Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Zaujímavosti k filmom (29)

James Bond: Srdečné pozdravy z Ruska

James Bond: Srdečné pozdravy z Ruska (1963)

Bondova (Sean Connery) skladacia puška je samonabíjacia malorážka Armalite AR-7. Pôvodne bola navrhnutá ako zbraň na prežitie pre pilotov americkej armády. Dnes je vyrábaná pod značkou Henry.

Totálny úlet

Totálny úlet (2007)

Vince Desiderio, ktorý pracoval aj na scenári, chcel pôvodne omnoho temnejší príbeh. Uwe Boll to však odmietol s tým, že radšej by chcel film poňať ako čiernu komédiu.

Totálny úlet

Totálny úlet (2007)

Autor hernej predlohy Vince Desiderio predal práva Uwemu Bollovi pod podmienkou, že sa objaví vo filme v menšej úlohe. Naopak, Uwe Boll sa objaví ako postava v hre Postal 3.

Sucker Punch

Sucker Punch (2011)

Para vychádzajúca z tiel nemŕtvych nemeckých vojakov namiesto krvi bola zvolená z dôvodu zachovania prístupnosti PG-13.

Shrek

Shrek (2001)

Postava Shreka bola inšpirovaná francúzskym zápasníkom a spisovateľom Mauriceom Tilletom, ktorý trpel chorobou kostí zvanou akromegalia.

Matrix

Matrix (1999)

Pri natáčaní scény bullet-time, keď sa Neo (Keanu Reeves) uhýba guľkám, bolo použitých 120 špeciálne upravených statických kamier.

Chuck

Chuck (2007) (seriál)

Názov každej epizódy sa začína slovami: "Chuck vs. ..."

Firefly

Firefly (2002) (seriál)

Puška zvaná Vera, ktorú používa Jayne (Adam Baldwin), bola predtým použitá vo filme Showtime (2002). V skutočnosti je to upravená brokovnica Saiga 12.

Terminátor 2: Deň zúčtovania

Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991)

Horiace hojdačky v tvare koníkov počas atómového výbuchu na začiatku filmu mali predstavovať "Štyroch jazdcov Apokalypsy".

Pomsta živých smoliarov

Pomsta živých smoliarov (2004)

Aj keď jedna z postáv hovorí o Necronomicone ako o reálnej knihe, v skutočnosti je Necronomicon fiktívna kniha z hororových románov H.P. Lovecrafta.

Dych života

Dych života (1987)

Pri naháňačke na zmrznutom jazere použijú československí vojaci nemecký guľomet MG3, ktorý československá armáda nepoužívala.

Reklama