Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Psychiatrička chce za každou cenu ochránit mladou pacientku, která utekla ze záhadné sekty. Vezme ji proto k sobě, ale ohrozí tím svoji rodinu i vlastní život. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (54)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Neznámemu vodičovi vbehne do cesty mladé dievča, ktoré má na chrbte vyrezaný zvláštny symbol. Po príchode do nemocnice sa jej ujme miestna psychiatrička Suzanne. Postupne vychádza najavo, že dievča patrilo k tajomnému kultu sídliacemu v Ohiu. Ten ju ale nenechá len tak odísť a Suzanne dostane svoju rodinu do problémov. - Dosť mi to štruktúrou pripomína minuloročný seriál Yellowjackets. Tiež tu je na začiatku načrtnutá určitá hororová téma a divák čaká, že tu bude diabolský kult naháňať dievča, ktoré z neho utieklo, ale nakoniec sa z toho vykluje seriál, ktorý vyzerá úplne inak. Nie je to vôbec zlé. Postavy sú sympatické, postava Mae a kult, z ktorého utiekla sú dostatočne tajomné a írska mytológia v hororoch nikdy nesklame. Naviac je tu po celý čas cítiť, že sa okolo projektu pohybovalo viacero žien a je to výrazne odlišné. Hlavne sa dej zameriava skôr na psychologickú stránku, než na vyššiu mieru brutality, ktorú si predovšetkým záver v centre kultu doslova pýtal. Totálne hlúpu linku so sestrou, ktorú omrzí vzťah s najkrajším chalanom na škole a uprednostní radšej čiernu lesbu, si tvorcovia mohli odpustiť, ale to by nebol Netflix, že jo. Druhú sériu to podla mňa velmi nepotrebuje, ale keby vznikla, rád si ju pozriem. ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý seriál, jehož hlavním a za mne asi jediným problémem je, že je cílený spíše na mládež, Tudíž hororové scény nejsou vůbec hororové, mysteriózní je velmi opatrně a spousta teen vaty nikoho nad 16 let nemůže zajímat.  Herecky zvládnuté na výbornou, atmosféra rodinného rozkladu působivá a konečné rozuzlení nápadité.  Kdyby tvůrci vynechali množství zcela zbytečných scén ze školy a naopak více pracovali s tématem kultu, zkrátili to o jeden až dva díly, mohlo jít o seriál roku. I tak rozhodně nejsem zklamaná a doufám, že tentokrát bude další řada. Za mne 65%. ()

Reklama

Daiker 

všetky recenzie používateľa

Neurazí, nenadchne..... Mohl to být záhadný, temný seriál, ale spíš mi to přišlo jako seriál z Hallmarku..... Obsazení Kůstky potěšilo, ale její nesmyslné a dobrotivé chování už ne..... Nevyužitý potenciál kultu a prostředí strašidelných kukuřičných polí..... Ale mezi nočníma se na to dalo dívat.... ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Neskutočne nudná záležitosť, ktorá síce môže pôsobiť uchádzajúco, ak sa spracuje na platforme knihy, no na pôde seriálovej stopáže sa táto detektívka (áno, žiadny thriller) roztiahla neprimerane ako roztopený syr, pričom by sa oveľa ľahšie napasovala do dvojhodinového filmu a zážitok by zostal rovnaký.⚪Zbytočné množstvo rôznych dejových odbočiek, ktoré sú pre túto knižnú žánrovku typické (kto má načítané rôzne thrillery, bude vždy o dva kroky pred scenárom, zároveň je jasné, že scenár dosť otrocky adaptuje predlohu, čo nie je dobre), vybudovať atmosféru sa nedarí skoro vôbec, ani jeden zo zamýšľaných ,,nepravých jumpscarov" nevyjde tak, ako tvorcovia plánovali, i úmysly hlavnej hrdinky sú čitateľné už od prvého dielu.⚪Znova to zopakujem, kto pozná mustru a archetyp náracie žánru týchto diel, ten nebude ani len zaskočený, všetko postupuje v zažitých koľajach motívov - trauma z detstva, problémy vo vzťahu, snaha pomôcť na úkor zachovania si rodiny, podivná nová postava o ktorej nikto nič nevie, jej podivná priateľskosť atď.⚪Dejová linka s policajtom úplne zbytočná, tona klišé, od asi 3. dielu sa stráca aj tempo, aj chuť riešiť nejakú záhadu. Trailer odkazoval na psycho dielko, možno s mystery tematikou, nesplnil nič z toho. Škoda. Hlavná mladá herečka mala potenciál. O zbytočných klauzulách typu obligátny gay kamarát radšej pomlčať.⚪ ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Ďábel v Ohiu a teplé peklo na Netflixe. Kto seriál zaškatulkoval medzi HORROR muselo poriadne rupnúť v bedni. Sledujeme totiž rodinnú telenovelu šmrncnutú s omáčkovým satanistickým klišé - pentagram, čierne kutne, upálenie, vrany. Ako bonbónik nás Netflix opäť poctil totálne zbytočnou (dávame ju všade, tak prečo nie sem) lesbickou lajnou a jedným ukrivdeným buzerantom. Nuž a posoltvo filmu znie: adoptujte si do rodiny (ktorú ledva uživíte) maličkú číňanku - pekne vám zaspieva karaoke. ()

Galéria (171)

Zaujímavosti (1)

  • V epizodě čte Suzanne (Emily Deschanel) fiktivní knihu „The Cult Of The Cult“ od spisovatelky Pamely Hawkins. Na přebalu knihy jsou vrazi Zodiac, David Berkowitz a Jim Jones. (Kejf.)

Reklama

Reklama