Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi

Recenzie (14)

plagát

Gravitácia (2013) 

Zazitkovy film ktory si vychutna skoro kazda skupina divakov. Gravitacia je film na ktory sa aj pekne pozera ale hlavne z nej ma človek vcelku poriadny zazitok. Realisticky pohlad Zeme (z vesmiru) ktory je ale fakt prepracovany. To ticho, napinavost v niektorych sekvenciach deja vie človeku priniest pocit húževnatosti spojený s bojom o prezitie. Aj soundtrack vedel dodat to čo sa od neho žiada. Hudba s vysokými dráždimi tonami.  Takýmto utvarom by sa dalo nazvat perspektíva Vesmirnej misie. Herecke obsadenie zalíčilo s prostredím deja.

plagát

Nikdy nehovor nikdy (2023) 

No na to že niesom Česko-slovenský fanda filmov a človek (ako ja) vidí v kine po pár rokoch film s Česko-slovenskými hercami tak som si na ňom povedzme že išiel. Áno scenár by sa dal kludne napísať do pár viet a iste niektoré názory si možno vedia protirečiť v priebehu filmu ale vskutku im to vyšlo. Ak by som bol triezvy so serióznym pohľadom prečo filmy česko-slovenské sú v poslednej dobe nevýrazne alebo ako z kopírky ohľadom jednoduchosti deja dal by som 3* ale človek (ako ja) čo také filmy vonkoncom nevidí v kine dam 4*. Prižmúrim teda to očko kvôli aspon tej sympatickej Tereze Kostkovej. (Cinestar Pardubice)

plagát

Psia jazda (2023) 

Ani som nečakal či to vôbec bude prepadák alebo kravovina hlúpa. No popravde bola to ta druha možnosť. Komédia s hlasitými vulgárnymi hláskami pri ktorých nie každý samozvanec slušného správania to dokáže akceptovať. Veru ja som sa tak pobavil že ani tie vulgarizmy mi nevadili a práve tomu dodali väčší šmrnc. Váhal som pri 4* ale keďže je to o psoch na tripe (niečo ako keby ste boli s kamošmi a mali v sebe LSD na tripe) čo je v podstate film s pekným nápadom no jednoznačne uliatým (a to človek nevidí niečo také zhruba rok alebo pár rokov) tak som sa rozhodol že je to za 5*. Pes Regie s jeho partou ma pobavili. + Dabing bol bravúrny že ani som netušil že to bude tak peckove. (Cinema City Pardubice)

plagát

Barbie (2023) 

Podľa traileru som si myslel že ide o zábavu kde sa daný divák pobaví a odreaguje. V podstate nebol som nejaký divák čo bude veľa toho očakávať. Nuž do 3/4  filmu to je síce čistý humor ktorý sa zakladal na smiešnych tvrdeniach v tých odlahcenych situáciách a muzikálových číslach ktoré som vedel vstrebať dokonca aj spevácke čísla Goslinga ale ku koncu som mal pocit že scénar bol neúplný a jasne podkopával nohy hercom a dokonca celému ansáblu ala Barbie. Takisto ukázanie feminizmu vládnutiu žien nad mužmi som v podstate nemusel vidieť (vlastne u Barbie to bolo viac menej už vopred znázornene) keď ku koncu to bolo nútene ukazovať a zbytočne prehrocovat istotu a čistotu ženy že je len sama sebou. Na 5* to jednoznačne nie je skôr medzi 3 a 4. Ja som zvolil slabšiu 4* kvôli poslednej 1/4 filmu. + môj sympatak Simu Liu aspon mal celkom solídnu rolu vo filme aj dostatočnú hereckú ukážku a takisto celkom rytmicky song od Dua Lipa ktory mi od odchodu kina hral v hlave a zrejme ešte nejakú dobu aj bude. Za toto ma Barbie u mňa palec hore no cítim že mohlo to byt oveľa lepšie prevedene.

plagát

Strážcovia galaxie 3 (2023) 

Gunn to dokázal. Emocionálna rozlúčka (no s veľkou láskou a radosťou) ku ktorej sa zachoval s jeho veľkým srdcom k nám veľmi nádherne a s veľkým citom. Cíti ze mi fanusici ho mame veľmi radi a ja mu vďačím za celú trilógiu. Celý ten dej akcia čo nezaostávala a napredovala audiovizual (soundtrack) postavy ktoré majú v sebe dušu a každá sa posúva ďalej a ďalej komedionalne vložky pri ktorých som sa popučil od smiechu no co vám poviem. Hlavný dej čo sa týka Rocketa ktorý je teraz ten hlavný terč všetkého čo sa okolo neho deje sa dosť o ňom dozvedáme. Až tak ze veru nemal to v živote ľahké a veru aj mne sa neraz otvorilo srdiečko kde som si musel siahnuť po vreckovke a poplakať. Postavy ako Peter Nebula vtipný Drax a láskavá Mantis a drsná no v srdci stále zlatá Gamora krásne každá jedna postava sa dopĺňa ako u predošlých dielov. Gunn nám tak dáva porciu nielen smútku ale i radosti a toho entuziazmu z ktorého to čaro diela prudi. Najlepšia Marvelovka od čias Endgame. A Gunn u mňa 2 najlepší režisér z celého Marvelu. Chutná multivitamínova limonáda s čerstvou tortou na záver tejto trilógie bola no nie? Odporúča 20/10 Strážcov z Galaxie. Come and get your love loveeeee  PS: teraz vážne hodnotenie - 9-9.5/10

plagát

Zápisník jednej lásky (2004) 

Veľmi pútavý príbeh dvoch osôb ktoré sa zaľúbia počas leta do seba. No vytvorilo sa medzi nimi niečo čomu sa vraví puto. Silne puto ktoré kvitlo spolu s ich životom. Ach ta láska nehynúca prináša niekoľko rozhodnutí uvažovať nad tým čo vlastne chceme a tým kým chceme byt. Môžeme mať vecne veľa vzťahov vo svojom živote no iba jediná je ta práva láska. Aj keď ju opustíme (zivot nám ju zoberie) zmenia sa rôzne zvraty v našich životoch tak zivot vie nám dať druhu šancu na nielen spásu ale i to že prebudí ten schladeny plameň v srdci ktorý doposiaľ čakal na jediný moment v okamihu života. Na ten keď stretne opäť tu jedinú lásku ktorej sa zapozerame do ich zalaskovanych a priezračných oci čo noc tu noc vidia svetlo na konci tunela v ktorom stojíme my čakajúc na tu chvíľu byt zase spolu a zažiť to čo sme zažívali kedysi. Chvíle ktoré boli iba medzi nami opojimane každým pohybom či slovami ktoré nám stále zostali po chuti ktorá bola trpka no o to viac lahodnejsia. Keď zivot postupuje časovým sledom a starneme jedným dnom vedzte že aj keď nas doženie staroba tak zomrieme šťastní.  Až následne zistíme aký je ten zivot krásny ba čarovný keď si vieme každú sekundu užívať s tým koho milujeme. Tento film je doposiaľ z môjho pohľadu jeden z najromantickejších filmov aký som kedy videl.

plagát

Truman Show (1998) 

Celý zivot od narodenia žijete v klamstve a až neskôr zistite že je to cele len nejaký mediálny podvrh a skutočný svet ste ešte nevideli ktorý je za rohom. Fascinujúce ako vedia média oblbovat ľudí veď vidíme to aj v dnešnom svete. Človek by sám nechcel v takom svete žiť a vidieť kolobeh každodenného dňa počuť len opakujúce frázy zo scenára pritom si neuvedomujete že ste v obraze jednom z najväčších 24h show na svete. Skvelý pocin. Som rad že som si takú kvalitku mohol vychutnať a pozrieť až teraz a veriť že Truman nájde tu pravdu.

plagát

John Wick 4 (2023) 

John wick 4 je presne taky akčňák aký by ste čakali. Plný šialených akčných scén s pištolami brokovnicami a inými strelnými puškami ba aj katanami. Ak by som mal povedať teraz že to ma byt akčný hit roka rovno ho vám aj poviem. Celý film sa tiahne akciou a tou brutálne zameranou kamerou kde je tam fakt skvelý záber na ktorý som povedal že ešte v 21 storočí som taky nevidel. 1 Akčná scéna trvá dosť dlho a to si človek povie koľko to ich muselo stať námahy natočiť to bez strihu. Tak isto lokácie kostými sú tu skvele od európskych miest a to Berlín Paríž a takisto aj Japonsko Osaka. Príbeh síce nie je takým ťahúňom pri 4 ke  (čiže podľa mňa nie je taky strohý ale ani dlhy) ale poviem vám rovno dáva si načas. Takže nie je unáhlený a je tam priestor na to aby sme sa dozvedeli informácie čo sa v tom zabíjackom svete stali. Keanu skladám ti velky klobúk dole to čo si dokázal a koľko toho ešte zvládneš ukazat. Neskutočná energia čo sa z teba taha a vidno ju aj práve tu koľko ta to stalo námahy a síl na to byt schopný bojového umenia. Choreografia na 1 tku. Možno si ľudia povedia prečo Wick nezomrie a stále uteká? No preto lebo je sám na to aby ukázal čomu je on schopný a žiť preto prečo on sám chce. U mňa 12/10. Stahelski prekonal si sa. Ak ešte dodám jednu vetu ľudí chápem že je tu prepálená akcia a že príbeh je sekundarny ale veď úprimne toto chceme vidieť u Johna v živej akcii v žánri akčný film čo v tejto sérii to najviac vystihuje.

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

Po shliadnutí tohto diela musím usúdiť že Cameron sa prekonal. Áno je to tak. Náš inovatívny režisér Cameron sa prekonal vo všetkých smeroch. Dej sa odohráva okolo rodiny sullyho ich sveta ako ďalších kmeňov a samozrejme istej hrozby a to sme my ľudia. To že sa to odohráva okolo rodiny rodinkárstva neťahá toto dielo ku dnu ba naopak posúva ho za hranicami príbehu kde vidíme a vieme sa vcítiť do role Jake Sullyho a jej družky Neytiri. Ich deti sú veľkým prínosom pre toto dielo hlavne Tuk ktorú som si neskutočne obľúbil. Prišla mi ako taká zlatá a nevinná bytosť. Samozrejme veď je to dieta ale i tak proste človek si ju vedel obľúbiť. Takisto aj iných členov rodiny vedel človek s nimi súcitiť porozumieť im aké má rodina problémy a s čím súvisia. Cameron síce prezentuje ekológiu ako takú ale povedzme si narovinu je to jasný úkaz toho akí sme my ľudia hyeny a vieme si zničiť to vzácne a drahé čo nám je dané. Ako u jednotky. Ale tu zabodoval vo všetkom čo predčilo moje očakávania. Akcií je tu neúrekom či už v strednej alebo záverečnej pasáži kde človek len veril aby sa to skončilo pozitívne. Hudba bola tak melancholicky hltajúca že som zas cítil feeling z jednotky. No niečo enormné. Človek už len tu hudbu počuje a naskakuje mu husia koža. Samozrejme dej je dychberúci kde prídu isté zvraty a nie je plochý na to aby sme nevideli postavy sa vyvíjať. Každá postava ma svoje emócie a motiváciu robiť isté veci  po svojom ale spája ich to jediné a vzácne a to je rodina. Logičnosti v tomto prípade idú stranou aj ked po shliadnutí som už začal nad tým premýšľať a nebodaj som chcel dávať hodnotenie dole tak som si povedal že je to tak perfektné že ani tu chybičku človek neuvidí kým nad tým nepremýšľa. Vizuál ako taký to je ala Cameron, ten to zahral na perfekcionistu kde aj ked by videl miniaturnú chybičku tak hned by ju zmenil na jeden veľký exemplár. A to už by človek nič k tomu nedodal proste by žral každú jednu scénu. Dvomi slovami: Podmorská onánia. Herci ako samotní sú neskutoční a vidieť u každého progress. Ako sa vedeli vcítiť s postavou ako sa nadalej vývijala akú motiváciu mali a samozrejme aké problémy museli naďalej riešiť aby ochránili to najvzácnejšie.  No ja vám poviem pravdu no plakal som. Tlačili sa mi síce slzy do oči ale veru plakal som. Až takú stopu som zanechal po pozretí tohto unikátneho diela. Na záver len dodam že potrebujem ísť hneď na druhú projekciu aby som mal ešte lepší pocit (ako u jednotky ktorú som videl viac krát) čo po prvej projekcíí bol nad očakávania ale i tak aby človek zažil podobný feeling ako u jednotky. Proste chcem to vidieť zas a znovu. BODKA!!!! 10/10 TOP!!! Inak Sullymu pristáli riadne tie dredy stál sa z neho iný sympoš

plagát

Najväčší showman (2017) 

Môže byť aj milión muzikálov lepších ako toto ale tento skvost je priam neodolateľný a originálny. Proste jednoducho krásny. Hugh Jackman si to nesmierne užíval to ako sa z malého chlapca (ktorý bol chudobný) vypracoval na najlepšieho showmana všetkych čias a rozdával radosť nielen svojej rodine ale i všetkým navôkol. Zahral to geniálne tak ako i ostaní herci. Muzikálové čísla či už to boli tanečné alebo spevácke boli môjmu oku lahodiace. Nezáleží na tom kto ako vyzerá ale to ako ukážeš svoju radosť a ako ju všetkým predáš. V tom je tento muzikál jasným úkazom toho čo v skutočnosti znamená radosť. 10/10 Sorry Mama Mia ale toto je u mňa number one.