Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny

Relácie (9)

The Colbert Report

The Colbert Report (2005)

Každý týden od pondělí do čtvrtka běží na Comedy Central v pozdních večerních hodinách DAILY SHOW - parodie na zpravodajství - a právě COLBERT REPORT, pořad geniálního komika Stephena Colberta, někdejšího člena Daily Show týmu. Colbert si tady samozřejmě utahuje z Bushe ale i z konzervativních moderátorů zpravodajských pořadů (hlavně z Billa O'Reillyho - viz http://youtube.com/watch?v=Ctlmholr45c ). A přestože mám DAILY SHOW hodně rád, tohle je ještě mnohem vtipnější a lepší. Záchvaty smíchu zaručeny!

Match of the Day

Match of the Day (1964)

Z tohoto poradu anglicke BBC, ktery kazdy vikend shrnuje a analyzuje zapasy fotbalove Premier League, by si meli vzit priklad vsichni samozvani sportovni publicisti ceskych televiznich stanic. Detailni sestrihy zapasu a inteligentni rozbory v podani hvezd anglicke kopane nabizeji skutecne nepopsatelny kontrast ke vsem tem Karochum, Capkum, Kozohorskym, Vlaskum, a Bosakum, kteri uz leta doslova kurvi ceske povedomi o fotbalu.___Ale Danny Murphy je opravdu idiot.

Big Brother

Big Brother (2000)

Americka verze teto nechvalne proslule reality show je zrejme jedinou z desitek verzi, ktera je nejen sledovatelna, ale dokonce se svymi kvalitami radi k vrcholum televizni zabavy.___ Kdyz americky Big Brother zacal prvni sezonou v roce 2000, nijak se nelisil od zavedeneho formatu tohoto poradu - parta podivnych lidi se nudi v malem dome pod dohledem desitek kamer a divaci rozhoduji, kdo bude muset dum opustit a kdo nakonec ziska penezitou odmenu pro celkoveho vyherce. Vysledek byl, podobne jako u ceskych variaci na tuto show, tristni - banalnim tlachum soutezicich a mravne pochybnemu voyerismu jeste pridalo to, ze divaci postupne z domu vyhazovali nejvice kontroverzni osoby a v poradu pak zustavali jen ti nejnudnejsi a nejmene zajimavi.__ Od druhe rady se ale tvurci americke verze poradu odhodlali k radikalni zmene: posunu "odpovednosti" od divaku k samotnym soutezicim. O vyvoji souteze tak uz nerozhoduje k mobilnim telefonum prikovane obecenstvo, nybrz soutezici, podobne jako v KDO PREZIJE. Tento krok paradoxne vyrazne zvysil kvality poradu. Voyeurismus a pochlebovani divakum jsou tatam, do popredi se naopak dostavaji napinave souteze a predevsim intrikareni a postupne se rozkladajici mezilidske vztahy. Svym zpusobem tak BB zacina pripominat kombinaci soap opery (bez nasroubouvanych melodramatickych berlicek) a dovednostini souteze. Divackou skepsi a nezajem nahrazuje perverzni poteseni z toho, jakym zpusobem se totalni izolace a chamtiva touha po penezich odrazi v psychologii a chovani jednotlivych hracu. A to je zrejme to nejprinosnejsi co BB mel (ale ve vsech ostatnich zemich prakticky vzdy neuspesne) nabidnout.__(1. rada: 1*, rady 2-5 a 10: 5*)