Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Krimi

Obsahy (11)

Predátori

Predátori (2010)

Osem bývalých drsných vojakov, nebezpečných kriminálnikov a skúsených expertov na zbrane (Adrien Brody, Oleg Taktarov, Danny Trejo, Topher Grace, Alica Bragaová, Louis Ozawa Changchien, Mahershalalhashbaz Ali, Walton Goggins) je unesených zo Zeme na domovskú planétu predátorov. Tu je na nesúrodú skupinu, nútenú spolupracovať, usporiadaný krvavý lov uprostred džungle. Vítanú pomocnú ruku ponúkne (anti)hrdinom tajomný muž (Laurence Fishburne), ktorého Predátori v minulosti už lovili. Jemu sa však podarilo utiecť a celé roky ukrývať v temnej divočine, dennodenne sa vyhýbajúc jej smrtiacim nebezpečenstvám...

Modrý démon

Modrý démon (2004)

Odľahčenejšie ladený horor režiséra, scenáristu a producenta Daniela Grodnicka. Vedecké pokusy na žralokoch sa vymknú kontrole rozvádzajúcemu sa mladému páru Marly (Dedee Pfeifferová) a Nathana (Randall Batinkoff), pracujúcim pre liliputánského Van Allena (Danny Woodburn). Tesne predtým, ako má projekt Modrý démon zaštítiť pološialený vlastenecký generál Remora (Jeff Fahey), totiž niekto zákerne vypustí šiestich bielych žralokov, schopných žiť v slanej aj sladkej vode, do voľnej prírody.

Biely jazdec

Biely jazdec (1985)

Mierumilovná usadlosť zlatokopov je terorizovaná bezcharakterným boháčom Coyom LaHoodom (Richard Dysart), jeho nepodareným synom a ich drsnou bandou posluhovačov. Chcú totiž nálezisko získať pre seba. Po jednom z najhorších prepadov osady sa v neďalekom mestečku ako na zavolanie objaví tajomný samotársky bezmenný jazdec (Clint Eastwood). Je to síce kazateľ, ale keď treba, dokáže v rámci prežitia nemilosrdne zabíjať. Podá pomocnú ruku jednému zo zlatokopov proti presile a ten mu za odmenu ponúkne teplé jedlo a dočasný prístrešok, s vedomím, že dotyčný im možno vyrieši problémy s LaHoodom. Jazdec síce napokon dá boháčovi naozaj príučku, ten ale dlho neváha a zavolá si na pomoc skorumpovaného maršala Stockburna a jeho hrdlorezov.

Show hrôzy

Show hrôzy (1982)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky.

Schradni!

Schradni! (1996)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor).

Krvavá voda

Krvavá voda (2003) (TV film)

Sanders (Lou Diamond Philips) pracoval na ropnej plošine, ale keď mu pri nehode umreli dvaja chlapi, za čo si dával vinu, rozišiel sa s priateľkou Kelli (Kristy Swansonová) a odsťahoval sa na vidiek. Teraz v zaspatej Louisiane prevádzkuje s kamarátom stratový kšeft s rybárčením. Po čase ho tu vyhľadá Kelli a zástupca významnej ropnej organizácie, a žiada ho, by im pomohol s nelegálnym obchodom na miestnej mini-plošine. Práve v tej chvíli však miestne pokojné kalné vody rozčerí ľudožravý žralok, ktorého pravdepodobne probudila práve ziskuchtivá ropná firma. Do deja radikálne zasiahnu aj gangsteri z Panenských ostrovov, ktorí tu hľadajú potopený poklad.

Prízrak univerzity

Prízrak univerzity (2001)

Spevom a dobrou náladou obveselovali ľudí. Lenže po tom, čo ich začali napodobňovať študenti z lepších rodín, zato s menšou chuťou do spevu aj štúdia, začali ich naozajstní Čierni speváci vraždiť. Napokon boli polapení a upálení. Vraj. Súčasnosť. Študentka Álex a jej kamaráti sa na vlastnej koži a vnútornostiach presvedčia, že legenda o Čiernom spevákovi (alias Tuno Negro) žije aj v pretechnizovanej dobe na španielskej univerzite Salamanca. Vrah sa dostáva do varu, obetí pribúda, polícia je bezmocná. Kto sa skrýva pod maskou? Zabijak z mäsa a kostí, alebo duch? Hlavne ale pamätajte na jedno - nevedomosť zabíja!

Piráti z Karibiku: Na konci sveta

Piráti z Karibiku: Na konci sveta (2007)

Kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp) sa napriek temnému zakončeniu TRUHLICE MŔTVEHO MUŽA vracia a spolu s ním všetky obľúbené postavy úspešnej pirátskej trilógie Gorea Verbinského a Jerryho Bruckheimera! PIRÁTI KARIBIKU: NA KONCI SVETA sľubujú monumentálnu porciu špičkových trikov ILM, svojský zmysel pre humor, bombastickú výpravu a dej na prasknutie nabitý udalosťami a postavami. Okrem milovaného Jacka sa totiž vracia i množstvo ďalších postáv, z nich každá sleduje vlastné záujmy. V hre je odvážny kováč Will (Orlando Bloom) a jeho prekliaty otec (Stellan Skarsgård) a krásna snúbenica Elizabeth (Keira Knightleyová), ale i lovec pirátov lord Beckett (Tom Hollander) a vlastné srdce naprieč svetovými moriami hľadajúci kapitán Bludného Holanďana Davy Jones (digitálny Bill Nighy). Novou postavou sa stáva slávny ázijský pirát Sao Feng (Chow Yun-Fat) a Sparrowov prepitý otec (líder skupiny Rolling Stones Keith Richards) . Ten sa pripája na výpravu za svojim synom až na opačný koniec sveta, pričom družinu vedie vopred neodhadnuteľný, fenomenálne sa vrátiaci milovník zelených jabĺk a niekdajší kapitán Čiernej perly, Hector Barbossa (Geoffrey Rush).

Bunker

Bunker (2001)

Píše sa rok 1944. Malý nemecký zdecimovaný vojenský oddiel nájde na poslednú chvíľu vynikajúci úkryt: bunker na nemecko-belgickej hranici. Rozľahlý podzemný komplex je obývaný len šialeným starcom a vystrašeným mladíkom. Čo sa stalo so zvyškom predchádzajúceho osadenstva, je záhadou. Ale všetko napovedá tomu, že nových nájomníkov čaká podobne neradostný koniec. Aj keby ich nezabilo to, čo číha tam dole, rozumej dole v mrazivej temnote, postarajú sa o to spojeneckí vojaci. Tí obkľúčili bunker a času majú požehnane. Nemci majú dostatok potravín, ale zdá sa, že bunker pre nich može byť nie len skvelým úkrytom, ale aj desivou hrobkou. Všetko totiž napovedá tomu, že Zlo nie je len tam vonku, ale aj tu dole, spolu s nimi, v klaustrofobickom šere a hrobovom tichu rozsiahlych podzemných chodieb. Prvé vraždy na seba nenechajú dlho čakať. Majú s tým niečo spoločné miestne historky o masových hroboch, čarodejniciach a morovej epidémii?

Desivá túžba

Desivá túžba (2002)

Teenagerka Mary je posadnutá filmovými horormi, čo má vplyv na jej duševné zdravie - v poslednom čase blúdi námesačná mestečkom a zdajú sa jej desivé nočné mory. Všetko sa ešte zhorší, keď v kine uvidí nový hit The Wisher, o bytosti, ktorá brutálnym štýlom plní tajné priania. Koluje legenda, že jeden drevorubač si kedysi prial mať najvyšší dom v dedine a Wisher ju vypálil celú do tla - mimo jeho domu. A hrdinke Mary začne niekto vraždiť kamarátov.

Odpútaný Frankenstein

Odpútaný Frankenstein (1990)

Vedec z budúcnosti sa dostane aj s hovoriacim autom do čias, keď Mary Goodwynová, neskôr Shelleyová, píše slávny gotický horor o Frankensteinovi a jeho bytosti. Ako sa dozvieme, na základe skutočných udalostí. Vedec sa pohybuje po dedine a na blbé otázky "Ako ste to oblečený?" odpovedá, že je z Ameriky. Žiadny kočiš sa nepozastavuje nad jeho kurióznym dopravným prostriedkom. Veď je z Ameriky. Mary, namiesto toho, aby napísala úžasnú knihu o mužovi z budúcnosti, dopisuje svoj trápny horor. Frankenstein je navyše v strehu a po tom, čo mu Bytosť zavraždí Alžbetu, spojí sa s ním a kujú strašné plány. Už len dve slová: Roger Corman.

Reklama