Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolíska života

  • Česko Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života (viac)
Trailer

Lara Croft (Angelina Jolie), dcéra známeho a bohatého vedca, je pripravená kráčať v jeho stopách. Dostalo sa jej dobrej prípravy. Študovala na najlepších školách, dohovorí sa viacerými jazykmi, ovláda bravúrne najrôznejšie druhy sebaobrany a hlavne so svojím otcom, ktorý pred rokmi zomrel za nevyjasnených okolností, precestovala celý svet. Lord Croft hľadal vzácne stratené krypty i dávno zabudnuté a často naveky pochované miesta. Tentoraz už sama, musí Lara Croft prekonať najväčšiu prekážku. Nájsť obidve časti prastarého "šému", ktorý jej zaistí neobmedzenú moc nad časom a priestorom v mene ľudstva. Aby to dosiahla, je treba zvíťaziť nad nebezpečným a prísne utajovaným spoločenstvom, ktoré má rovnaký cieľ, len túžba po moci je motivovaná úplne inak ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (424)

tron 

všetky recenzie používateľa

Ešte dlhší názov sa vymyslieť nedal? Snímka bola avizovaná ako lepší, ucelenejší film, než akým bola prestrihávaná a narýchlo dotáčaná jednotka. Žiaľ, v konečnom efekte sú to rovnaké nepodarky. Len každý z iných dôvodov. Áno, dvojka je naozaj o čosi vydarenejšia. Ale zároveň (paradoxne?) nudnejšia. Angelina tu, Indiana Jones tam, na toto sa pozerať ďalší raz odmietam. Táto sága má len dve časti a už zničila dvoch kedysi špičkových akčných režisérov. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

No teda, žádná sláva. Je to bohužel ještě horší než první díl. Naprosto to postrádá kvalitní příběh a nějakou zajímavou zápletku. Celej film je postavenej jen na Angelině Jolie, což o to, neni to tak špatnej nápad, když se na ní podívate. Určitě se je na co dívat, ale i tak by to chtělo přinejmenším nějakou pořádnou akci, když už se nedostává kvality v příběhu, jenže Jan de Bont si nepokazil svojí pracně vybudovanou pověst a zase natočil naprosto ubohý akční scény, stejně jako to udělal v pokračování Nebezpečný rychlosti. Nebýt Angeliny, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Oproti jedničce mírný, ale skutečně mírný, nárust ani ne tak kvality jako spíše zábavnosti. Rozhodně to aspoň není taková uspávající nuda jako minule. Scénář je ještě horší a stupidnější. Ovšem oproti tomu výprava i režie se docela vylepšily. Výsledek hodně sráží zbytečně protahovaná stopáž, "dialogy" a scény nehodné i béčkového filmu. Především Lara vs žralok je požitek pro fakjnšmekry (nebo že by důmyslný odkaz na kultovní scénu ze Zombie 2?), kteří se rádi od plic zasmějí na účet tvůrců. Opět snímek na svých bedrech (tady to platí do slova :o) odtáhne skvělá Angelina Jolie a zdatně jí sekunduje Chris Barrie. Novodobý Indy se tedy ani napodruhé nekoná. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jan de Bont mal pre prvý film v rukách pestrejší scenár s exotickejšími lokáciami a efektnejším vyvrcholením, ale režijne nezažiaril o nič viac ako tu Simon West. Westova akcia je nedotiahnutá, nudná a bez šťavy, ako z video-béčka. Celkovo je síce pokračovanie o pol hviezdičky lepšie než beztvárá jednotka, ale stále nevydá na lepší priemer. Finálny verdikt rovnaký: Pokiaľ je kvôli čomu film vidieť, tak je to zo dňa na deň viacej sexy Angelina Jolie. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Tento film jde již mimo mě. Nehodlám se tu moc rozepisovat, protože každé slovo, které směřuje k tomuto filmu by mohlo být bráno jako kladné. Tomu se chci vyhnout, protože na tomto filmu je kladná maximálně Angelina Jolie. A zbytek jsou zápory. Od scénáře, herců až po režii. Jan de Bont by měl být jen ten pán co si hraje s kamerou, ale ne režisér!!! Hudba o ničem, příběh nudný až mě z toho bolela hlava a adrenalinové "bomby" velmi nudné. ()

Galéria (106)

Zaujímavosti (18)

  • Angelina Jolie (Lara Croft) prohlásila, že fyzický trénink, který před natáčením podstoupila, byl těžší než natáčení samotné. (HappySmile)
  • Pár švédských parašutistů provedl před ostrým natáčením skoku z hongkongského mrakodrapu 28 skoků pokusných. (Reiniš)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)

Súvisiace novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (viac)

Reklama

Reklama