Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenzie (21)

plagát

Jonesovci (2009) 

Umely film s umelymi hercami o umelej rodinke predavajucej umele zivotne hodnoty. Ako komedia tu nie su ziadne vtipy na ktorych sa da zasmiat a Duchovny hra iba vykastrovanu parodiu na Moodyho. Ani ostatne postavy nie su na tom lepsie a ich psychologicke prekreslenie je niekde na urovni bernardina, ktory hra v Beethovenovi. slaboduchy scenar s moralnym ponaucenim ala 101 dalmatincov zlyhava na celej ciare. Jonesovci tento film skratka nepredali.

plagát

96 hodín (2008) 

Jason Bourne po paťďesiatke.

plagát

V údolí Elah (2007) 

Keď psíček s mačičkou varili Irackú kašičku, alebo príbeh o tom ako boli tí chudáci Američania donútený zaútočiť na Irak, mučiť zajatcov a vraždiť malé deti. To malo samozrejme vplyv na ich jemné Americké vojenské duše a ako sa s tým vyrovnávali o tom vám už porozpráva viac strýko Haggis. Okrem viac než debilného námetu je to nehorázne nudné, pomalé, nezaújímave a Haggis ako režisér tu zlyháva na celej čiare.

plagát

Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007) 

Pri všetkých tých rečiach o komercii je pekné vidieť, že Burton stále točí presne to čo chce, bez kompromisov a ohľadov. Otázka je či ste ochotný pristúpiť na jeho hru. Ak áno čaká na vás jeden z najpozoruhodnejších filmov tohto roka. Sweeney rozhodne nie je geniálny, ma kopu nedostatkov, občas je nudný a pekelne povrchný ako na seba vŕši jeden pekný záber cez druhý bez hlbšieho zmyslu. Burton jednoducho zostal verný tomu čo mu ide najlepšie a jeho svojská poetika, potoky krvy a Depp v hlavnej úlohe hovoria jasnou rečou: Majster je späť a všetci jeho verný nech sa pracú do kina, Sweeney rozhodne nie je pre každého.

plagát

Ja, legenda (2007) 

Nikdy nepochopím, že keď niekto točí film za sto miliónov dolárov s päťdesiat členným štábom nenájde sa vôbec nikto kto by upozornil na pár hlúpych nedostatkov, ktoré by mu s fleku vymenoval každý druhý člen tohto fóra. Stačilo by keby dakto povedal túto scénu vystrihnite, tento dialóg treba zmeniť a na tomto zábere sa Smith tvári ako keby mu dakto strčil do zadku zmeták. Takto to je len ďalší tuctový film na jeden príjemne strávený večer aj keď má rozhodne naviac. Celé to kazia hlavne ozaj nepodarený upíri, ale aj kopa blbých scén ktoré neuveriteľne ľahko zničia celú tú nádhernú, pomaly budovanú atmosféru postapokalyptického New Yorku.

plagát

Pikantných 10 (2007) 

Z tohto filmu mám pocit, že sa zase raz nejaký chumaj /konkrétne zrejme David Wain/ rozhodol zvoliť postup obvolám čo najviac známych tvárí, či majú v nedeľu voľno. Ale paradoxne to nieje až taká tragédia a pomer zúfalo trápnych fórov sa skoro až do záveru drží v únosných medziach. Uplatnenie prikázania nebudeš túžiť po manželke blížneho svojho na väzenské priestory je dokonca celkom vtipné. Takže ak bez pohľadu na Winonu Ryder rozdávajúcu si to s bruchomluveckou bábkou neprežijete už ani deň vrelo odporúčam, inak ruky preč.

plagát

Katakomby (2007) 

Horor bez jediného náznaku strachu a tiež slaboduchá blbosť, ktorej kvalita nestačí ani na večerné vysielanie tv JOJ.

plagát

Americký gangster (2007) 

Že s veľkými peniazmi prichádzajú veľké problémy zistia postupne policajt a gangster v novom filme Ridleyho Scotta, ktorý sa znova zameral na kráľovstvo pozemské a treba povedať že urobil len dobre. Dozviete sa že deväť z desiatich policajtov pokladá za divné doniesť zabavené peniaze na stanicu a tiež niečo zo súkromného života gangsterov tráviacich voľný čas pašovaním drog počas vietnamskej vojny. Uvidíte, že mafiánovi stáči iba blbo sa obliecť do kina a už má za zadkom tri policajné autá, a že neexistujú zlý a dobrý policajti, ale len zlý a ešte horší. Toto všetko sa odohrá počas 157 minút využitých do poslednej sekundy. Washington a Crowe majú podobné charaktery v malíčku takže hrajú s veľkým prehľadom. Po Kráľovstve nebeskom ma Scott naozaj prekvapil aj charakterizáciou obidvoch hlavných postáv, pretože je nemožné nájsť toho zlého.Kým Lucas naozaj vynaliezavo zabije niekoľkých ludí a nepriamo spôsobí smrť dalších stoviek vedie popritom usporiadaný rodinný život,vraždí iba ďaľších dílerov a hlavne je rovnako ako Jurij Orlov /Obchodník so smrťou/ iba obchodníkom riadiacim sa zákonom ponuky a dopytu. Roberts sice nikdy nevzal úplatok, ale na rodinu kašle. Americký gangster je film bez hluchých pasáží,slabých momentov či nelogickostí v príbehu /zato vďačí aj nálepke podľa skutočných udalostí/ ,ktorý si svoje miesto medzi top kriminálkami s prehľadom vybojuje. 95%

plagát

Zodiac (2007) 

Tento film nechce byť ani obžalobou, ani vyznaním. Chce sa iba pokúsiť vydať svedectvo o generácii, ktorú zničil Zodiac - i keď unikla jeho zbraniam. ;-] Zodiac je neuveriteľne strhujúci skorodokument, v ktorom exceluje Jake Gyllenhaal takým spôsobom až to vyráža dych. Inokedy smrtiaca stopáž ani nachvíľu neunavuje. Zodiac naopak postupne graduje a naberá na obrátkach spolu s tým ako sa Graysmith stáva čím daľej viac posadnutým hľadaním pravdy.