Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Krimi

Biografie (141)

Wes Craven (režisér / scenárista / producent)

17.09.2023

Wesley Earl Craven ako keby veril, že je Hitchcock a tak sa vo väčšine svojich filmoch aj mihne. Sú to zanedbateľné roličky, väčšinou rovno mini roličky, niekedy ani to (upratovač Fred v prvom VRESKOTE, doktor v bielom plášti z dvojky). Jednu z najvýraznejších úloh hral vo vlastnej NOVEJ NOČNEJ MORE, kde hral sám seba.Preslávil… (viac)

Charles S. Dutton (herec / režisér / scenárista)

13.02.2023

Charles S. Dutton (niekedy uvádzaný iba ako Charles Dutton) absolvoval Towson University v Baltimore a následne študoval drámu na Yale. Málokedy stelesňuje hlavné úlohy, zato spolupracuje vo vedľajších úlohách s významnými filmármi. Napríklad Robert Altman ho režíroval vo VITAJTE V HOLLY SPRINGS a Joel Schumacher mu dal roličku… (viac)

Neal McDonough (herec / scenárista / producent)

15.05.2008

Musia byť aj tí, ktorí stoja v úzadí... Americký herec Neal McDonough sa narodil v roku 1966. Dodnes nie je slávny. A skúsený divák nemusí vynaložiť veľa energie na to, aby pochopil, že to tak aj zostane. McDonough si to uvedomuje tiež. A preto je víťazom. Nikdy nebude hviezdou titulných strán farebných časopisov, nikdy… (viac)

Benjamin Bratt (herec)

05.11.2006

190 centimetrov vysoký Benjamin Bratt sa narodil 16. 12. 1963 v San Franciscu (USA). Od roku 2002 je ženatý s o štyri roky mladšou herečkou Talisou Sotoovou (Don Juan DeMarco, Mortal Kombat), majú spolu zatiaľ dve deti. Predtým sa v civile preslávil vzťahom s Juliou Robertsovou. Jeho brat Peter v roku 1996 režijne debutoval… (viac)

Vincent D'Onofrio (herec / režisér / scenárista)

19.10.2006

Takmer dva metre vysoký herecký chameleón Vincent D´Onofrio je pôsobivým korením vo forme prevažne záporných podporných rolí v žánroch od výmyslu sveta.Narodil sa 30. 6. 1959 v newyorskej štvrti Brooklyn, ale prešiel si viacerými miestami, vrátane Havaja a Miami, kým sa vrátil do New Yorku, kde študoval herecké umenie a hral tu… (viac)

Kevin Pollak (herec / scenárista / režisér)

14.05.2006

Aj keď Kevin E. Pollak dodnes nie je hviezdou, veľa divákom sa jeho ľahko zapamätateľná tvár na nevysokom tele (IMDb uvádza 1.65 cm) vryla do pamäti. Od detstva prejavoval sklony ku komike. Ako dvadsaťročný exceloval v kabaretoch. Nasledovalo dlhé obdobie počas ktorého venoval energiu seriálom. V nich hosťoval (PERVERSIONS OF… (viac)

Andy Serkis (herec / režisér / producent)

07.05.2006

Brit Andy „Gollum“ Serkis. Na prvý pohľad tajomný muž, na ktorého výkone stál úspech jednej z najveľkolepejších trilógií kinematografie. V skutočnosti sympatický, 1.74 metra vysoký pohodičkár. V praxi dokázal, že počítačové technológie neznamenajú smrť hercov z mäsa a kostí. Naopak, obe „technológie“ môžu nažívať v symbióze.… (viac)

Djimon Hounsou (herec / režisér / scenárista)

30.04.2006

Dámy, čo hovoríte na chlapa menom Djimon Gaston Hounsou? Výškou sa nebezpečne blíži k dvom metrom, svalnaté telo, zaujímavá tvár, hlboké oči, holá hlava, ktorú by ste akiste radi pohladili (keby ste dočiahli). Atraktívny, ale aj rešpekt vzbudzujúci muž. A pritom patrí k ľuďom, na ktorých by sme mohli použiť známe „nesúď podľa… (viac)

David Thewlis (herec / režisér / scenárista)

26.04.2006

Brit David Thewlis chcel byť pôvodne rockovým muzikantom, ale keď jeho kamaráti z kapely odišli študovať na Guildhall School of Music and Drama, vybral sa v ich šlapajach. Divadlo v sebe v najbližších rokoch priživoval hraním v The Barbicon alebo Young Vic.Prvý krát zaujal sitcomom ONLY FOOLS AND HORSES. Kritika si ho všimla … (viac)

Christian Slater (herec / producent / režisér)

19.04.2006

Newyorčan Christian Michael Leonard Hawkins, umeleckým menom Christian Slater. Herectvo má v krvi - matka Mary Jo Slaterová pracovala ako šéfka castingu v spoločnosti MGM, otec Michael Hawkins hral v divadle. Ich syn započal hereckú kariéru ako deväťročný (v muzikáli „Hudobník“ dua Wilson & Lacey), ale našiel si čas aj na… (viac)

Emilio Estevez (herec / režisér / scenárista)

10.04.2006

Blondiak Emilio Estevez, Newyorčan vyrastajúci v Los Angeles – herec, režisér, producent, scenárista, hosť v show Saturday Night Live. Narodený v znamení Býka Janet a Martinovi Sheenovcom. Martin je hercom („Apokalypsa“, seriál „Západné krídlo“). Tomuto umeniu sa venujú aj jeho deti. Okrem Emilia, ktorý je spomedzi nich… (viac)

Wes Studi (herec)

03.04.2006

Wesley Studie sa narodil v znamení Strelca v Oklahome a v žilách mu koluje indiánska krv kmeňa Cherokee. Jeho jazykom hovoril ako dieťa; anglicky sa naučil až v škole. Po maturite na Tulsa Junior College a vojne vo Vietname sa začal venovať krvi kolujúcej mu v žilách - vydával indiánske noviny, zapájal sa do boja za práva… (viac)

Don Cheadle (herec / producent / režisér)

26.03.2006

Don Cheadle - dnes už konečne populárny a vyhľadávaný, sympatický a talentovaný černošský chameleón. Študoval na Kalifornskom umeleckom inštitúte. Okrem herectva sa venuje aj hudbe (saxofonista, spevák, skladateľ). Spočiatku nachádzal uplatnenie a skúsenosti prevažne na televíznej obrazovke. Tu hrával v seriáloch dôležité úlohy… (viac)

Chris Rock (herec / scenárista / režisér)

19.03.2006

Chrisa Rocka z newyorskej štvrti Brooklyn si pre jeho verbálny prejav a fyzickú podobnosť často mýlia s agresívnejšie ladeným černošským komikom Chrisom Tuckerom (séria „Rush Hour“). Rock sa sústreďuje na pokojnejší, obecne sympatickejší prejav.Už od skorého veku slávil úspech v kabaretoch. Zabodoval v populárnej TV liahni… (viac)

Robert Patrick (herec / producent)

12.03.2006

Po štúdium na Bowling Green State University ho zlákalo herectvo. Kvôli nemu odišiel do Los Angeles (opustiac svojich štyroch súrodencov, vrátane brata Richarda - gitaristu a speváka). K hraniu pričuchol od polovice 80. rokov. V tom mu výrazne pomohol béčkarsky producent Roger Corman.Prvý úspech sa dostavil začiatkom 90. rokov… (viac)

Brett Ratner (režisér / producent / herec)

05.03.2006

Floridčan Brett Ratner, režisér, scenárista, producent, herec. Mnohí diváci ho nemajú radi za to, ako si uľahčuje prácu, až príliš sa spoliehajúci na chémiu medzi hercami namiesto prepracovanejšieho scenára či osobitejšieho režisérskeho štýlu. Ako osemročný dostal kameru. Prvé očarenie filmami sa dostavilo vo chvíli, keď s… (viac)

Delroy Lindo (herec)

05.03.2006

Jeho rodičia boli jamajskí prisťahovalci, ale Delroy sa narodil v Londýne, kde aj vyrastal. Po štúdium herectva na American Conservatory Theatre na seba upozornil ako divadelný herec, špecializujúci sa na Williama Shakespeara (Rómeo a Júlia, Othello). Dostáva sa aj a Broadway, kde za hru „Joe Turner´s Come & Gone“ získava… (viac)

Michelle Rodriguez (herečka)

19.02.2006

Aj keď sa bitkárka s chrapľavým hlasom Michelle Marie Rodriguezová narodila v Texase, nezamaskuje svoj exotický vzhľad. Nemala ešte ani desať, keď sa odsťahovala s matkou do Dominikánskej republiky. Odtiaľ ich viedla cesta do Portorika a následne do New Jersey. Jej biografia je pomerne kuriózna – rodičia ju od malička… (viac)

Freddie Prinze Jr. (herec / tvorca / scenárista)

12.02.2006

Kalifornčan Freddie James Prinze Jr. mal lásku k herectvu vštepenú do krvného obehu otcom Freddiem. Ten bol známym TV hercom vďaka seriálu „Chico and the Man“. Chlapec však mal z umeleckej sféry aj traumu; 22-ročný otec mu umrel ako jedenročnému. Zastrašiť sa tým však nenechal. Už ako dieťa prejavil talent nie len na pohyb … (viac)

James Spader (herec)

06.02.2006

James Todd Spader. Aj keď mal učiteľovanie v rodine (profesii sa venovali rodičia a jeho dve sestry), po Akadémii Phillipsa Andovera uprednostnil herectvo v Štúdiu Michaela Checkhova. Popri tom, ako svoj talent vypracovával v menej renomovaných divadlách, živil sa fyzickou prácou; okrem šoféra našiel uplatnenie pri koňoch.V… (viac)

Reklama