Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenzie (11)

plagát

Princ z Perzie: Piesky času (2010) 

Veľmi mi film pripomína takú novšiu verziu kráľa Škorpióna, ktorý sa snaží byť jednak vtipný, jednak akčný. Veľkým mínusom pre mňa je prostredie .. viacej piesku, viacej takého arabského prostredia. ****

plagát

Bane kráľa Šalamúna (1985) 

Bane kráľa Šalamúna nepredstavujú žiadne terno, ide o dobrodružný film na Nedeľné poobedie, keď si chce človek oddýchnuť po výdatnom obede. 40%

plagát

Múmia (1999) 

Za mňa *****, je to akčné, je to vtipné a na svoj čas to bolo aj hororové, The Mummy s Fraserom je jednoducho klasika, ktorú si pozriem aj keby ste ma zobudili o 4 ráno. Veľkým bonusom pre mňa je prostredie, už len z hľadiska takého toho pravého piesčitého Egyptu. ... mimochodom scény s Benim (Kevin J. O'Connor) sú TOP najvtipnejšie

plagát

Múmia (2017) 

Som z tohto filmu trochu zmätený, myšlienka fajn, prostredie nebolo to ono ale dajme tomu, výber postáv dobrý, avšak to čo tomuto filmu chýba je ucelený scenár. 1/2 filmu je vo filme solídne dobrá atmosféra, necháva diváka v napätí aj keď na môj vkus akčné scény na začiatku filmu sú mierne prehnané a tiež pomerne dlhé. Za najlepšiu časť filmu by som označil objav hrobky/väzenia a jeho preskúmanie, tam to mohlo byť trošku dlhšie a za tú najhoršiu scénu považujem veľmi nešťastné stvárnenie Russella Crowea ako besniace monštrum. Film nie je ucelený, chýba tam veľmi veľa vecí, ktoré nedávajú význam, alebo ktoré neboli riadne vysvetlené, predpokladám, že Múmia bude mať svoje pokračovanie preto je možné, že neskoršie svoje hodnotenie možno zmením, zatiaľ to je priemer na 3*. Mimochodom na múmiu z roku 1999 sa to ani len nechytá.

plagát

Na život a na smrť (2013) 

Mám veľmi rád filmy s vojenskou tématikou, kde hlavnú úlohu predstavujú americký vojaci. Tento film by som označil za skutočný boj o prežitie a situáciu kedy človek chce prežiť za každú cenu a aj keď krváca, je na pokraji svojich síl, stráca svojich priateľov aj tak stále dokáže nájsť v sebe tú rezervu vďaka ktorej sa postaví na nohy. Veľa ľudí by mohlo povedať, že film je dosť prehnaný (veľa zásahov, veľa skokov zo skál a podobone), avšak treba nezabúdať na to, že títo ľudia na tieto situácie boli skutočne trénovaní a mimo to, bolesť je v hlave ak si človek má vybrať medzi tým, či zostane ležať a plakať, že ho postrelili do ramena, do zadku, do ruky alebo tým, zdvihnúť sa a bojovať, je jasné že si vyberie to druhé. 1*Scenár , 2* efekty, 3* vykreslenie vojenského konfliktu a danej situácie, 4*prostredie, kulisy, výber hercov, 5* celkový dojem z filmu! ***** doporučujem.

plagát

Súdna sieň (2008) (relácia) 

Zo začiatku to človeka baví, ale neskôr je to obohrané ako stará platňa, ktorá preskakuje a neskôr z toho už je taká katastrofa, že sa to dá pozrieť len skutočne veľmi zriedkavo. Slabé **.

plagát

Priatelia (1994) (seriál) 

Friends je hrozne špecifický a mám ho rád pre svoj humor, ktorý nie je prehnaný, pre zaujímavé zápletky, ktoré sa neopakujú a niesu obohrané a pre veľmi dobrý výber hercov, každý z nich pôsobí navonok presne tak ako charakterovo, jednoducho keď si človek potrebuje inteligentne odpočinúť a relaxovať pri televízii Friends sú tým pravým :)))

plagát

Trója (2004) 

Nemám Tróje čo vytknúť, herci sú vyberaní skutočne tak ako keby do tej doby patrili, možno až na Parisa, ktorý ja na môj kus moc ženský, ako výber herca je dobrý, skorej to ako Orlando pôsobí, až moc žensky, chápem, že z časti to tak malo byť, ale aj tak to trošku bolo prehnané. Inak výborne spracované, súboj Hector - Achilles už len to je za 5* ,keby tam nebolo už čo iné hodnotiť, ale úprimne film je tak veľkolepý a dokáže človeka priam vtiahnuť do toho deja a do tej doby a to vie len máloktorý historický film. Trošku ma mrzí nízke hodnotenie Tróje, pretože Petersen do toho skutočne vdýchol kus života, aby Trója mohla ožiť a tak sa aj stalo.

plagát

Gladiátor (2000) 

"Jsem Maximus Decimus Meridius. Velitel Severní armády. Generál legie Felix. Věrný služebník pravého císaře, Marca Aurelia... Zavraždili jste mi syna a zavraždili moji ženu. Ale já se pomstím teď, nebo v přístím životě..." * * * * * 100% proste nemám k tomu čo viac dodať, za mňa najlepší film :)

plagát

Kruhy (2017) 

Kruhy nie sú zrovna priekopníckym hororom, ktorý by mohol ponúknuť niečo nové, čo sme už nevideli v predchádzajúcich dieloch alebo v iných hororoch, avšak aj tak u mňa má určite nad 60% nakoľko to beriem ako také možno aj dejové doplnenie filmov so Samarou a silno verím, že budú Kruhy 2 a tieto Kruhy boli len predkrm.