Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dokumentárny

Obsahy (15)

Veľký žiaľ

Veľký žiaľ (1966)

14. mája 1948 sa na mape sveta objavil nový štát Izrael. Jedným z tých, ktorí prispeli k jeho samostatnosti bol americký plukovník Mickey Marcus (Kirk Douglas), ktorý pomáhal pri formovaní izraelskej armády. Film je predovšetkým výpoveďou o ňom samom, vychádzajúc z knižnej biografie Cast A Giant Shadow: The Story of Mickey Marcus Who Died to Save Jerusalem napísanej Tedom Berkmanom. Herecké začiatky sú ťažké a tak aj Michaelovi Douglasovi sa tu našla iba malá rola vodiča džípu...

Chorus Line

Chorus Line (1985)

Prišli predviesť to najlepšie zo svojho tanečného umenia. Uspieť a získať miesto v muzikále však môžu iba niektorí. Choreograf Zach (Michael Douglas) rozhodne, kto prejde a kto ostane pred bránami šoubiznisu. Súčasťou konkurzu nie sú len príbehy jednotlivých účastníkov, ale aj ľúbostná aféra z minulosti medzi Zachom a poprednou tanečníčkou Cassie (Alyson Reed), ktorá naberá nových rozmerov

A CHORUS LINE je inšpirovaný rovnomenným muzikálom, ktorý sa stal jedným z najúspešnejších a najdlhšie uvádzaných na Broadwayi.

V uliciach San Francisca

V uliciach San Francisca (1972) (seriál)

Inšpektor Mike Stone (Karl Malden) pôsobí v policajných službách už 23 rokov. Po presunutí na oddelenie polície v San Franciscu sa stretáva s mladším, neskúseným 28-ročným kolegom Stevenom Kellerom (Michael Douglas), ktorý je len na začiatku svojej kariéry. Napriek generačnému rozdielu sa stanú dobrými priateľmi, ale najmä zohranou detektívnou dvojicou, ktorá objasní nejeden zločin v meste.

V čase najväčšieho úspechu seriál opúšťa Michael Douglas a je nahradený Richardom Hatchom alias inšpektorom Danom Robbinsom. V seriáli sa objavili viaceré známe tváre: Arnold Schwarzenegger, Leslie Nielsen, Martin Sheen, Nick Nolte V roku 1974 bol nominovaný na ocenenie Zlatý glóbus za najlepší televízny seriál v kategórii dráma, bez nominácií neostali ani Michael Douglas (najlepší herec dráma 1974) a Karl Malden (najlepší herec dráma 1975). Na amerických televíznych obrazovkách zotrval 5 rokov (1972-1977).

Hail, Hero!

Hail, Hero! (1969)

Mladý hipík Carl Dixon (Michael Douglas) opúšťa vysokoškolské štúdiá a dobrovoľne vstupuje do americkej armády v čase vietnamskej vojny. Pacifisticky zmýšľajúci, s nejasnou predstavou prečo to urobil, sa snaží ešte pred odchodom do bojov, stráviť nejaký čas doma, na rodinnom ranči. Tam sa však stretáva s prísnym otcom Albertom (Arthur Kennedy), ktorý nemá pre synove správanie a výstrelky pochopenie. Film natočený podľa rovnomennej novely Johna Westona bol hereckým debutom nielen Michaela Douglasa, ale i Petra Straussa.

Čínsky syndróm

Čínsky syndróm (1979)

Bežná novinárska reportáž v atómovej elekrárni sa zmení na drámu. Reportérka Kimberly Wells (Jane Fonda) a kameraman Richard Adams (Michael Douglas) sa tu stanú svedkami vážnej nehody. Po jej príčinách začnú pátrať nie len oni, ale aj jadrový inžinier Jack Godell (Jack Lemmon), ktorý im poskytne nezvratné dôkazy Nie je nezvyčajné, ak sa filmy natáčajú podľa skutočných udalostí. Čínsky syndróm je však príkladom toho, ako sa naopak, fikcia scenáristov môže pretaviť do reality. Pretaviť je myslené doslovne, pretože práve 12 dní po premiére 28. marca 1979 sa čiastočne roztavil jeden z reaktorov jadrovej elektrárne na ostrove Three Mile Island blízko Harrisburgu v Pensylvánii a najhoršia jadrová katastrofa v dejinách USA bola na svete.

Kóma

Kóma (1978)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film.

Běžec

Běžec (1979)

Uprednostniť športovú kariéru alebo sa naplno venovať vlastnej rodine? Michael Andropolis (Michael Douglas), americký maratónsky bežec, celú svoju energiu a čas vkladá do športu. To prináša odcudzenie sa rodine a stratu rešpektu vlastných detí. V presvedčení, že si ich úspechom na olympiáde získa späť, začne znovu naplno trénovať

Jsem na řadě

Jsem na řadě (1980)

Ona je profesorkou matematiky, no sympatická a sexi. Má milenca, povolaním architekta s ktorým žije v Chicagu. Ale na ďalšej svadbe svojho otca, ktorý ovdovel, stretáva Kate (Jill Clayburgh) Bena (Michael Douglas) z New Yorku, bývalého hráča bejzbalu, hľadajúceho nový zmysel života. Len Kate sa môže rozhodnúť, či uprednostní plytký, ale istý vzťah s Homerom (Charles Grodin) alebo si začne dobrodružstvo s Benom

Sudcova noc

Sudcova noc (1983)

Je ich deväť a sú sudcami. Spoločne vytvoria ilegálnu komoru, ktorá vezme spravodlivosť do vlastných rúk a začne rozhodovať o vine a nevine ľudí, o ich živote a smrti. Ponuku na členstvo príjma aj Hardin (Michael Douglas), no ich nezákonné praktiky si neosvojí a čoskoro sa stáva nepohodlným Vo filme sa objaví aj Douglasova matka Diana hrajúca manželku sudcu Benjamina Caulfielda (Hal Holbrook).

Napoleon a Samantha

Napoleon a Samantha (1972)

Na oregonskej farme žije chlapec Napoleon (Johnny Whitaker) už iba so svojim starým otcom. Vypomôcť pri chove kôz počas leta prichádza univerzitný študent Danny (Michael Douglas) a medzi ním a chlapcom sa vyvinie silné priateľstvo. Jedného dňa jeho dedkovi zveria z cirkusu, ktorý zavítal do mesta, leva o ktorého sa má postarať. Lenže starý otec zomiera a sirota Napoleon v obavách z toho, že mu zviera vezmú, sa s ním a kamarátkou Samanthou (Jodie Foster) vyberá do divočiny hľadať Dannyho Vo veku 10 rokov vo filme debutuje Jodie Foster, ktorá si okrem hereckej skúsenosti odniesla aj nepríjemnú skúsenosť z útoku leva.

V uliciach San Francisca - Pilot

V uliciach San Francisca - Pilot (1972) (epizóda)

Tento pilotný dvojhodinový film odštartoval rovnomenný kriminálny seriál, ktorý vysielali v USA počas piatich rokov (1972-1977). Bol inšpirovaný novelou Carolyna Westona - Poor, Poor, Ophelia. Hlavní predstavitelia, skúsený detektív Mike Stone (Karl Malden) a nováčik v policajnom zbore Steve Keller (Michael Douglas) sa ujímajú prvého spoločného prípadu, vraždy Holly Jean Barry (Kim Darby). Postupnou rekonštrukciou jej posledných dní života sa okruh podozrivých neustále zužuje

Letný strom

Letný strom (1971)

Letný strom, pod ktorým trávil veľa času, je pre Jerryho (Michael Douglas) symbolom obdobia, keď žil v bezpečí domova. On sa však rozhodol ísť bojovať do Vietnamu, čím prichádza o podporu rodičov, svoje dievča Vanettu (Brenda Vaccaro) Ron Cowen je autorom divadelnej hry podľa ktorej túto protivojnovú drámu natočili, v osobe producenta nájdeme otca Michaela Douglasa - Kirka.

When Michael Calls

When Michael Calls (1972) (TV film)

Filmová adaptácia knihy When Michael Calls od Johna Farrisa prináša príbeh Helen Connelly (Elizabeth Ashley), ktorej sa 15 rokov po smrti telefonicky ozve synovec Michael. Prezradí jej okolnosti smrti ľudí, ktorí zomrú pri podozrivých nehodách. To v jej mysli vyvolá obavy, že by sa sama mohla stať ďalšou obeťou Pre Michaela Douglasa v roli tajuplného Craiga išlo o prvý televízny film.

Adam at 6 A.M.

Adam at 6 A.M. (1970)

Pochádza z bohatej rodiny, má 30 rokov, prežíva úspešnú kariéru univerzitného profesora v Californii, v garáži ma zaparkované Porsche. Volá sa Adam Gaines (Michael Douglas) a zdá sa, že so svojim životom môže byť spokojný. Pohreb jeho tety ho privádza do Missouri, na vidiek. Zostáva tu dlhšie ako pôvodne plánoval, nadviaže milostný vzťah s Jerri Jo Hopper (Lee Purcell), okúsi prácu bežného robotníka a zistí, že žiť sa dá aj inak, možno lepšie ako žil doteraz Na svoju dobu sa tu môžeme stretnúť s odvážnymi dialógmi medzi Adamom a Jerri na tému sex.

Where's Jack?

Where's Jack? (1969)

Začiatok 18. storočia, Londýn, Anglicko. Pracovitý zámočník Jack Sheppard (Tommy Steele) sa kvôli záchrane svojho brata dáva na zlé chodníčky. Jeho život začne byť životom kriminálnika, viackrát skončí vo väzení, odkiaľ sa mu ale podarí unikať. Postupne sa dostáva do povedomia obyčajného ľudu, získa si jeho sympatie a stáva sa hrdinom typu Robina Hooda. V tomto, na svoju dobu vysokorozpočtovom filme, si rolu policajta vyskúšal Michael Douglas a námorného dôstojníka hral Ivan Dixon, známy z amerického komediálneho seriálu Hogan's Heros.

Reklama