školy Hada. Na svete ostal už len jediný - starý učiteľ kung fu Pai Cheng-Tien. Učiteľ stretáva jednoduchého mladého Chien Fu, ktorý robí upratovača v jednej z kung fu škôl. Starca aj napriek všetkému mladý Chien zaujme natoľko, že sa rozhodne naučiť ho starodávnemu umeniu. Z nenápadného Chiena sa stáva neprekonateľný bojovník. (TV Dajto)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (116)

genetique 

všetky recenzie používateľa

V predhollywoodskej tvojbe Jackieho Chana mám veľké medzery, no po tomto filme si ich určite doplním! Vidno, že Jackie hral vo filmoch vždy hravé kung-fu, posplietané s komickými bojovými scénami a že ich v tomto filme bolo od začiatku až po samý koniec! Opäť príbeh úplne jednoduchý, no bojovo komickým scénam, plných extra chmatov sa nedá odolať! 80%. ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Hodne podobne jako Drunken Master, rekl bych ze o malinko slabsi dej, ale jinak dalsi skvele predstaveni Jackieho a jeho bojovych schopnosti v nejlepsi forme. Snimek je vicemene zalozen jen na soubojich, vse mezi nimi pusobi jako vata, avsak prave o to tu jde a takhle napadite bitky i s poradnou porci humoru jen tak nekdo nenatoci. Tradicne skvely je i hlavni zaporak v podani Jang Lee Hwanga. ()

Reklama

corona 

všetky recenzie používateľa

Vtipná komédia s mladým Jackiem, o tom ako sa z fackovacieho panáka stane bojovník /o ničom inom to ani nemohlo byť/ a o tom že najdôležitejšie v živote je aký štýl kung fu ovládate a do akej školy chodíte. Najviac sa mi páčil boj Jacieho o suchú a čistú podlahu, to bol asi choreograficky najlepší kúsok vo filme. ()

maxxxim odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto dielko vie zaujať aj uraziť. Dialóg majúci kontúry virvaru sprevádzajúceho bitku o krupicovú kašu niekde v zariadení pre slabomyseľných alebo zvukové efekty pripomínajúce čatu tapetárov ohadzujúcich stenu lepom. Na priblíženie toho o čom tu je reč, dedko pravdepodobne dávny majster kung-fu leží na lane (medzi dvoma stromami, alebo to boli nejaké kôly už neviem) sledujúc svet okolo seba, sa nechá nasupiť partou komárov poletujúcich po miestnosti sem a tam. V hlave mu odrazu blyskne geniálna myšlienka: "či by som ja vlastne nebol aj schopný ich pochytať jednou rukou na jeden raz". Bohužiaľ bol schopný a to čo nasledovalo je azda najväčší chmat v dejinách bojových umení od Uralu po Marakeš za posledných 15 tisíc rokov. Jediným rýchlym možno by sa dalo povedať až ľstivým pohybom ruky, chytil do dlane kolóniu komára piskľavého, čím zbavil Podunajskú nížinu problémov tak na 9 rokov, pretože jeho biotop sa nebude mať šancu za čas kratší spamätať. Potom hodil úsmev potvrdzujúci jeho skill a komáre nemilosrdne rozpučil na hašé. Film pozerateľný a zároveň relax poskytujúci do takej miery, že jedna časť mozgovej pologule sa môže bez problémov venovať niečomu inému, zatiaľčo druhá vstrebáva kopy od výmyslu sveta špička čelo prípadne brada a naopak. Ale aby som nebol len kritický, dávam nula hviezd čiže odpad za nepochopenie zámeru filmárskeho kolektívu. ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Jeden z Jackyho prvních (a nejlepších) filmů. Jednoduchý nicméně ne primitivní příběh je samozřejmě jen záminkou pro ukázky různých stylů kung-fu. Jacky hraje Čien Fua, chudáka, kterej dělá otloukánka v kung-fu škole. Jednoho dne potká mistra Paj Čeng-Tiena (Siu Tien Yuen), který ho naučí styl Hadí pěst. Po mistrovi jde ale zákeřný lord Šeng Kuan (Jang Lee Hwang), který používá styl Orlí spár. No a poté, co se hlavní hrdina dostatečně naučí bít, musí se Šeng Kuanovi postavit. Jak prosté:) Komediální prvky obstarává například tlustý klučina s obří pihou, který se chce také stát bojovníkem, nebo bitky mistra Paj Čeng-Tiena, který používá v boji například misku a jídelní hůlky... A nesmím opomenout zajímavou postavu pravoslavného kněze, který v příběhu také sehraje svou roli. PS: Později v tom samém roce natočil Woo-Ping Yuen ještě úspěšnější film Drunken Master se stejnými herci a velmi podobnou zápletkou. I v něm hraje režisérův otec Siu Tien Yuen učitele hlavního hrdiny. Drunken Master prostě dovedl Školu hada k dokonalosti. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama