Reklama

Reklama

Villa Lucia

  • Česko Villa Lucia
Trailer 2

Obsahy(1)

„Skutočná“ komédia Villa Lucia rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy, Luciu Renerovú (Hana Vagnerová). Cyril (Juraj Hrčka) si po niekoľkých teatrálnych pokusoch o samovraždu kvôli Lucii lieči nervy v psychiatrickej liečebni a práve dnes sa jej chce v rámci terapie za všetko ospravedlniť. Gorazd (Michal Kubovčík) je s Luciou zasnúbený a práve dnes musí svoj vzťah pred nestabilným Cyrilom utajiť. Svätopluk (Martin Meľo) sníva o tom, že práve dnes má poslednú šancu dať starú partiu dokopy. Snaha raz a navždy urovnať nevyriešenú minulosť privedie rozhádanú trojicu až do Luciinho rodného domu, kde hrdinovia narazia na ešte väčšiu prekážku. Nestráženú starú vilu nad mestom majú totiž práve dnes v pláne vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti – Jánoš (Vlado Černý), ktorý sa chce pred odchodom do dôchodku za každú cenu zabezpečiť „posledným džobom“, a jeho zakríknutý synovec Rudo (Tomáš Mischura), ktorý so strýkovým plánom ticho nesúhlasí. Zlodejom neochotne asistuje beznádejne poverčivý taxikár „Džeremy z Vrakune“ (Zdeněk Godla). Nastáva noc plná akcie, komických situácií a vtipných dialógov. Prežijú iba tí, ktorí držia spolu – hoci aj proti svojej vôli... Lebo „tú pravú“ môže mať iba jeden. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (43)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento film nebol nejak veľkou katastrofou v rámci žánru, ba dokonca mal zaujímavý potenciál, ktorý ale "zatĺkol" mizerný scenár a režijné prevedenie. Dalo sa z toho vyžmýkať podstatne viac a vytvoriť funkčnú bizarnú komédiu, žiaľ nevydalo. Až na dve-tri ozaj vtipné situácie som sa poväčšinu nudil. 45 % ()

AndrewNewman 

všetky recenzie používateľa

Po skvelom a nápaditom Invalidovi tu máme opäť návrat k dramaturgickej neschopnosti, hereckej impotencii a scenáristickej tuposti. Pritom nápad bol celom svieži, aj keď nie príliš originálny, ale zábavná jednohubka sa z toho rozhodne dala urobiť. Bohužiaľ nestalo sa. Celé to pôsobí neskutočne prvoplánovo, aj keď sa scenárista tvári, že celý koncept mal v hlave premyslený už roky. V skutočnosti sa podaril akurát tak poriadny trapas a film, ktorý rozhodne zapadne prachom. Jednu hviezdu dávam za ako vždy solídneho Godlu a ako tak znesiteľnú autonaháňačku, ak to tak vôbec môžem nazvať. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Akčná heist komédia, ktorá bude mať zrejme tú smolu, že bude porovnávaná s Invalidom, pretože sa dostáva do kín onedlho po ňom. A v súboji nevyhráva. Avšak Villa ma potešila a pobavila napríklad viac ako Čierne na bielom koni. Opäť sa ukazuje, ale to platí aj pre Invalida, že Slováci nie sú dobrí v dramaturgii, čo sa prejavuje na zbytočne v prvej a poslednej časti ukázanej hlavnej ženskej postave a prestrelenom finále. Ak by sa celý dej odohrával priamo v dome a film by nepresiahol s titulkami 100 minút, fungoval by lepšie a mnohí by si ho radi pozreli aj znova. Takto ostáva niekoľko kvalitných fórov a niekoľko hluchých miest. Celkovo ale spokojnosť, 3/5 nie je zaokrúhlených nahor, ale solídne vybojovaných. ()

Uesbe 

všetky recenzie používateľa

OK heist s mierne morbídnou príchuťou....problém je, že teaser sľuboval streštenú komédiu o duševne labilných zlodejoch..... no, diagnóz na hlavu tam bolo viacero, a náhodou dobre zahraných....otázka je, či toto mala byť poučná fraška o dôležitosti duševného zdravia alebo heist s detinským násilím alebo tá streštená komédia. Ak ostanem pri prvej možnosti, tak dobre. A dobre je za tri. ()

MartyFeldman 

všetky recenzie používateľa

Veľmi neprehľadné, ťažko sa dalo vyznať v postavách. Ak by som si pred pozretím filmu neprečítal anotáciu a jednu recenziu, nezorientoval by som sa v postavách a vzťahoch ani do polovice zbytočne dlho trvajúceho filmu. Celé to bolo ťarbavé, nesúrodé, neodsýpalo to. Bláznivá komédia má mať jednoznačný, ľahko plynúci príbeh a nie aby si divák lámal hlavu, o čo vlastne ide. Charakter postáv bol nevyvážený, v jednej chvíli (tuším) Cyril bohapusto nadával a mal slovník vyjadrovania človeka zo 4. cenovej, v ďalšom okamihu tá istá postava vyslovovala filozofické múdrá. Ak som sa pousmial na troch štyroch miestach, tak aj to bolo veľa. A aj to len pousmial, nie zasmial! Niektoré "gagy" sa dali predvídať (trenky). V podstate najlepšie vyznel Godla, ale aj to len preto, že je to exot, ktorý má výraznú šancu vyznieť zaujímavo v akomkoľvek filme. Filmové efekty pri naháňačke pôsobili dosť amatérsky. Výsmech z cudzej ambasády dosť trápne. Krvácajúci Svätopluk, ak by v reále krvácal 112 minút a ešte by ho v takom stave pretláčali cez okno, tak by po neho mohli prísť už len funebráci. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa odohráva aj nakrúcal v Bratislave, avšak vila samotná sa nachádza v Brne. (iMbUS)

Reklama

Reklama