Reklama

Reklama

Kráľ Škorpión 2: Zrod bojovníka

  • Slovensko Kráľ Škorpión 2: Návrat kráľa (viac)

Trinásťročný Akadčan Mathayus (Pierre Marais) sa mohol len bezmocne prizerať, keď zradný čarodejník Sargon (Randy Couture) uniesol a zavraždil jeho milovaného otca, pretože mu závidel a považoval ho za svojho najväčšieho protivníka. Prešlo sedem rokov, počas ktorých z neho tajný Rád Čierneho škorpióna tvrdým drilom spravil dokonalého bojovníka (Michael Copon), schopného pomstiť otcovu smrť. No aby dokázal poraziť Sargona, ktorého moc sa vďaka čiernej mágii v uplynulých rokoch znásobila, musí z podsvetia priniesť legendárny prekliaty Damoklov meč! Preto sa s odvážnou a krásnou Laylou (Karen Shenaz David), gréckym spisovateľom Arim (Simon Quarterman) a oslobodeným zajatcom Fongom (Tom Wu) vydáva do Egypta na dych vyrážajúcu odyseu, aby sa nielen pomstil, ale tiež zachránil Akádsku ríšu – a svoju vlastnú dušu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (165)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ten nožík si nechaj na krájanie cibule.“ Jednému nerozumiem: ako mohol austrálsky veterán Highlander Mulcahy v roku 2007 nakrútiť do kín určený a dobrý RESIDENT EVIL: ZÁNIK (ktorým zažil mierny comeback) a o rok neskôr na DVD určený mizerný prequel prequelu s neznámymi tínedžerskými štatistami, u ktorých je dôležité, aké majú prsia, svaly, vlasy a zuby. Producenti série MÚMIA nás po rozkošnej Sommersovej jednotke zbombardovali prehnanou dvojkou, mdlou trojkou a post-produkčnými problémami zmáhaným KRÁĽOM ŠKORPIÓNOV a keď už som si myslel, že táto nešťastná séria (ktorá čoraz viac pripomínala drahšieho Herkula alebo lacnejšiu Xenu) uhynula uprostred púšte na nedostatok tekutín a celkovú vyčerpanosť, dostali producenti super nápad. Ukázať nám, ako to vyzeralo v dobách, kedy kráľ Škorpión bol ešte puberťák a dobre šermoval. Mňa to nezaujíma. Má to hŕstku dobrých nápadov (Minotauros), sem-tam som sa pousmial (Číňan) a scéna z podsvetia so stonajúcimi mŕtvymi bola pôsobivá (škoda, že sa v podsvetí neodohrával celý dej). Celé to ale bolo nečakane dlhé (109 minút? Prečo?), herci zúfalí, nad scenárom by premýšľal len neviem kto, počítačové triky nudné a výprava logicky vzhľadom na rozpočet taká, aká je. ()

Mauric 

všetky recenzie používateľa

Když jsem viděl výrazový repertoár hlavního hrdiny obsahující pouze vztek,úsměv a tupý výraz(pro lásku a pro přemyšlení),tak jsem si myslel,že tohle bude krásná oddechovka ve stylu jejího předchůdce.Očekávání se mi splnilo,ale v o dvě třídy horší kvalitě.Coponovo charisma by se dalo uskladnit do mořské ústřice a jeho vtipy jsou mnohdy takové,že bych se jim nesmál ani po pátém pivě.Damoklův meč vypadá jako kdyby ho dělalo malé dítě s velmi omezenou fantazií a ten obří škorpion na konci... ...HAHAHA.Prostě spousta zabitých nadějných nápadů.A navíc jsem si bláhově myslel,že když se dělá k něčemu prequel,tak zde má být pevná návaznost - tak,kam se sakra schovali Mathayusovi bráchové?? ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Já nemusím takový žánr, ale opět mne má sestra přinutila se dívat. Ta byla z toho filmu nadšená, několikrát i zařvala, že ji to baví..... no prostě byla ve svém transu. Nakonec chtěla ať filmu dám 5*, já jsem ji ale upozornil, že ten konečný boj se škorpiónem byl děsný - po grafické stránce katastrofické. Na druhé straně mne uchvátil obelisk a putování temným pralesem, plným mrtvol a příšer :-) ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabý prequel k podarenému a zábavnému "originálu". Toto už zábavné nie je (iba ak nechcene) a podarené to nie je ani omylom. Herci sú priam otrasný, na triky očividne nebolo peňazí (dôkazom je neviditeľný škorpión v závere) a scenár brutálne vykráda grécku mytológiu, čo pôsobí pri filme zo starovekého Egypta prinajlepšom podivne. 3-/10 ()

Dragoni 

všetky recenzie používateľa

První polovinu filmu se zdálo, že se bude jednat o skvělou akci, při níž se příběh bude rozvíjet, až do zdárného konce ... Ale ouha, druhá polovina se mi zdála jako úplná hovadina, začínající nymfomankou, královnou podsvětí cirkusového Číňana, až po zfetovaného škorpiona, který pobíhá po svém paláci. Je neviditelný a snaží se zabít hlavního hrdinu. Až na zpackanou druhou polovinu se to jevilo ještě dobře: 4 body z 10. 30 % ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)
  • Natáčelo se v Jihoafrické republice (města Atlantis, Epping a Cape Town, Richtersveld National Park). (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (viac)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (viac)

Reklama

Reklama