Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor
  • Komédia

Posledné recenzie (4)

plagát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Po dlhej dobe konečne seriál ktorý sa ničoho nebojí a prirodzene vytvorenou atmosférou vťahuje diváka do deja ohromne rýchlo a efektívne. Postavy sú tu rozkreslené do detailov až natoľko že niekedy ozaj stačí len obyčajný pohľad jednej z hlavných postáv a okamžite vám je jasné o čom práve premýšľa , čo si myslí alebo načo si práve spomenul a samotné napojenie príbehu na reálnych sériových vrahov tomu celému dodáva ozaj mrazivý šmrnc pretože niekde v kútiku duše vám je stále jasné že tie nechutnosti čo sledujete v tomto seriály sa nie až tak dávno naozaj stali. Je to proste heavy shit určite nič pre milovníkov My Litlle Pony. Taktiež treba povedať že pri sledovaní som mal pocit ako keby sledujem reálne postavy a reálnych agentov a nie len nejaké obyčajné figúrky ktoré len reagujú na veci čo sa práve dejú a ich dialógy šuštia papierom to je možno práve to čo ma najviac potešilo. Nedočkáme sa taktiež žiadneho happy endu ale skôr reálneho vyústenia vyšetrovania a danej situácie čo ma tiež celkom hreje pri mojom modrom srdiečku. V skratke sa určite jedná o jeden z mojich vôbec najobľúbenejších seriálov a fakt že dostal len 2 série beriem ako zradu voči ľudskosti a všetkému svätému hlavne preto že v dnešnej dobe všelijaké sračky ako napríklad Riverdale ich majú 7 a absolútne ničím si ich nezaslúžili samozrejme okrem celkom okej sledovanosti pretože to sledujú 14 ročný honiči a honičky a cítia sa u toho ako keby práve objavili ôsmi div sveta . Ale tak bohužiaľ svet skrátka nie je fér. Ale tento seriál je aj tak šupa takže určite odporúčam aj napriek tomu že mám pocit že bol seriál ukončení s obrovským potenciálom k aspoň ďalším dvom sériam. 9.5/10.

plagát

Berlín (2023) (seriál) 

Čistá definícia španielskej telenovely. Ničím extra neurazí ale o nejakom nadchnutí sa tiež zrovna dvakrát hovoriť nedá. Pred pozretím boli moje očakávanie asi predsa len o niečo vyššie. (6/10).

plagát

Gangs of London (2020) (seriál) 

Konečne po dlhej dobe seriál ktorý svojou dravosťou a naturalistickým podaním prináša niečo svieže do plachiet gangsterských vlajkových lodí. Pár epizód mi trvalo kým som si našiel cestičku k postavám a najmä štýlu seriálu avšak musím uznať že to stálo za to. Po príbehovej stránke sa seriál drží v pomerne vyšliapaných chodníčkoch a to síce že funguje na princípe každí chce byť na vrchole alebo aj každí chce čo najskôr bodnúť do zad každého len preto že sa boja aby im to niekto iný neurobil skôr ale zároveň musím jedným dychom dodať že to vôbec nie je na škodu ba práve naopak celkom ma bavilo pozorovať kto na koho strane stojí kto sa s kým spojil a na koho hlavu sa nakoniec znesú všetky tie problémy gangsterského života. Nutno dodať že choreografia a aj akčné scény sú majstrovsky zvládnuté a ich nápaditosť a efektivita sa každou epizódov posúva vyššie a vyššie. Joe Cole tu hrá v podstate niečo ako nevydarený prototyp Tommyho Shelbyho z Peaky Blinders a to myslím tak že sem tam by možno aj chcel aby bol niečo viac než je a aby mal nejaký určitý šmrnc tej klasickej hlavy mafiánskej rodiny avšak to sa mu nie vždy úplne darí v určitých scénach je dokonca jasne vidieť že netuší čo vlastne robí a občas jedná pomerne impulzívne čo ho v podstate aj stálo pomyselný trón na ktorom sa on a aj jeho rodina na začiatku seriálu nachádzajú. Bál som sa že seriál po prvej sérií stratí ťah na bránku avšak opak bol pravdou v druhej sérií sa seriál dokonca sám prekonával ale boli tu aj slabšie epizódy v ktorých sa jasne ukazovalo že tento seriál nie je dokonalý a sem tam si všimnete menšiu nelogickosť postáv a aj chabé motívy ktoré postavy vedú k určitým rozhodnutiam ktoré pre nich doteraz boli absolútne taboo alebo aj skutočnosť toho že seriál ktorý sa tvári celkom realisticky obsahuje niektoré postavy ktoré sú prakticky nesmrteľné prvá séria piaty diel a "gypsy terminator" sú toho živým dôkazom. V druhej sérii nám príbeh osvieži aj šéf gruzínskej mafie Koba ktorý je perfektne stvárnený Waleedom Zuaiterom jeho peroxidom prekypujúca hlava si dokázala skrátka ukradnúť väčšinu scén pre seba. Máme tu aj Michelle Fairley ktorá tu oproti GOT hrá o niečo viac ťažkopádnu postavu ktorej nie úplne vždy držíte palce ale hrá ju skvele. Zbytok "ancáblu" si taktiež odohrá to svoje a ako celok fungujú celkom dobre. Dej sa nám väčšinu času pochopiteľne drží v Londýne avšak navštívime aj iné miesta ako je napríklad Nigéria, Irak alebo aj Francúzsko ktoré som si v druhej sérii mimoriadne užíval a práve návšteva Francúzska pre mňa bola vrcholom 2. série. Finále rozhádzalo rozohranú šachovnicu do takmer nespoznateľného stavu a ja som zvedavý čo nám tento rok prinesie tretia séria pretože potenciál tam určite bol a aj stále je. 8/10.

Posledné hodnotenia (860)

The Walking Dead: The Ones Who Live - What We (2024) (epizóda) (E04)

01.05.2024

Svet pod hlavou (2017) (seriál)

02.04.2024

Svet pod hlavou - 1983 (2017) (epizóda) (E10)

02.04.2024

Svet pod hlavou - Mŕtvy muž (2017) (epizóda) (E09)

02.04.2024

Svet pod hlavou - Rodinná záležitosť (2017) (epizóda) (E08)

02.04.2024

Svet pod hlavou - Smrť špióna (2017) (epizóda) (E07)

02.04.2024

Svet pod hlavou - Dvojboj (2017) (epizóda) (E06)

01.04.2024

Svet pod hlavou - Závadová mládež (2017) (epizóda) (E05)

01.04.2024

Svet pod hlavou - Orchidea na smetisku (2017) (epizóda) (E04)

01.04.2024

Reklama