Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Thriller

Recenzie (15)

plagát

Můj policista (2022) 

Na môj vkus je dej celkom pomalý a zároveň ničím veľkým nešokuje. Na túto tému vyšlo už veľa filmov, ktoré niečím zaujali diváka, ale tu sa držíme celkom pri zemi a rozprávame o dvoch zamilovaných mužoch a ukrivdenej žene, ktorá sa tomu viacej menej musí len prizerať. V každom filme si vždy aj nájdeme stranu, ktorej fandíme, ale v tomto sa musím priznať, že si ma moc nezískala ani jedna postava. Všetky sa vo filme zachovali sebecky a ani jedna neprejavila moc veľkú ľútosť voči tej druhej. Možno je to aj dôvod, prečo koniec filmu ma až tak nedojal. Oceňujem skvelo zvládnutý prechod dvoch časových línii a chémiu medzi hercami, ktorá bola veľmi uveriteľná. Samozrejme budem vždy podporovať filmy s touto témou, pretože je ešte veľa ľudí, ktorým treba otvoriť oči.

plagát

Izba 1408 (2007) 

Tento film som videla nespočetne veľa krát a ak by som si ho mala teraz pozrieť, tak idem do toho. Vôbec nepotrebujem strašidelných duchov, alebo litre krvy. Nezaradila by som tento film úplne k hororom, ale tá atmosféra je neskutočná. Už pri scéne, v ktorej riaditeľ hotela pán Olin (Samuel L. Jackson) odhovára spisovateľa Mike-a (John Cusack), sa začínam obávať najhoršieho a na jeho mieste, by som brala s tou drahou flaškou aj nohy na ramená. Mike to nevzdá a teda vykračuje do diabolskej izby. Páči sa mi ten detail, keď sa otvoria znova dvere výťahu, ako jeho posledná šanca si to rozmyslieť. Film je psychologický a preukazuje, že niekedy psychická bolesť je krutejšia ako fyzická. John Cusack skoro celý film ťahá sám a zvláda to perfektne. Sú tam krásne detaily, ktoré film robia ešte zaujímavejším a preto sa dá pozerať znova a znova.

plagát

Obchodníci s bolestí (2023) 

Klasický film, ktorý nejak svojim dejom neprekvapí. Opisuje prostredie vo farmaceutickom priemysle, ktorý si myslím, že dobre poznáme. Chamtivosť farmaceutických spoločností a doktorov, ktorí neváhajú využiť ľudskú hlúposť a beznádej. Herecké obsadenie výborne, ale nikde nebol priestor na ich veľké využitie. Skončí to presne tak, ako si na začiatku aj budeme myslieť. Neľutujem, že som film videla, ale ani si ho už nezapnem.

plagát

#annaismissing (2023) 

Atmosféra tu bola výborne zvládnutá a aj celkom dobre zvládnute herecké výkony. Dej je napínavý a páči sa mi využitie restrospektívy, ktorá bola použitá v správny okamih. Oceňujem odvážny smer, ktorým sa tvorca vydal, nakoľko to v našom okolí ešte nie je moc pochopené. ALE...Neviem, či scénar pomáhal písať teenager, ktorý bol nejakú dobu na internátnej škole v USA, ale tie rozhovory sa niekedy nedajú počúvať. Nie som žiadny dôchodca, ktorý by tomu nerozumel, ale toto je moc. Napriek všetkým pozitívam, nemôžem dať 4 hviezdičky a to pre nevydarený koniec. Napätie upadlo a koniec bol pre mňa rýchlo uťatý.

plagát

Sláva (2022) (seriál) 

Priznám sa, že som tento seriál priam "zhltla" za 3 dni. Napätie bolo skvelé, dej občas aj prekvapil Myšlienka bola tiež zaujímavá, nakoľko sa postavy zničili skoro samé (s istou pomocou) a zároveň vidíme, ako zhnití vedia byť ľudia z "vyššej" spoločnosti. Samozrejme, musíme poznať ten tzv. "kórejský štýl" hratia, pretože v afektovaní ich vedia prekonať len argentínske telenovely. Je pravda, že niektoré časti boli poslabšie a príbeh bol trochu zbytočne natiahnutý, ale aj tak ma neodradilo zapnúť si ďalšiu časť. Na záver musím spomenúť aj negatívum, ktoré som musela celý čas ignorovať, aby som to kompletne dopozerala. Príbeh je neskutočne prehnaný.... Je tam fakt všetko. Šikanovanie, znásilnenie, vydieranie, tíranie, korupcia, vražda a to sa točí príbeh len okolo jednej osoby, ktorá tomu musí čeliť. Ale keď sa nad tým tak hlboko nezamýšlame, tak je to super seriál.

plagát

Ďábel v Ohiu (2022) (seriál) 

Opäť sme narazarili na klasiku, v ktorej sa odohráva útek z kultu a návrat do bežnej spoločnosti. Samozrejme, odchod z kultu nikdy nebol jednoduchý a hlavná hrdinka bude musieť čeliť problémom. Príbeh je celkom klasika, na ktorú sme zvyknutí a teda nemá nás úplne čo prekvapiť. Skôr je zaujímavý príbeh psychiatričky Suzanne, ktorá si prenáša traumu z mladosti a aplikuje priamo na zachránené dievča menom Mae. Nie je to úplna nuda a chcete vedieť, ako to celé skončí, ale zároveň sa tam toľko prekvapení neudeje. Náročnému divákovi neodporúčam. Mne seriál prišiel....fajn.

plagát

My (2019) 

Sklamanie...Tešila som sa konečne na horor, ktorý sa zahrá s psychikou diváka a bude iný ako tie ostatné. Čakala som aspoň zaujímavú hlbšiu myšlienku, ale tá ma sklamala ešte viac. Nezmyselné boje, ktoré skôr pripomínali komédiu. Napäté scény sa objavili výnimočne a potom sa to vždy niečim pokazilo. Dokonca ani postavám nefandíte a jedine čakáta na celkové vysvetlenie príbehu, ktorého sa tak úplne ani nedočkáte.

plagát

V pasti (2018) 

Nie som fanúšikom Sci-Fi, ale tu ma to celkom milo prekvapilo a skôr by som ho zaradila k mysterióznym filmom. Nevieme s čím sa potýkame, či sú to démoni, mimozemštania, alebo jednoducho neviditeľné zlo. Oceňujem, že počas filmu je divák v neustálom napätí a niekedy nastane aj neočákavaý zvrat. Koniec ale opäť končí klasickým americkým "happy end-om", čo je trošku sklamanie (skutočne som čakala, že jedno dieťa obetuje a zvrtne sa to na Sofiinu voľbu). Sandra Bullock opäť nesklamala a veľmi ma bavila. Občas sme sa pobavili na scénach, kde filmové postavy behajú so zviazanými očami a idú presne podľa vysekanej cestičky v lese. Ja by som určite hneď niekde "zahučala" do diery a bol by to 20 minútový film. Oceňujem ale nápad a myšlienku strachu z neznámeho.

plagát

Dívka v masce (2023) (seriál) 

Seriál mal podľa môjho názoru dobrý potenciál a myslela som si, že to bude niečo na štýl filmu Holka z livechatu. Začiatok nebol taký zlý a čakala som, kedy sa to poriadne rozbehne. Nedočkala som sa... Každou časťou seriál v mojich očiach upadal a stával sa čoraz nezaujímavejším. Zvraty úplne nezaujímavé a postavy totálne nelogické. Kľudne by som 4 hodiny z tohto seriálu vystrihla a nikto by si to nevšimol.

plagát

Barbie (2023) 

Nemala som záujem ísť na tento film do kina, ale nakoľko Barbie na mňa vyskakuje na každom rohu a už ani dámske ponožky si neviem kúpiť bez nápisu Barbie, tak som sa rozhodla kúpiť lístok do kina a zistiť na vlastné oči, prečo je Barbie taký BOOM. Páčila sa mi hlbšia myšlienka filmu k postaveniu žien v spoločnosti, ale nemôžem ho nazvať ani feministickým filmom, pretože v ňom nešlo o úplne zrovnoprávenie oboch pohlaví, ale o vykreslení mužov, ktorí si porovnávajú výšku testosterónu. Musím pochváliť vizuál, ktorý ma bavil a nepotrebovala som teoreticky ani text k filmu. Ryan Gosling bol výborný a zvládol to aj s improvizáciami na 1*. Margot tiež nebola na zahodenie. Scénar bol slabší, ale nemôžem povedať, že by film nudil. Veď niekedy si potrebujeme nasadiť aj tie rúžové okuliare a len tak sa zabaviť. Bolo to príjemné osvieženie a hodnotím na 4*.