Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Votrelec 2

Votrelec 2 (1986)

Na počiatku bol Votrelec a Votrelec bol u R. Scotta a ten Scott bol filmový boh. On bol na počiatku u R. Scotta. Votrelec povstal skrze neho a bez neho by nepovstalo nič z toho, čo povstalo. No prišiel iný filmový boh a volal sa J. Cameron. Prišiel vydať nové svedectvo o Votrelcovi, aby skrze neho všetci uverili že urobí niečo prevratné. On sám prekonal neprekonateľné, a staré svedectvo o Votrelcovi bolo prekonané. Film Votrelci prišiel na svet a diváci povstali skrze neho. Amen

Obchod na korze

Obchod na korze (1965)

Toto je popri Boxer & Smrť, film slovenských filmov. Obskúrna mátoha ľudáctva ktorá straší všetkých aspoň trocha normálnych ľudí dodnes a historicky viedla k totálnej ľudskej katastrofe, je tuná dovedená do dokonalosti. Najhoršie čo dokáže byť, je chybné presvedčenie človeka že je niečo viac ako iní ľudia a takto to potom dopadne. Herecký výkon ktorý podal Jozef Króner v tomto filme, mal byť v roku 1966 jednoznačne ocenený Oscarom.

Policajná akadémia

Policajná akadémia (1984)

Policajná  Akadémia je komédia mého mládí, no i keď si ju pozriem dnes, vždy ma pobaví. Humor je servírovaný rovnako počas celého filmu a vôbec nestráca na vtipnosti. Partička na čele s Mahoneym sa stala legendou už v 80´s a začiatkom 90´s (keď "hlboký mier" už nemohol zakázať „skazenú kapitalistickú produkciu“), to chcel každý mať na VHS, a my u nás doma sme neboli výnimkou. Súhlasím s tým, že to malo skončiť 4-kou. Bez Mahoneyho to totiž šlo o ligu dole.

Mad Max: Zbesilá cesta

Mad Max: Zbesilá cesta (2015)

Niet divu, že jedna z najúspešnejších RPG hier i.e., Fallout bola v mnochých prvkoch inšpirovaná sériou Šialený Max. Spomedzi mnohých rebootov ako Terminátor, Robocop, TL či Rambo, etc. je MM-FR asi najvydarenejší return, kt. nezaostáva za slávnymi predkami ba naopak obohacuje sériu v mnohých aspektoch. Film dal taktiež podnet pre novú MM ságu v ženskom prevedení alá prequel Furiosa, ktorá je rovnako vysoko očakávaná ako samotný Max Rockatansky (a možno ešte viac). Ktovie, možno to bude aj lepší film.

Bohovia sa museli zblázniť II

Bohovia sa museli zblázniť II (1989)

Film síce v značnej miere kopíruje naratív prvej časti (ktorá je tiež fenomenálna), no to vôbec nevadí keďže situácie si zachovávajú vtip, a je ich viac než dosť. Povedzte, či by ste nechceli na vlastné oči uzrieť africkú prírodu po vzhliadnutí týchto filmov?!  Najoriginálnejšia bola schopnosť režiséra urobiť si srandu z (v realite veľmi smutných) udalosti spojených s nezmyselnou vojnou a ešte nezmyselnejším zapojením kubánskych jednotiek nasadených „geniálnym“ commandantem F. Castrom v Afrike. Blbec, chcel „oslobodiť“ Afriku tak ako to urobil na Kube.

Pravá a ľavá ruka diabla

Pravá a ľavá ruka diabla (1970)

Ako sa raz vyjadril v jednom rozhovore Carlo Pedersoli, "my s Terencom neznášame násilie, preto v našich filmoch predvádzame "karikatúru násilia". Už v tejto ich skorej komédií je to dotiahnuté do dokonalosti. Vlastne chvála Bohu, ich vážne filmy ma totiž až tak nebavia, no toto je (požičiam si výraz od bratrov Čechov) Boží.