Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Green Book

Green Book (2018)

Už po pol hodine sledovania, som si hovorila, wow, toto je naozaj skvelý film a dúfala som, že sa behom ďalšej hodiny a pol nič nepokazí. A ono sa nepokazilo. Green Book je jedinečný snímok, ktorý sa zaradil medzi moje najobľúbenejšie filmy. Zaujímavé obdobie, plné rasizmu, o ktorom sa v dnešnej dobe mele možno až príliš, no vo filme to bolo zapracované príjemnou nenásilnou formou. Skvelý príbeh o dvoch úplne rozdielnych mužoch, ktorí so sebou zdanlivo nemôžu vychádzať, ale nakoniec sa medzi nimi vyvinie priateľstvo. Perfektné herecké výkony. Film na mňa pôsobil veľmi čisto, akoby sa jednalo o nejaký art, ktorý tu našťastie nedostal priestor. Podľa mňa zaslúžený Oscar.

Kapitán

Kapitán (2017)

Na Kapitána som čakala veľmi veľmi dlho a konečne je to tu. Výsledný snímok málokedy uspokojí moje prehnané očakávania, ale v tomto prípade sa to podarilo dokonale. Nemci sa prostredníctvom filmu neboja ukázať aké zverstvá počas vojny robili a tentokrát tu máme zaujímavý príbeh, ako sa vďaka zmene identity dokáže zmeniť aj človek samotný. Prakticky bezvýznamný Willi Herold nájde uniformu kapitána Luftwaffe a veľmi rýchlo mu to stúpne do hlavy. Síce na samom začiatku si veľmi neveril, občas zaváhal a zapochyboval či mu to všetko prejde, no netrvalo dlho a takmer neobmedzená moc mu začala šmakovať. Jedná sa o artový film, takže na svoje si prídu skôr náročnejší diváci. Čierno-biele prevedenie je tu úplne na mieste a dodáva filmu atmosféru. Zaujímavé boli aj zábery úplne na konci. Nemám čo dodať, potešená som. 5*

Joker

Joker (2019)

Chválim Todda Phillipsa a všetkých zainteresovaných, že Jokera urobili tak, ako urobili a že si film mohli užiť aj diváci, ktorí nie sú komixoví fanatici. Joker ako postava, bol pre mňa vždy oveľa zaujímavejší ako Batman. Tento film dokonale vyrozprával celý jeho životný príbeh, čo bolo predtým, ako sa z obyčajného človeka stal Joker. Všetky scény boli dokonalé a nič nebolo navyše, nič nenudilo. Joaquin Phoenix podal neskutočný herecký výkon. Neviem si predstaviť, že by to niekto zahral takto skvelo, ten chlap sa proste pre túto rolu narodil.