Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenzie (10)

plagát

Duna (2021) 

Od hostiny krásnych vizuálov cez zimmerovu hudbu po niektoré úžasné výkony hlavných hercov (Rebecca Ferguson) až ku vernosti k predlohe. A baron Harkonnen je pekne hnusný!

plagát

Sol Levante (2020) 

Audio a vizuál absolútne strhujúce, bohužiaľ tento 4 minútový snímok sa skončil skôr ako sa poriadne začal. Ale ako experiment (alebo koncept budúceho filmu?) veľmi v pohode.

plagát

Texaský masakr motorovou pilou (1974) 

Po všetkých tých Piatkoch trinásteho a Halloweenoch som sa rozhodol si dokončiť tento hororový rest a pozrieť si príbeh o rodine texaskych gurmánov. Film na mňa rozhodne zapôsobil, no je to rozhodne ťažší kúsok na pozretie ako spomenuté filmy. Je to veľmi zvláštne ale pre hororový žáner historicky veľmi dôležité dielo. Kvalitu podtrhuje aj vizuálne spracovanie filmu a veľmi surový soundtrack zložený z rôznych pazvukov ktorý znásobuje napätie a úzkosť. Za mňa 4 hviezdy.

plagát

I Am Not Okay with This (2020) (seriál) 

Seriál od tvorcov stranger things a end of this fucking world. Je to takým spojením Carrie a teenage seriálu o dospievani. A to vôbec nie je zlý nápad. Na stranger things sa to síce nedotahuje, no ako také spestrenie čakania na 4 sériu ST je to super. Viac takýchto seriálov.

plagát

Děti moře (2019) 

Asi od polovice sa film o dievčine a jej dvoch nových zvláštnych kamarátoch mení na poriadne vizuálne ohromujúci surreálny zážitok kladúci otázky o pôvode života. Priznám sa, väčšinu týchto scien som moc nepochopil keďže film na vás hádže stále väčšie a nepochopitelnejsie psycho. No i tak si snímka pána režiséra Watanabeho urcite zaslúži vašu pozornosť.

plagát

Farba z vesmíru (2019) 

Chcel som tam hodiť 3 hviezdy, hlavne kvôli veľmi lacnému CGI no vďaka scéne so spojením tiel a tým endingom musím dať 4.

plagát

The Siege of Jadotville (2016) 

Veľmi kvalitne natočený film o zabudnutom hrdinstve írskych vojakov na mierovej misii v Afrike. Snímok sa za svoje verne natočené boje a špeciálne efekty rozhodne nemusí hanbiť. Stáva sa z neho malý nenápadný klenot v zozname netflixackych filmov. Aj keď ja osobne military filmy nevyhľadávam (na tento som videl doporučenie na Facebooku) rozhodne odporúčam pozrieť.

plagát

Vlčie volanie (2019) 

Odhliadnuc od niekoľkých skutočne absurdných scén, nemôžem povedať že by ma film nebavil. Tie necelé 2 hodinky ubehli dosť rýchlo. No pri jednej scéne sa mi chcelo skutočne grcat a to pri streľbe z raketometu na vrtuľník. Špeciálne efekty v tejto scéne mohli byť urobené oveľa lepšie. Zbytok filmu už sa nesie v napätej atmosfére potenciálnej atómovej vojny. Ak od tohto filmu nečakate nič inovativne, dokáže vás zabaviť.

plagát

Villains (2019) 

V pohode béčko, tú hodinku a pol som si rozhodne užil. Backstory dvoch psycho manželov mohol byť ešte trocha viac rozvinutý no všetko čo tento film robí, robí dobre. Veľké plus je rozhodne obsadenie sympaťáka Billa Skarsgarda.

plagát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Epický súboj medzi stredoškolákom Lightom ktorý sa chce stať Bohom a ochrancom sveta ale nakoniec sa z neho stane zločinec ktorý zabije aj vlastného priateľa aby mohol pokračovať vo svojom pláne a záhadným detektívom L ktorý používa svoju genialitu a dedukciu na odhalenie Lighta. Nádherná animácia, skvelý soundtrack a niekedy až príliš komplexný príbeh robia z Death Note jeden z najlepších anime počinov súčasnosti.