Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Votrelec

Votrelec (1979)

Zanr sci-fi s hororovym nadechem snad ani nemuze byt lepsi. Ridley Scott ukazal, ze je pan reziser a naserviroval neskutecne atmosferickou pecku. Temny ale komorni pribeh semknul ukrutnym napetim a vyzdobil tak uzasne spinavym vizualem, ze nejde odlepit oci z platna. Mohl bych psat dlouho a dluho o tom, co je na Vetrelci skvele, o nadcasovych retrofuturistickych kulisach lodi Nostromo, o revoluci filmoveho designu z pera H.R. Gigera, nebo o tom, jak cely film vyuziva tema znasilneni. Ale snad to ani nema cenu, bylo toho napsano mnoho a ja si misto toho film radsi znovu pustim. Alien je proste filmovy klenot, ktery nikdy nezestarne a jeden z top filmu vsech dob. kviff54 Lepsi zakonceni sobotniho dne nez pulnocni projekci Vetrelce si nedokazu predstavit.

Potomkovia ľudí

Potomkovia ľudí (2006)

Naprosta parada! Uzasne vykreslena bezutesna a hlavne uveritelna atmosfera, zdrcujici emocni dopad, chytry scenar a technicka stranka dovedena k dokonalosti v kazdem zaberu. Diky tomu vsemu neni mozne odtrhnout oci od platna ani na okamzik.

Smrtonosná pasca

Smrtonosná pasca (1988)

Vsechno v tomhle filmu funguje na 110 procent, dokonalost v kazdem zaberu, v kazdem radku dialogu, v kazde sebemensi postave. Neotresitelne cislo jedna mezi akcnimi filmy.

Hviezdne vojny IV - Nová nádej

Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977)

Nejde "jen" o lety proverenou klasiku, stale jde o vynikajici film podle dnesnich meritek, ktery temer nezestarnul a pokazde ohromne bavi.