Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Krátkometrážny
  • Akčný

Recenzie (114)

plagát

Krev šampiona (2016) 

True based story. Boxer Vinny Pazienza si svoj úspech v ringu musí tvrdo oddrieť. Život samotný však prináša veľkú výzvu. Zotavenie po nešťastnej autonehode je zdĺhavé a Vinny len tak neobsedí. Tá jeho tvrdohlavosť je z filmu doslova citeľná. Vhodné aj pre tých, ktorí boxu neholdujú, ale radi si pozrú životopis. Miles Teller nesklame a Aaron Eckhart je výborný (ako vždy). Trochu by som skrátila stopáž.

plagát

Korenie lásky (2007) 

Kate (Catherine Zeta-Jones) ako šéfkuchárka, ktorá je typická workoholička. Zoe (Abigail Breslin) ako malé dievča, ktoré stratilo matku pri autonehode a Nick (Aaron Eckhart) ako pohodový kuchár s nekonfliktnou povahou. Popravde veľmi neverím, že taký pohoďák by zachraňoval vzťah s otravnou workoholičkou, ktorá kladie postavenie v práci na prvé miesto. Ale film mal aj svetlé chvíľky, ako spoločná večera či záverečné rozuzlenie. A tie špagety s bazalkou od Aarona by som si kľudne dala aj ja.

plagát

Důvěrnosti (2007) 

Dievčina s divokými túžbami,  jej rozvedení rodičia s divokou komunikáciou, spolužiak s divokým návrhom ( a nezostane len pri návrhu) a sused odvedľa s divokými činmi. No riadne divoká puberta na takú tichú a pokojnú americkú štvrť.

plagát

K9: Oceľový tesák (2023) 

Policajt a jeho parťák pes. Pes zomiera pri prestrelke a osamelý chlap má zrazu problém. Uznávam, že film mal aj nudné pasáže. Ale malo to aj zaujímavé momenty, ku ktorým radím policajný výcvik psov či akési psychologické vykreslenie hlavnej postavy. Aaron Eckhart bol presvedčivý a neviem ako to robí, ale je stále švihák. A záver bolo veľmi milé prekvapenie v aute, ale nebudem prezrádzať.

plagát

Ďakujeme, že fajčíte (2005) 

Nick (Aaron Eckhart) úspešne pracuje pre tabakovú spoločnosť. Je presvedčivý vo svojom odbore až kým to nepokazí kvôli Heather (Katie Holmes). Celý film plynie bez nudných pasáží a má dobrú stopáž, hodina a pol. Nesie sa to v humornom duchu, ale je to taký príjemný humor. Veľmi sa mi páčili dialógy Aarona čoby otca s jeho synom, ktoré mali niečo do seba. V malej role uvidíme Roba Lowa.

plagát

Jadro (2003) 

Námet o zlyhávaní magnetického poľa Zeme je zaujímavý. Hneď v úvode kamera sníma splašené kŕdle vtákov i zmätok v Londýne. Neskôr zase silné blesky ničia Rím. Vedecké nepresnosti som neriešila, zvlášť, keď sa na scéne objavil modrooký Aaron Eckhart ako geofyzik. Na pomoc prichádza aj astronautka Hilary Swank so svojím tímom. Mimochodom ten účes jej veľmi pristal. Na záver ešte highlight, keď Hilary dá v eufórii pusu Aaronovi. No škoda, že tej romantiky tam nebolo viac. Výborné.

plagát

Na úteku (2012) 

Špionážny film a v hlavnej úlohe Aaron Eckhart. Vlastne som to pozrela hlavne kvôli nemu. A páčil sa mi. Aj ten film aj fešák Eckhart. Firma, kde agent pracuje náhle zmizne. Problémy sa nakopia a on musí zároveň ochrániť i dcéru. Celé to malo svižné tempo, pár akčných scén a európske exteriéry. Trochu ľúto mi bolo tej agentky, ale čo už. V záverečnej scéne ešte emotívne objatie otca a dcéry na letisku. Ja som spokojná.

plagát

Krásne bytosti (2022) 

Celkom zaujímavá dráma z Islandu o živote tínedžerov. Konkrétne tu išlo o partiu "výrastkov", ktorí sa flákajú a nejako zoberú medzi seba outsidera Baliho. Dej sa odohráva viacmenej mimo školu, vo voľnom čase chlapcov a zároveň ukazuje aj domáce prostredie, ktoré nie je ideálne. Najväčší frajer Konni mi liezol svojím správaním na nervy. Naopak Addi bol nielen rozumný, ale aj citlivý a empatický. Vlastne sa to dá zhodnotiť aj tak, že vhodné voľnočasové aktivity detí nie sú hlúposť ale prevencia.

plagát

Zkažená mládež (2007) 

Estónsky film s jasným posolstvom: šikana ničí najprv jednotlivca a neskôr má dopad na celé okolie. Dej sa odohráva na strednej škole, kde sa niekoľko spolužiakov - agresorov naváža do introvertného chlapca. Ide o stále aktuálnu tému, aj keď v súčasnosti už veľa škôl má na chodbách kamerové systémy a prísne smernice na zvládanie šikany. Teraz sa šikana posúva skôr do virtuálneho sveta (tzv. kyberšikana). Film vo mne vzbudil očakávané emócie, ale hnevalo ma niekoľko vecí. Prečo na chodbách školy chýbal učiteľský dozor? Nemohla obeť zájsť za triednou učiteľkou a zveriť sa jej? Chápem však, že tvorcovia chceli dostať emócie na maximum, tak preto bol záver extrém.

plagát

Kids (1995) 

Tínedžeri sa poflakujú po uliciach a jediné čím žijú sú drogy a sex. A občas aj skateboard. Nie, tento film rozhodne nie je žiadnou oddychovkou, ale sondou do života mladých, ktorí sa ocitli na hrane. Celkom ma zaujala informácia, že režisér Clark oslovil predstaviteľov Tellyho (Leo Fitzpatrick) a Caspera (Justin Pierce) priamo na ulici v New Yorku pri skatovaní. Išlo teda pôvodne o nehercov. Film zároveň ukazuje aj dôsledky promiskuity, keď si obe dievčatá dajú robiť test na HIV pozitivitu. Záver filmu je zvláštny. Telly, ktorý šíri vo svojom okolí nákazu, zároveň nepriamo spôsobí zlo aj Casperovi.