Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Rozprávka
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Rodinný

Recenzie (12)

plagát

Vianočný príbeh (2022) 

Musím povedať, že film ako taký nie je rozhodne na zahodenie, avšak podľa mňa je tam príliš mnoho postáv, a na konci človek ani nevie, kto je s kým a ako. A dej filmu mi pripadá ako neukončený, keď vlastne nevieme, ako dopadli niektoré postavy (najmä mladí od rodiny Hynka Čermáka a Plodkovej). Myslím si, že záver mohol byť trochu dlhší, a podrobnejšie uviesť, ako jednotlivé rodiny, resp. "príbehy" dopadli. Ale inak kvitujem dobré herecké obsadenie, celkovo je film až na drobné detaily pozerateľný.

plagát

Princ mamáčik (2022) 

Začalo to celkom dobre, skončilo to (podľa môjho názoru) katastrofálne. Dej nevýrazný, prvých asi 45 minút filmu som sa celkom nudil, druhá polovica bola trošku lepšia, avšak pokiaľ to má byť rozprávka pre deti, tak je treba vynechať viaceré hororové až psychologické prvky. Tie sa mi do takejto rozprávky vôbec nehodili, a režisér mi snáď prepáči, ale pochovávať človeka v rozprávke pre deti, asi nie je veľmi fajn. Za mňa teda iba 1 hviezdička za celkom pekné kostými, to je asi tak všetko, čo na nej bolo dobré.

plagát

Tri zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Priznám sa, že keďže minuloročná Zakliata jaskyňa u mňa moc nebodovala, nemal som veľké očakávania. Avšak po zhliadnutí Troch zlatých dukátov musím povedať, že sa mi táto rozprávka celkom páčila. Vyzdvihnúť musím najmä úžasnú hudbu, ktorá sa k celému prostrediu, kde sa dej odohrával, veľmi hodila. Aj lokácie boli celkom dobré, som rád, že sa filmári konečne dostali aj ku klenotu, akým nepochybne hrad Beckov je. Celkový dojem z rozprávky mám teda dobrý.

plagát

Tajomstvo starej bambitky 2 (2022) 

Mal som síce veľké očakávania, vyzeralo to celkom sľubne, no po prezretí musím skonštatovať, že ma táto druhá časť moc neoslovila. Dlho, dlho sa ten dej moc nevyvíjal, až na konci prišla celková pointa, zamotalo sa to. Celkom rýchlo sa ten dej aj ukončil, čo sa mi moc nepáčilo. Tri hviezdičky dávam za celkom slušnú hudbu, výpravu, kostýmy a obsadenie. Ale prvá časť bola oveľa lepšia, ako táto druhá časť.

plagát

Krakonošovo tajomstvo (2022) (TV film) 

Priznám sa, že rozprávka prekonala moje prvotné očakávania. Musím oceniť dejovosť a veľmi peknú hudbu. Aj herecké obsadenie bolo celkom dobré. Osobne si ale myslím, že Krakonošské pohádky nič neprekoná, aj keď je toto film, a pohádky seriál. Nemyslím si ale, že by mali byť filmy o Krakonošovi, keď už o ňom boli filmy natočené. Malo by sa proste vymyslieť niečo nové, a inými postavami.

plagát

Jozef Mak (2021) (TV film) 

Tento film sa Bebjakovi veľmi podaril. Malo to poetiku, čo je dobré a celkovo sa mi film páčil. Nechcel som dať aj piatu hviezdičku no dám ju, za námet z klasickej slovenskej literatúry.

plagát

Ako si nezobrať princeznú (2021) (TV film) 

Napriek mojim očakávaniam musím skonštatovať, že tento rok sa Janákovi moc rozprávka nepodarila. Téma "čas" tu už bola v princeznej zakletej v čase. Napriek tomu ale musím povedať, že si režisér vybral pekné zámky a celkové prostredie na natáčanie. Mne osobne sa ale viac páčila napr. Princezná a pol kráľovstva či Dvanásť mesiačikov.

plagát

Vianočné oblátky (1977) (TV film) 

Toto je môj najobľúbenejší slovenský film. Veľmi krásne filmové spracovanie poviedky od Kukučína, ozajstný sneh, magické prostredie a zároveň aj poučné, keďže sa tam ľudia veľa dozvedia o zvykoch v predvianočnom období.  Podľa mňa to nie je len pre tých, čo majú radi folklór. Ale všetky filmy od Ťapáka sú veľmi dobré. Odporúčam pozrieť🙂

plagát

Zakliate pierko (2019) 

Keďže pán režisér Troška je jeden z mojich obľúbených, na túto rozprávku som sa tešil. No nepatrí medzi moje obľúbené. Zo začiatku to vyzeralo sľubne, no skutočnosť, že sa mi trochu opakuje dej, keď dievka chodí s vodníkom po lese a mierna strašidelnosť (pasáž duchov v kostole) vo mne zanechala zmiešané pocity. Ale musím uznať, že herec Pavlásek sa mi ako vodník v tejto rozprávke hodí.

plagát

Anděl na horách (1955) 

Môj najobľúbenejší film. Postava revízora pánovi Marvanovi opäť sadla. Tento film sa mi páči viac ako Dovolená s Andelem, keďže má viac zápletiek. Hudba k filmu je veľmi veselá, čo je v tomto prípade dobre. Možno sem nemuseli dávať aj melódiu Kytička bílá z rozprávky Pyšná princezná. Moc sa mi sem nehodí. V tomto filme režisér Zeman opäť nesklamal.