Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Thriller

Recenzie (58)

plagát

Phenomena (1985) 

Tento film bol posledný ako tak dobrý od režiséra, ktorého obdivujú a uctievajú ako kultového. Aj u mňa je kultovým, ale béčkarom...To neskutočné nadhodnocovanie jeho starších filmov a starších hororov všeobecne fakt nechápem. Zvrátenosť a nechutnosti mu idú dobre, logika viazne. Jennifer padne do žumpy s mŕtvolami, dve minúty sa topí, aby vzápätí suchá a čistá ako ľalia bežala ďalej... O deji je zbytočné diskutovať. Ak by to bolo natočené v dnešnej dobe, odpady by len tak lietali. Tuším som videl všetky Argentove horory a až na Suspiriu to bolo sklamanie za sklamaním. Agresívna hudba tomuto dielku v mojich očiach tiež nepomohla a Iron Maiden boli ako päsť na oko. Väčší zážitok ako z filmu je čítať tunajšie oslavné ódy na pána režiséra, ktoré sú fakt zábavné...

plagát

Dům ďábla (2009) 

Ti West vzbudil rozruch vďaka posledným filmom a tak chtiac nechtiac som si prešiel drvivú časť jeho filmografie. Tento kúsok bol evidentne najlepší, s kvalitnou herečkou v hlavnej úlohe a nezabudnuteľným, hrôzu vzbudzujúcim Tomom Noonanom. Polovica príbehu svojou komornosťou naznačovala desivé finále a to sa sa dostavilo mierou vrchovatou.

plagát

Vraždy vo Wolf Creek 2 (2013) 

Psychopatický zabijak, nervy drásajúce mučenie, trocha absurdného humoru a krásna austrálska príroda. Má to ťaživú atmosféru, recyklovaný dej z desiatok podobných záležitostí, zopár nelogických blbín a totálne prehrávajúceho herca v hlavnej úlohe. Napriek všetkému je to jeden z najlepších austrálskych hororov, ktoré som mal možnosť vidieť.

plagát

Kruh (2002) 

Jedna z mála vecí čo Hollywood zvládol lepšie a z japonského originálu urobil štatistu. Pôvodný originál tromfol  hereckým obsadením, lepšou hudbou a celkovým vizuálom. O napätie, strach a infarktové okamihy nebola núdza a Gore Verbinski navždy ostane v mojej pamäti ako tvorca jedného z najlepších hororov nultých rokov. Podľa hodnotenia je to väčšinový názor.

plagát

Hory majú oči (2006) 

Ak to porovnám s pôvodnými filmami Wesa Cravena, tak je to to minimálne o triedu lepšie po všetkých stránkach. Pán Aja ma baví doteraz a toto vzrúšo zrejme zostane jeho najlepším filmom. Brutálna scéna v karavane mi zostane naveky v pamäti. Pecka.

plagát

Vyhnaní z pekiel (2005) 

Ten kto nevidel túto šialenosť, nemôže byť pravým fanúšikom hororu. Vzácna rovnováha úchylnosti a zábavnosti, ktorá vás drží v napätí od začiatku do konca.

plagát

Anakonda (1997) 

Videl som to opakovane po viac ako štvrťstoročí a páčilo sami to viac, ako podobný a predražený Jungle Cruise ...Bolo to síce na výsosť blbé, ale nadmieru zábavné s dobrými hercami a na tú dobu aj kvalitne trikovo zobrazenou plazivou príšerou. Pri súčasnej biede a absencii veľkých zábavných dobrodružných filmov mi neostáva nič, len pátrať v minulosti a byť vďačný aj  za tú Anakondu...

plagát

The Mutation (2021) 

Pred 40. rokmi by sa to bralo za priemerný štandard, ktorý je síce hlúpy, ale pobaví. Z dnešného hľadiska vzbudí len súcit s tvorcom tohto dielka. Scott Jeffries nás obšťastňuje svojou abnormálnou produktivitou už pár rokov a ja som od neho aspoň jeden priemerný film doteraz nevidel...

plagát

Mníška 2 (2023) 

James Wan je skvelý režisér a ešte lepší biznismen. Jeho The Conjuring Universe zarobilo a určie ešte zarobí desiatky miliónov dolárov, napriek spornej kvalite. Druhá Mníška mala úspech garantovaný napriek k svojej priemernosti. Typický mainstream horor, kde dopredu viete kedy sa treba báť-náhla zmena hudby napovie...Kamera vám ukáže aj bubáka presne tam, kde ho čakáte, aby sa mladšie decká príliš nezľakli a prišli do kina aj nabudúce...Skrátka dobre rozbehnutý biznis musí ísť ďalej a výsledky tržieb tomu aj nasvedčujú.

plagát

Nie, nie (2022) 

Pre mnohých užívateľov je Jordan Peele skvelým režisérom a ja im to neberiem. Čítal som zopár rozhovorov s týmto tvorcom a bol som zaskočený, aké má veľké sebavedomie. Samozvaný mesiáš americkej kinematografie tentokrát netlačil na černošskú pílu, ale angažoval jedného z najlepších súčasných kameramanov aby nakrútili scifi western, ktorý dokáže aj postrašiť. A výsledok je viac ako rozpačitý. Neviem prečo sa tento aktivista serie do hororového žánru. Totálne zdecimoval posledného Candymana a v tomto filme strach, napätie a hrôzu som nezaregistroval. Skôr by to obstálo ako hororová paródia. Herci boli dobrí. V rámci toho čo im poskytoval blbý scenár odviedli maximum. Nebyť skvelého Van Hoytemu, tak by to bolo fiasko. Peele by sa mal vrátiť k svojej podstate a obšťastňovať svojich súkmeňovcov bláznivými humornými skečmi. Za budget ktorým disponoval sa dalo natočiť dvadsať nízkorozpočtových hororov a polovica by bola určite lepšia ako toto ,,umelecké dielo’’.