Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Animovaný

Recenzie (9)

plagát

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009) (seriál) 

Skvelý remake pôvodného seriálu z roku 2003, v ktorom nechali základy skoro rovnaké (začiatky serálu), ale ihned po prvej desiatke častí sa pomaly odkláňame na iný príbeh než v prvom seriáli. Veľa vecí bolo ponechaných, ale ja, ako človek, ktorý videl najprv prvý seriál (a to som ho začal a dokončil len pred pár dňami) si ihneď všímam, že sú tam aj drobné zmeny typu iný vrah, iný detail, chýbajúce postavy z prvého seriálu, atď., ale aj vzhľadom na toto je seriál výborný, a celú zápletku tvorcovia vyniesli na oveľa vyššiu a premyslenejšiu úroveň než v prvej sérii. ALE, takéto zakončenie celého seriálu (myslím tú časť keď je po hlavnom súboji) mi nesadlo, čakal som niečo také obrovské ako v prvom seriáli, a takisto tam bolo aj filmové pokračovanie (či dokončenie?!) seriálu. Pri tomto všetkom ale stále odporúčam, keďže je viac prepracovaný, dlhší a takisto zábavný ako prvý seriál.

plagát

Fullmetal Alchemist (2003) (seriál) 

Pred pár dňami som si shodou náhod spomenul na moju zabudnutú japonskú lásku z detstva, a rozhodol som sa zase pozrieť na tento klenot. Neľutoval som, ale zas ešte pred pozeraním som mal pochybnosti, keďže ja nie som typ na anime, ale výnimkou sa potvrdzuje pravidlo :) Tento seriál je úplne úžasný: je vtipný, seriózny, prepracovaný, poučný, a hlavné...že ma úžasný príbeh! Určite odporúčam každému, kto hľadá úžasný seriál na osamotené večery, a to aj ľudom čo anime nepozerajú (napr. ja ;) )

plagát

Sinatra: The Man and His Music (1981) (TV film) 

Frank Sinatra ani ako šesťdesiatnik nestratil svoj šarm a ani chuť do jeho práce, resp. do jeho životného diela, a ukazuje na nám svoj vrchol kariéry v televíznom špeciály, v ktorom prezentuje svoje dva posledné albumy, Trilogy a She Shot Me Down, mimo toho aj evergreeny, ktoré sú už známe pod jeho menom.

plagát

Zachráňte pána Banksa (2013) 

Málokedy píšem komentáre k filmom, a keď už píšem, tak to musí byť sakra dobrý film :) A teda sme tu, a ja ho píšem k tomuto filmu. Je to jeden z najlepších spracovaní príbehu čo som kedy videl, prekrásne natočené, príbeh vás neunudí, je aj vtipný (a nie málo :) ), a keďže ja som milovník 50.,60. rokov, tak pre mňa je aj to obrovské plus, že práve do tohto obdobia sa rozhodli natočiť film. Všetkým odporúčam!

plagát

The Beatles - roky na turné (2016) 

Dneska je plno televízií robiacich plno dokumentov o všetkom a všetkých, čo kedy existovalo/existuje. ALE urobiť dokument o najúspešnejšej hudobnej skupine tak, aby zaujal aj človeka ktorý není ich fanúšikom (nemyslím seba), po ktorom ich aj začne počúvať, je už nezanedbateľný úspech, a samozrejme, zaujať aj veľmi skúseného a verného fanúšika a poukázať aj na skutočnosti o ktorých nevedel je takisto nezanedbateľný úspech. Toto všetko tento dokumentárny film dokázal. Je plný historiek osobne od členov skupiny, ale aj iných slávnych spevákov/hercov/novinárov, a stále sa všetci vracali k otázke, ako mohli byť tak veľmi úspešný, že len keď ich uvideli na ulici tak sa začala triasť ulica. V dokumente môžme vidieť nikde nikdy nevidené video záznamy či už z koncertov, alebo "backstage"-u, z osobného života, a to s osobným komentárov už spomínaných osôb. Celé je plno decentných ale zaujímavých efektov, zvukových nahrávok z koncertov, a príbehmi o ktorých ste nikdy nepočuli. Určite odporúčam každému človeku.

plagát

Casablanca (1942) 

Ktorý film sa spomenie, keď niekto spomenie najväčšiu filmovú klasiku resp. najlepší film všetkých čias? Jedine Casblanca. Film plný emócií, lásky, beznádeje, ľútosti, smútku, závisti, podlosti a pochopenia. Predstavte si, že máte lásku života, ktorú ste dlho hľadali, a ona vás opustí bez rozlúčenia sa, bez dôvodu, a vy sa snažíte zabudnúť, odcestujete ďaleko, a práve zo všetkých barov na svete, sa objaví vo vašom, a ešte so svojím manželom - presne tak sa cítil aj Rick keď uvidel Ilsu v jeho bare. V jeho pohľade bolo vidieť plno nenávisti, zášti, závisti, ale aj plno vášne, zlomeného srdca. To všetko dokázal Humphrey Bogart v jednom pohľade, čo opätovala skvelá Ingrid pohľadom ľútosti. Film najväčší majsterský kúsok, v ktorom vidíme, čo môže vzniknúť, keď do svojej práve dáte všetko, a vznikne niečo, čomu podľahne niekoľko generácií naraz a aj teraz tí najväčší filmový fajnšmekry, takí, ktorí nepodľahli dnešných filmom typu "fast and cheap", ale obdivujú tento majsterský kúsok, ktorý nám ešte dlho ukazovať na to, že nie vždy to najnovšie je najlepšie, lebo je tam ten mladý a tá mladá herečka bez nejakého citu pre herectvo, ale na to, že aj (ako dnešná generácia hovorí) tie staré "zabudnuté" filmy majú niečo v sebe, a keď si nájdete cestu, ako obdivovať čierno-biele filmy bez nejakej nenávisti voči tomu že to je staré a čierno-biele (ako tomu dneska býva zvykom), tak získate taký poklad, ktorý vám už nikto nezoberie, a uchováte si ho aj pre vaše vnúčatá keď budete starší, a budete im rozprávať o tom, ako sa kedy robili filmy.

plagát

Krstný otec III (1990) 

Posledné pokračovanie legendárneho príbehu najslávnejšej mafiánskej rodiny vo filmografii. Fil prišiel v najvhodnejšom čase, keďže film doniesol tzv. comeback pre viacero hercov. Coppola zase dal všetko do svojej tvorby, konzultoval scenár s Puzzom, teda príbeh je do detailov prepracovaný. Don Michael je už starší muž snažiaci sa začať legálny biznis "legálnou" cestou. Jeho deti sú už veľké, milujúce svojho otca. Celá jeho rodina sa rozhodne navštíviť ich rodisko, kde sa (hlavne) odohráva druhá polovica filmu, a kde spoznáme ako krajinu, tak aj nové postavy, či už z cirkvi, alebo aj starého známeho Dona Tommasina, bude spomenená aj Appolonia, stará láska Michaela, ale zas mi tu chýba napr. Michaelov nevlastný brat, Tom. Celkovo je film úžasne spravený, scenár, herecké obsadenie detto. Odporúčam určite.

plagát

Krstný otec II (1974) 

Puzzo ako aj pri prvej časti, tak pri tejto dupľom dokázal to čo začal v prvej časti, a to pokračovanie rodinného príbehu. V tejto časti sa aj vrátime v čase kde vidíme začiatky rodiny Corleone (alebo na začiatku rodiny Andolini). Malý Vito Andolini utečie do Ameriky, a film nám ukazuje začiatky jeho mafiánskeho života. V druhej časti príbeh pokračuje v hlavnej roli Michaela Corleona už na západe USA, a jeho života s dvoma deťmi, a manželkou Kay. Je veľmi ťažké urobiť film v ktorom musíte urobiť časť príbehu v minulosti, a časť v prítomnosti, a pritom to urobiť tak, aby sa divák nenudil. On to dokázal, v najvyššej kvalite. Pravda, v prvých týždňoch v kinách veľmi populárny nebol, ale po odovzdávaní cien Oscar sa popularita rapídne zvýšila. Al Pacino v jeho hlavnej úlohe svoju rolu zahral úžasne, ako prísny šéf mafiánskej organizácie so psychickou poruchou. Film odporúčam každému fanúšikovi filmových fajnšmekerov.

plagát

Krstný otec (1972) 

Keď Mario Puzzo vydal knihu, stala sa celosvetivým bestsellerom, a netrvalo dlho, kým sa ľudia začali zaujímať o filmovú verziu. Štúdio Paramount Pictures vyjednalo práva od Puzza, a teda chceli začať s natáčať film. Len na počudovanie sa, viacero osôb odmietlo ponuku režiséra, a na rad prišiel F.F. Coppola. On práve vlastnil svoje vlastné štúdio v San Franciscu, ktoré bolo v dlhoch, jediný dôvod prečo prijal ponuku režírovať film. Jeho myšlienka urobiť film nie klasický ako o mafii, ale urobiť ho ako rodinný príbeh, sa vydaril. Musel bojovať za každý svoj nápad, keďže Paramount chcel čo najviac ušetriť, napr. natočiť niektoré scény na ulici v New Yorku, ale aj ako natočiť 90% záznamu v New Yorku aby to bolo čo najviac autentické, alebo aj špeciálny soundtrack od Nina Rotu, za ktorým išiel priamo do Talianska aby si vypočul je verziu hudby ktorú mu zahral na piánu, a ktorú samozrejme Paramountu nevyhovoval, ale musel bojovať aj o hercov, keďže (zase) Paramountu sa nepozdával každý herec do danej úlohy, ako Brando, Pacino, atď. Samozrejme svoj boj vyhral, a v dnešných dňoch už len môžme obdivovať tento majsterský kúsok, ktorý je jedinečný svojho druhu , plný emócií, tvrdosti, priateľstva, smútku, prekvapenia a s najvyššími možnými výkonmi hercov ako aj perfektného výberu hercov. Tento film môžem len odporúčať,....a to je ponuka ktorú nemôžte odmietnuť.