Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Komédia

Recenzie (11)

plagát

Cenneti beklerken (2006) 

Občas ťarbavé, miestami pôsobiace ako poloprofesionálne (najmä súbojové scény) až televízne dielo, ktoré však tieto neduhy vyvažuje veľmi pútavým dobovým zasadením, atmosférou, nádhernou hudbou a podnetným a hlbokým príbehom o strete kultúr a nájdení identity v dobe, ktorá namiesto nej káže mizériu. Hlavný predstaviteľ Serhat Tutumluer hrá bravúrne.  Pre "západného" diváka film môže kvôli kultúrnym rozdielom pôsobiť mätúco, pre uchopenie je osožné zistiť si ako a prečo boli kreslené miniatúry v islamskej kultúre, ako islam videl a vidí umenie maľby všeobecne a pod. SVK titulky: https://www.opensubtitles.org/en/subtitles/8769028/cenneti-beklerken-sk

plagát

Paul a škola života (2016) 

Tradičný rodinný film s príjemnými postavami a prostredím, extra nenadchne ale určite neurazí. Zakorenenie v dobovej realite a úprimný scenár predstavujú ideálny televízny materiál na nedeľný večer a rodinou.

plagát

Milosrdné lži 2 (2019) 

Dôstojné pokračovanie, ktoré neprináša nič extra nové ale skôr druhýkrát servíruje to čo v prvom dieli fungovalo skvelo. A funguje to stále, postavy v nových rozpoloženiach šlapú, návrat všetkých hercov (+ Dujardina) sa vydaril a cast si dvojku viditeľne užil a dal do nej opäť 110%. Jednoducho na nič sa nehrajúca úprimná dramedy s výborným obsadením .Veľké plus za hudbu a humor, trojku si pozriem rád a tentokrát netreba čakať ďalších 10 rokov :)

plagát

I Love You, Daddy (2017) 

Dostal som presne to čo som čakal - niečo nečakané. Zmyselné spojenie starého orchestrom poháňaného filmu so súčasnou tvorbou ,samozrejme okorenené Louieho otvoreným pohľadom na mnohé dôležité témy, a najmä (dvojstranné) pokrytectvo (s prihliadnutím na zatratenie filmu a celej kauzy nezmyselného lynčovania C.K. krátko pred vydaním). Rozhodne nie pre široké publikum, no rozhodne sa oplatí vidieť (a bohužiaľ dnes iba stiahnuť, nakoľko je film iným spôsobom nedostupný. ). A už sme vážne čakali príliš dlho, neberte nám Louieho!

plagát

Metallica a Sanfranciskí symfonici - opäť spolu (2019) 

Nové songy (Halo on Fire!) nadupané, časti kde sa kapela odvážila experimentovať (sólo Jamesa s orchestrom Unforgiven III, All within my hands v akustike alebo skvelá pasáž kedy orchestráci nakopnú Scythian suite a neskôr Iron Foundry s Metallicou, tribute sólo pre Cliffa) sú pripomienkou dravosti a odvahy hľadať nové hudobné obzory, pre ktoré je Metallica tam kde teraz je. Stopáž je však mierne dlhá a vyplnená piesňami, ktoré sme už raz s orchestrom počuli a dovolím si povedať že nové aranžmá niektorých trackom nesedia (zvlášť Master of Puppets dosť nevyšlo), a u ďalších je orchester nevýrazný (tohtoročná verzia One & No Leaf Clover oproti S&M1 !) alebo stratený v mixe desiatok nástrojov. Celkový dojem dobrý, no trochu mrzí že páni z Metallicy nevyuzili potenciál na 100% a nepriniesli napr. veci z Load/ReLoad, ktoré sú podľa mňa na orchester stvorené. Viď highlight koncertu - dokonalé prevedenie Outlaw Torn. Fanúšika netreba presviedčať, pre okoloidúceho nanajvýš zaujímavé spojenie dvoch hudobných štýlov.

plagát

Un moment d'égarement (2015) 

Veľmi vydarená letná oddychovka s parádnym hereckým obsadením a humornými situáciami, ktoré pomaly gradujú do neodvratného záverečného aktu. V ňom bol pre mňa menší kameň úrazu a možno by som uvítal trochu rozvinutejšie zakončenie. Inak super zábava, nádherná Korzika, hudba & obsadenie a nápaditý scenár - 4*

plagát

Osudová láska (2014) 

Príjemná what if záležitosť, ktorú úspešne ťahá silné charizmatické herecké duo Cluzet & Marceau. Filmu sa podarilo zachytiť tú pravú atmosféru začínajúceho vzťahu a netradičný záver skutočne pochopia asi len niektorí..

plagát

Venkovský lékař (2016) 

Odychovka, ktorá po zhliadnutí vyšumí z hlavy a ktorej reálnosť a držanie sa pri zemi je jej najväčší benefit i hendikep zároveň. V najlepších momentoch fajn dráma no v tých najhorších recept na zaspanie. Na záver mi nedá neokomentovať na slovo vykradnutú intro scénu z Breaking Bad, to čo bolo ?

plagát

Milosrdné lži (2010) 

Ensamble opus partičky priateľov, ktorých nefunkčné vzťahy, neúprimnosť a malicherné problémy nám niektorým určite prídu viac než povedomé. Celý film ťahajú perfektne napísané postavy, pričom Canet dokázal ukočírovať film tak, že žiadna z nich nevyčnieva/neostáva po zadu. Herci si film zjavne užívajú a hrajú na 110% - bezchybný Cluzet s jeho puntičkárskymi hisákmi, nádherná Cotillard stratená vo vlastnom živote, Laffite chorobne posadnutý rozchodom, perfektný Lellouche a jeho smutný optimizmus alebo skvelý Magimel, ktorý si perfektne nadhadzuje s Cluzetom. Úprimný a nevlezlý humor, ktorý sa nepotrebuje spoliehať na obscénosti či nadávky je namixovaný s vhodne umiestnenými vážnymi momentami a odstrašujúca stopáž mi tak ubehla ako 5 minút, pričom ani na sekundu nenudila. Intro scéna bez jedinej klapky technicky premakaná. Výnimočný film!

plagát

La Mécanique de l'ombre (2016) 

Cluzet zachraňuje čo sa dá ale prekombinovanosť deja, pár "really?" momentov v správaní sa niektorých postáv a hlavne veľmi vlažný a neuspokojivý záver tento film nezvratne sťahuje dolu. Nevydalo.