Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dráma
  • Dobrodružný

Recenzie (16)

plagát

Hviezdna brána - 200 (2006) (epizóda) 

Serial SG1 siel pocinajuc osmou seriou dole, deviatou seriou rapidne dole. Dosli napady, odisli klucove postavy, ktore boli nahradene podla mna nie adekvatne. Sice dosiel na scenu novy protivnik, ale uz to nebola "ta SG-1", ako v minulosti. Preto mne osobne sa viac pacili take relativne z "ori" dejovej linie vytrcajuce epizody (Prototype, Ripple Effect, The Scourge, velmi pozeratelna The Pegasus Project, zaujimave diely The Quest a sice rozpacita, ale celom podarena posledna serialova epizoda Unendig). Asi najlepsia bola z toho prave "200", kde sa da akokeby "nazriet" do kuchyne vzniku epizod SG1. Nieco podobne uz bolo Wormhole X-Treme, ale "200" je vylozene komedialny, zo seba si strielajuci a nadsadeny pribeh, tiez v style "z nudze cnost". Na mna najviac zapuosobil uplne posledny "robotov" takmer filozoficky preslov, z ktoreho kazdemu nadsencovi SciFi behaju po chrbe zimomriavky.

plagát

Aladin (2019) 

Krásna oddychovka na voľný čas. Klasický príbeh v novom, ale popri tom klasickom podaní. Nádherná výprava, kvalitne spravené triky. Pojaté čiastočne ako muzikál, čiastočne ako ľahká komédia. W. Smith je na to ako zrodený. Doplnené nevtieravou muzikou s veľmi príťažlivou ústrednou pesničkou. Ako stvorené pre nedeľné poobedňajšie posedenie pri káve.

plagát

Zrodila sa hviezda (2018) 

Precital som si vela recenzii filmu na tomto fore. Myslim, ze malokto postrehol to druhe, neromanticke posolstvo pribehu. Pre cloveka, ktory nepozna zavislost na navykovych latkach, je tento film "len" romantickym, o hudbu obohatenym pribehom. Tento film cez postavu Jacka velmi realisticky vypoveda o tom, co sa deje s osobnostou zavisleho cloveka, ake myslienky mu bezia v mysli, ako sa snazi z toho dostat a opakovane pada do priepasti. Clovek je upnuty k jedinemu - ako dostat dalsi pridel latky a nikto a nic duolezitejsie uz pre neho neexistuje. Preziva kratke momenty latkovej euforie s velkymi predsavzatiami, nasledovane depresiou, sebapohrdanim, sebalutostou, obvinovanim vsetkeho a vsetkych, len nie seba. Casto myslienky na definitivne ukoncenie trapenia, co sa - bohuzial - hlavnej postave podarilo dotiahnut az do konca. Za realistcke zobrazenie hlavnej postavy a za reziu 5*. Ci je nieco take realne mozne aj z hladiska swovbiznisu (prerod malej hviezdicky na superstar), to nedokazem posudit.

plagát

Logan: Wolverine (2017) 

Vyborne ukoncenie klasickych X-men. Stary Logan sa stara sa o stareho Xaviera a popritom ma na starosti Lauru. Je to akcne a dostojne zakoncenie serie X-men. Perfektny herecky vykon podala Dafne Keen. Ta jej kamenna tvar pocas celeho deja sa dokazala rozpustit az pri zaverecnej scene. Ta je velmi (aspon pre mna) smutna a dojimava, ked Logana Laura oslovi "tati" a potom ked kriz na hrobe zmeni na X. Plnych 5.

plagát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Ked vidim v TV programe, ze "psychologicka drama", tak prepinam na iny program. Kedze vsade na mojich zaujmovych programoch bezali reklamy, tak som si na tento film prepol. Od toho momentu som sa nevedel od pribehu odtrhnut. Pripominulo mi to vela mne znamych realnych podobnych pribehov, vratane muojho osobneho. O vizualne znazornenie pribehu vuobec nejde. Podstatny je obsah. Kto nieco podobne nezazil, ten to tazko pochopi. Ja som si cez nieco podobne presiel. Hlavna postava je introvert obdareny nadpriemernou inteligenciou. Snazi sa agresivne zaradit do bezneho zivota, odmieta byt "niecim viac". Stava sa z neho zlodej, drobny zlocinec ... Ustrednou nyslienkou su dialogy medzi nim a psychologom. Najprv (ako kazdy introvert) odmieta skoro kazdy kontakt, potom sa dokaze rozhovorit. V tom mu pomaha psycholog, ktoreho v zivote postretla tiez nie zavideniahodna zivotna trauma. Zaver je typicky americky happy-end, ale celkovo je to pribeh ludi, o ktorych malokto vie, pretoze sa tym nechvalia.

plagát

Útek na Horu čarodejníc (2009) 

Tak lahka oddychovka na nedelne predpoludnie. Trochu komedia (niektore hlasky - "zrazili ste sa s nosorozcm" ...) su celkom dobre. Je to trochu aj scifi, trochu moralizmu (znicenie zivotneho prostredia povodnej planety deti), nechybaju akcne sceny (celkom pozeratelne), CGI, trochu humoru a na konci snaha - vcelku uspesna - o slzy v ociach. Hudba je zmes nametov, ktore uz bolo mozne pocut vo vicerych filmoch, ale vcelku tu zapadla. Celkom pobavil dabing Simony Postlerovej. Bolo pocut, ze sa na tom zabavala. Dabovanie vedeckych doktoriek (aj napriklad mjr. Carter v SG1) jej celkom sedi.

plagát

Labyrint: Smrteľná liečba (2018) 

Ja mam cez 50, ale mam trochu iny nazor, ako ostatni. Nie je to film len pre "mladez". Ja, mazelka a aj deti sme si pribeh vychutnali. Zo zaciatku to bolo take "lenive", ale potom sa to rozbehlo. Mozno niekedy trochu nelogicke, ale kostra celeho pribehu bola zachovana vcelku dobre. Bolo to plne napatia, akcie, prekvapeni. Zaujimavy bol navrat zapornej postavy z jednotky. Potesil napad zmeny charakteru niektorych postav z dobrej na zlu a potom zase na dobru. Trochu mi tam prekaza, ze v pribehu zomreli postavy tvoriace kostru celej serie (dcera povedala, ze prave kuoli smrti jej oblubenej postavy tento diel nema velmi v laske). Asi tym chcelo byt povedane, ze dalsie pokracovanie uz nebude. I ked podla posledneho zaberu ... kto vie. Zahrane dobre, reziser si dal zalezat. Herci bezprostredni, prirodzeni. Studie postavy Thomasa kameraman aj herec zvladli perfektne. V niektorych zaberoch tak trochu lacnejsie CGI. Obcas klisovito natahovane (zachrana lietadlom), ale celkovo vysoko pozeratelne. Myslim, ze hudba nebola az tak uplne originalna, jednoznacne namety z DaVici-ho kodu a aj z Titanic-u. Koniec je tak trochu na slzy. Celkovo odo mna 4.5 *, tych 0.5 * davam dole za tie tri (OK, 4) postavy, ktore uz v (pripadnom) dalsiom pokracovani neuvidime.

plagát

Na hrane zajtrajška (2014) 

Je to v poslednej dobe jeden z tych naozaj najlepsich sci-fi (?). Casova slucka v podani tohoto filmu - vyborne. Herecke postavy v podani Toma Cruise a Emily Blunt su naozaj perfektne. Od zaciatku az do konca je dej stupnujuci sa, stale graduje, neopakuje sa. Zaver je vynikajuci, aj ked trochu predvidatelny. Ked som tento film videl prvy krat, nedokazal som ist na zachod, aj ked moj mocovy mechur dost protestoval.

plagát

Čierni baróni (1992) 

Ti, ktori neboli "na vojne", beru tento film, da sa povedat, ako komediu. Pre nas, ktori sme "vojnu" zazili, aj ked nie v PTP, je to spomienka na stratene dni a mesiace. I ked mne osobne sa zadarilo sluzit v odbornosti, ktora je mojim konickom (technik lietadla), ten nadych strateneho casu, zbytocnosti, buzeracie, nezmyselnych cinnosti a dalsich veci sa zabudnut neda. Film je zbierkou kratkych, niekedy spolu nesuvisiacich epizod. Niekedy ale mam pocit, ze trochu idealiuje a zmeakcuje realnu skusenost. Ocenujem vykon Landovskeho (ja som sluzil v Cechach, mal som tiez veliaceho dostojnika zo Slovenska, hovoril nejako podobne). Trochu mi prekazal Dvorak, jeho postava mozno realne ani neexistovala. Velmi dobre zobrazil svoju postavu Jiri Schmitzer, takehoto dostojnika som tiez zazil. Celkovo 85/100. Velmi ocenujem hudbu, chytlava a cliva melodia.

plagát

Z pekla šťastie 2 (2001) 

Da sa pozriet, ale nic moc. Najviac ma na tom zaujala melodia pesnicky spievanej Gottom. Ale uz bolo pocut, ze mu hlas / sluch az tak dobre nesluzil, moje muzikantske ucho postrehlo obcas falosnu intonaciu ... O hereckych kvalitach Gotta skoda hovorit, nikdy mu to neslo. Dej je dost chaoticky, bez nejakej logickej nadvaeznosti. Davam 35/100, ale len kuoli chytlavej melodii a krasnemu textu zaverecnej piesne. A mozno za Vydrovho certa.