Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Thriller

Recenzie (12)

plagát

Mr. Olympia - Příběh bratrů Weiderových (2018) 

Takéto filmy milujem. Z chudobného chlapca sa stal úspešný muž.  Úžasná húževnatosť, vytrvalosť a tvrdohlavosť k dosiahnutiu svojho cieľa. Presne ako sa vraví vo filme: bratia Widerovci nechceli zmeniť svet, ale ho zmenili.  A krásna veta, ktorú Joe vraví svojej prvej manželke po tom  ako mu povedala, že ho miluje takého akým je: To je tá najhoršia veta akú si mohla povedať. Vrelo doporučujem. Natočený s ľahkosťou, niektoré fakty sú zjednodušené, ale stojí to za to. Hlavne ak ste aspoň trošku športovo založený.

plagát

Jej telo (2023) 

Chcel som ísť na film do kina a som rád, že som to videl až teraz na Netflixe. Pozreté na tri krát. Ak si tvorcovia dali za úlohu zapojiť mozog diváka na maximum, tak u mňa sa im to podarilo, pretože toľko otázok som nemal ani pri Matrixe. Vlastne celý film mi pripadal ako trailer k nejakej minisérii, v ktorej by bolo vysvetlené napr. to, prečo tak zásadová športovkiňa prehodila výhybku do protismeru, prečo tak nejasné a zaoblené vzťahy v rodine, jej sestra bola len nejakou figúrkou ... Jediný príťažlivý moment bola Germani, vlastne aj moja obľúbená Mauréry ma sklamala. Za to však môžu tvorcovia filmu. Ak sa vám páčia filmy na základe skutočných príbehov, tak si pozrite radšej majora Zemana.

plagát

Talent pána Ripleyho (1999) 

Dobré a dlhé. Film o šedej myške, ktorá zmanipulovala svoje okolie, teda aspoň sa o to snažila. Matt hrá, teda aspoň čo ja viem po prvý krát, záporáka, ktorý vyzerá dosť milo a tým pádom sú jeho činy ešte viac ohavnejšie. Vizuálne super - talianske lokácie výborne vybraté, dramaticky zvládnuté na vysokej úrovni a relatívne aj herecké výkony na vyššom leveli. Možno na tú zákernosť p. Ripleyho tu bolo dosť naivných ľudí okolo neho a nejako mu to, najmä náhodou, až príliš vychádzalo. Celkový dojem na 80%.

plagát

Brazilský masakr (2006) 

Tak toto som pretrpel. Nebyť pekných báb a zaujímavého prostredia tak to vypnem po 15 minutách. Tak ako v Hosteli je Slovensko pre amíkov príšernou krajinou, tak tu je to vraj Brazília. Stupidita scenára na každom kroku - po nepríjemnej havárii a v neútešnej situácii bez odvozu do civilizácie začne chlastačka na pláži s neznámymi domorodcami. Potom odovzdanie sa neznámemu brčkavcovi, amatérskom začití jeho lebky a následné okupovanie cudzieho príbytku - očakával som,. že všetci zahynú krutou smrťou.  Najviac som však trpel ja. Najlepšie scény pod vodou v jaskyni. I keď obdivujem orientačný zmysel mladých amíkov, pod vodou, v neznámej jaskyni, len s jednou baterkou - ja by som zablúdil aj v nafukovacom bazéne.

plagát

Tomáš a Diana - Episode 1 (2023) (epizóda) 

Vôbec to nie je je blbé, len trošku primitívne. Mne sa to však páči. Pozeráme to s manželkou a vo väčšine scénok sme sa našli a takmer na všetkých sme sa nasmiali. Aj napriek prebratej talianskej šablóny, je to na slovenské pomery celkom fajn.  A Diana i keď nie je dobrá herečka - teda podľa mňa - tak sa tu celkom odviazala. Ja to doporučujem párom, ktorí sú spolu dlhšie ako 10 rokov.

plagát

Vyproštění 2 (2023) 

Po jedničke jednoznačné zlepšenie vo všetkých smeroch. Úplná oddychovka pri ktorej si dáš pivo a popcorn a v podstate aj keď si vypiješ, zážitok zostane ten istý. Nečakajte komplikovaný dej, ani prekvapenia. Asi 25 záporákov (neviem prečo, ale boli mi dosť sympatickí) na čele samozrejme s tým najhnusnejším a najsilnejším, ktorý zasa musí zostať na záver aby sa mohol s najkrajším klaďasom pobiť na život a na smrť. Toto klišé by už mohol niekto aj zmeniť. Chválim dobrý výber lokalít - väzenie (teda Česko) a Viedeň, originálne osobné súboje. Táto fantázia bola určite prekonaná vo Wick4, ale ako jeho slabší odvar je to v pohode. V každom prípade na NETFLIX viac než dobré.

plagát

Postarejte se o Mayu (2023) 

Dokument je v podstate o primitívnom ale silnom americkom systéme týkajúceho sa ochrany týraných detí. Príbeh až neuveriteľný, ale pravdivý a o to je to najhoršie. Popri vykreslení skazeného systému poukazuje na nemohúcnosť obyčajných ľudí a zároveň silu rodičovskej a hlavne materinskej lásky. A pointa? Akú veľkú obeť dokážete priniesť aby ste zachránili Vaše dieťa? Odpoveď si dá každý z nás po pozretí tohto silného dokumentu. Ak si myslíte, že na Slovensku je zle - pozrite si to, budete radi, že tu žijete. P.s. nedoporučujem pozerať slabším povahám a rodičom malých detičiek.

plagát

E.A.Poe: Archa bláznov (2014) 

Po rokoch som sa k tomuto ponurému filmu vrátil a opäť ma nesklamal. Predvídateľný príbeh, vlastne pointa bola povedaná už v prvej tretine, ale záver bol celkom prekvapivý. Prostredie, výber hercov a hudba na viac než priemernej úrovni. Bláznivý ústav plný zvláštnych postavičiek, stredoveké liečenie duševne chorých, pekná hlavná hrdinka a romantika nechýbajú. Kate bola, aj je nádherná, Ben snáď žiaden film nepokazil, snáď len Michael mohol mať väčší priestor. Kto má rád pochmúrne priestory bláznincov, tak sa určite poteší.

plagát

Krev a zlato (2023) 

Kto má rád westerny, revenge, II. svetovú vojnu a akciu tak toto je z každého rožku trošku. S každého myslím tak na 80 %. V podstate neškodný, vcelku príjemný filmík s atmosférou a celkom fajn hercami. Postavičky síce boli len biele alebo čierne, nič medzitým, čo vlastne úplne zjednodušilo celý dej. Páčila sa mi postavička slabomyselného Paola, ktorá trošku oživila príbeh. Keďže to vytvorili pre Netflix, nečakal som zázraky a nakoniec som bol milo prekvapený. Mám rád nemecké filmy z obdobia 2SV a aj tento sa vydaril. A to, že na tom spolupracovali bratia Češi, myslím, len pomohlo. A niektoré exteriéry - kostol, dedina, zbombardované domy - boli skutočne dobré.

plagát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Film môjho detsva. Tak ako sa mi zapáčil na prvý krát, neomrzel ma ani po x-tom pozeraní. Herci a ich postavičky sú dokonale zladené tak ako vo všetkých českých komédiach tých rokov.  A moja platonická láska z detstva Olga Schoberová tu hrá podľa mňa najikonickešiu dievčinu Divokého západu. Škoda, že dnešná mládež nepozerá tieto skvosty. Aj Halivúd by sa mal z toho čo učiť.