Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najzaujímavejšie príbehy zo súdnych spisov si našli cestu na televíznu obrazovku. Susedské spory, dopravné nehody, rozvody, boje o deti, pracovno-právne spory, trestné činy – to všetko a ešte mnoho viac ponúkne relácia Súdna šou. Spoznajte príbeh, vypočujte si argumenty oboch strán aj rozsudok a uvidíte, či by ste rozhodli podobne.

TV JOJ pripravila inscenovanie procesov, ktoré vychádzajú zo skutočných prípadov, ktoré sa preberali v slovenských súdnych sieňach. Produkcia relácie sa rozhodla ísť odvážnou cestou – na nakrúcanie používa nehercov, prípadne ochotníkov. V úlohe sudcov, prípadne právnych zástupcov či žalobcov sa objavujú profesionáli z právnickej brandže. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (187)

lenzi 

všetky recenzie používateľa

Sledujem to absolútne nepravidelne (videl som tak do 15 dielov). Myšlienka sa mi páči (pamätám si, že za socíku bolo niečo podobné - tuším sa to volalo - Kto je vinný ?), niektoré časti boli zaujímavé, dokonca vtipné (rozvádzajúci sa chlap, ktorý na Vianoce kupoval darčeky a kapra nemal chybu), niektoré slabšie. Na rozdiel od mnohých kritikov si však myslím, že tí herci nie sú až taký hrozní, totiž jedná sa o obrazy bežných ľudí, ktorí sú vystresovaní na súde, mne príde ten ich prejav a správanie celkom reálne. Nezabúdajme, že tu nejde o žiadneho Matlocka, či iný film z amerických súdnych siení, na ktoré sme zvyknutí. Na vylepšenie skóre pridávam hviezdičku navyše... -) ()

stOKYi 

všetky recenzie používateľa

Niektoré veľmi zaujímavé skutočné prípady prenesené so súdnej siene do mojej obývačky :) Herecké výkony nič moc, ale o tie tu predsa nejde. Pre mňa je zaujímavé čo ponúka dnešný svet a možnosť vyvarovania sa rôznym situáciám. Však idiot sa učí na vlastných chybách, múdry človek na chybách druhých :) (12.11.2010) ()

Reklama

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom zaujímavé sledovať ako prebiehali skutočné súdne pojednávania doma v obývačke. Ale niektoré časti sú fakt trápne natočené. Možno ak by to točil niekto schopnejší ... ale to nič. Ale kto sa zaujíma o súdy a chcel by byť v budúcnosti právnikom, tak ho to môže veľmi zaujať. S odstupom času mi to teraz príde ako celkom dobrá relácia. 70% ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Podobnosť jednotlivých prípadov pripisujem snahe zachovať aspoň nejakú diskrétnosť, na druhej strane je všetko, čo sa tam udeje ťažko kontrolovateľné a aj toho dôveryhodnosť. Výkony hercov považujem za amatérske, takisto scenár. Niekoľkoročné spory skĺbiť na určitú dobu je umenie, ale niekedy sa vynechajú dôležité skutočnosti, z tohto si teda človek, čo nezažil súdne konanie, reálny obraz súdov neurobí. Je to sledovateľné, ale nie nejako dobré. ()

Kolyas 

všetky recenzie používateľa

Během svého krátkého pobytu na Slovensku jsem náhodou zhlédnul pouhé dva díly (doučovatelka němčiny zneužívala svého žáka + rozváděné manželství s náboženským fanatikem ("Halelujá!") ), ale pobavil jsem se opravdu velmi. Nešlo mi to vypnout, prostě jsem chtěl vědět, jak ty šílenosti dopadnou. Navíc to celé podané ve slovenštině, kterou obdivuji za její slovní vynalézavost a vtipnost - v češtině by mě to asi tak nebavilo...:-) ***** Dodatek za roky 2013 a 2014: Díly jako KOTOL (týpek si schoval u přítele přívěsný vozík i s kotlem, ten mu to pak zapřel a nakonec se zjistilo, že kotel si mezitím sám namontoval do svého baráku...) a další z poslední řady mě nepřestávají udivovat vynalézavostí zápletek (ovšem prý ze života!) i širokým rejstříkem nadávek zúčastněných, ale je to celé děsně statické a opravdu na jedno brdo, takže o jednu hvězdu své hodnocení snižuji... ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Jaroslav Penc, který ztvárňuje postavu soudce Alfonze Richtera, má právní vzdělání a vystudoval Právnickou fakultu univerzity Komenského v Bratislavě. V soukromí pracuje jako advokát. (FIBO)
  • Doposiaľ najsledovanejšia epizóda bola vysielaná 1. septembra 2008, sledovalo ju 452 tisíc divákov. (Greenpeacak)
  • FIBO Na tvorbě pořadu se podílí odborní poradci a osoby s právním vzděláním, někteří z nich ztvárňují role žalobců či obhájců. Mezi mnohými diváky převládá domnění, že se jedná o skutečné autentické záběry ze soudních procesů. (FIBO)

Reklama

Reklama