Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (117)

plagát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Nefunkčné napísané. Nefunkčne vybudovaný svet a dialógy. Snáď jedine čo funguje je vizuálna stránka, ktorú Snyder vie. Je však neuveriteľne ako dlhodobo a systematicky dokáže Snyder točiť to isté a tak isto bez štipku nápadu a kreativity. Sterilné, nezaživné, nudné, zbytočné.

plagát

Echo (2024) (seriál) 

Indianska mytológie, prostredie a tradície fajn. Maja v rukách schopnejších scenáristov by bola aj sympatická. Fisk nevyužitý a úplne zbytočný, rovnako ako kameo Daredevila ktoré tu je len aby bolo. Škoda, myslel som že to nebude také hrozne ale ono to vlastne ani nie je, len je to fakt miestami nudné a nezáživné a vlastne úplne zbytočne. A pritom byť nemuselo a to je to najhoršie. 5/10

plagát

Marvels (2023) 

Ťažko hodnotiť. Na jednej strane veľmi nelogické a miestami blbé (no to bol aj Spider-man No way home) na druhej zábavné a kreatívne s potenciálom do budúcna. Hodnotím teda čisto subjektívne 6.5/10

plagát

Idioti (1998) 

Idioti vo mne zobudili zmiešané pocity. Zatiaľ čo pri niektorých scénach som chcel film vypnúť a už sa k nemu nevrátiť, iné ma ukovali do sedačky. Ako príklad môžem uviesť silne emocionálne strhujúci záver, pri ktorom som ani nedýchal. Na jednej strane je tak film, ktorý dokáže silne emocionálne zasiahnuť a povzbudí pri premýšľaní nad spoločnosťou a na druhej sa miestami film javí ako bezpríbehová snaha o kontroverziu. Zvláštny film.

plagát

Posledná bosorka (1957) 

Priamočiary a ku koncu naivný príbeh, ktorý ale svojou výpravnou kvalitou baví a myslím že aj poteší, každého milovníka historických filmov.

plagát

Monty Python: Zmysel života (1983) 

Monty Pythonov zmysel pre humor ma nikdy veľmi nedostal do kolen, ale vždy ma tak svojim spôsobom bavil, ako niečo, čomu nikdy úplne humorne neporozmiem ale vždy ma to udrží až do konca. Bolo to tak v prípade Briana aj zlatého grálu a zmysel života, hoci podľa mňa najslapší z tejto trojice flmu, nie je vínikou.

plagát

Život je krásny (1946) 

Priznám sa, rozmýšľal som či dám všetkých 5 hviezd, no potom som si to uvedomil. Zažite subjektívnej epifanie sa mi často nestáva a tento film to dokázal. Celé zobrazenie života Georgeho a jeho problémov bolo postupným budovaním postavy, ktorá nakoniec mala zažiť zaslúžený vianočný zázrak v pravom slova zmysle. Nefungovalo by to tak emočne bez tejto dejovej výstavby. Hoci sa mi miestami zdala zdĺhavá, každá jedna udalosť sa neskôr zreflektovala a vydala ucelený celok ktorý mi k koncu vyčaril úsmev na tvári. Čo viac chceme od dobrého filmu ?

plagát

Spider-Man: Cez paralelné svety (2023) 

Najoriginálnejšia, najprepracovanejšia a najpútavejsia variácia Spider-mana akú som kedy videl. O dve triedy inde ako jednotka. Príbeh o hľadaní vlastnej identity, vzopreti sa životu a osudu ma snáď nikdy takto nebavil v animovanej verzii.

plagát

Barbie (2023) 

Dve hodiny dlhá zábava, ktorá svojím prekonávaním gender stereotipov už dnes nie je ničím originálna. Aj napriek tomu však film baví a koncept "každý sme originál" funguje aj napriek tomu, že sme znova túto tému videli spracovanú mnohokrát. Koniec ma dojal, ale ako celok hodnotím 7/10