Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Recenzie (94)

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) odpad!

Ľudia, ktorí napíšu, natočia a odohrajú takého kraviny by mali dostať stopku na 5 a viac rokov za ničene vkusu diváka.

plagát

Maestro (2023) 

Čakal som veľa, dostal som málo. Povedzme, že herecké výkony oboch hlavných hrdinov boli skvelé, rovnako aj niektoré pasáže, obzvlášť dirigovanie v kostole, čo bola mimoriadne silná scéna. Ako celok to pre mňa ale nefungovalo, celé film na mňa pôsobil nekompaktne a posolstvo mi asi ušlo.

plagát

Bratstvo neohrozených - Why We Fight (2001) (epizóda) 

Vrchol celej série, ktorý odpovedá na najdôležitejšiu otázku, ktorú sme si mohli dávať od začiatku (keby sme boli Američania).

plagát

Nič v zlom (2023) 

Nič, čo by ste ešte nevideli, resp. netušili, ako to dopadne. Na druhej strane, z tohto žánru jedna z lepších vecí a áno, Jennifer uvidíte neodetú, čo bude pre mnohých motivácia navyše a ideálny marketing. Je to jeden z filmov, ktorý vidieť vôbec nemusíte, ale ak potrebujete nejakú ľahkú blbosť pre spaním, tak ju možno oceníte.

plagát

Galaxy Quest (1999) 

Premiérovo som to videl po štvrťstoročí od uvedenia a príjemne prekvapilo. Nevnímam to ako paródiu, skôr príjemnú komédiu založenú na odkaze Star Wars, so skvelým námetom a slušným scenárom. A na moje prekvapenie príťažlivou Sigourney. Ináč herecké obsadenie celkove je skvostné. Príjemná vec na popoludňajší oddych. Ak ste fanúšik Star Trek, pridajte ešte jednu hviezdu navyše.

plagát

Napoleon (2023) 

Sklamanie. Scottov Napoleon pôsobí ako film neuveriteľne rozpolene, akoby nevedel, čím chce byť. Romantický film či historická dráma? Lepší názov by bol Napoleon a Jozefína, pretože to, čím sa Napoleon preslávil je len neraz len akousi vedľajšou linkou kvázi romantického príbehu, ktorý je zostrihaný tak, že ma začal v polovici nudiť. Ak čakáte dráma o pohnútkach, politickom pozadí, chcete sa dozvedieť viac o legendárnych bitkách, hľadajte skôr nejaké staršie seriály či filmy. Phoenix sa snaží a filmu dominuje, ale budem asi jeden z mála, ktorých výnimočne veľmi nepresvedčil.

plagát

Villa Lucia (2023) odpad!

Komédia, ktorá nie je vtipná.

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Chcel som dať 4*, ale dám 5*, pretože som si uvedomil, že počas 206 minút v kine som sa ani raz nepozrel na hodinky, nezívol, ani nechcel urýchliť dej. Scorseseho film nie je jeho vrchol, ale v každom prípade je to titul, ktorý ostane zapísaný v histórii kinematografie ako špičkové dielo. Témy chamtivosti a klamstva a ich kombinácie sú večnou a vždy aktuálnou témou, v tomto prípade podporenou reálnym príbehom, v ktorom si Američania nastavujú opäť raz dejinné zrkadlo (mimochodom, viete si predstaviť, že takto by reflektovalo svoju históriu Rusko?). Nedá mi nepristaviť sa pri hercoch. Leondardo super, ale pre mňa je jednoznačná Oscarová nominácia Robert De Niro. Po dlhej dobe a mnohých nešťastných obsadeniach (séria Foter je lotor, Mafiánovci...) sa zdá, že od Irishmana nasadil správne tempo a vracia sa do rolí, kam prirodzene patrí jeho skvelé herectvo.  Veľmi sa z toho teším a film odporúčam aj kvôli jeho skvostnému výkonu.

plagát

Barbie (2023) 

V súboji Barbie vs Oppenheimer pre mňa jednoznačne druhý menovaný. Barbie nechýba kreatívnosť a inovatívnosť, v konečnom dôsledku je to ale "len" priamočiary film o rodovej rovnosti a stereotypoch, pričom paradoxne neobchádza všetky klišé tejto agendy. Ak je niekto s týmito témami vysporiadaný, dá mu asi málo. Film je veľmi vydarený z výtvarného hľadiska, herecké výkony neohúria, ani neurazia. A nakoniec - celé je to aj tak jedna dvojhodinová reklama na Mattel. Za normálnych okolností tri hviezdy, vzhľadom na náročnosť témy a spôsob vysporiadania sa s ňou (G. Gerwig) jedna hviezda navyše.