Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Animovaný

Recenzie (15)

plagát

Ex Machina (2014) 

Za mňa viac psychologický ako sci-fi.

plagát

Neutečieš (2014) 

Naozaj sa mi to páčilo. Dej i vizuálna stránka po celý čas zostávajú mrazivé a vkusné. Možno to nebolo dokonalé, ale môj vnútorný hipster mi nedovolí dať ani o hviezdu menej.

plagát

Prokletý klaun (2014) 

Zaujímavá premena obyčajného tatka v kostýme na diabolské, deti požierajúce monštrum. Pravdepodobne najlepší klaunský horor hneď po Super Size Me s Ronaldom McDonaldom.

plagát

Ghoul (2015) 

Horory v podstate hodnotím podľa toho, do akej miery prekonali moju bujnú fantáziu. Keď už teda filmový svet objavil monštrum ako Čikatilo, mal by nás ním poriadne vydesiť a tému vyžmýkať do poslednej kvapky, čo sa žial tak úplne nestalo. Keď ale porovnám s ďalšími found footage filmami, ktoré som mala tú česť vidieť, vychádza z toho Ghoul vysoko nadpriemerne.

plagát

Mystérium sexu (2013) (seriál) 

Neviem sa stotožniť s obsadením a stvárnením doktora Mastersa, príde mi nezaujímavý, nezaraditeľný (+ Michael Sheen mi strašne pripomína Mr. Beana), seriál tiahnu úplne iné postavy. Takisto som čakala, že sa toho dozviem viac z medicínskeho hľadiska. Pozerateľné, už sa dodívam.

plagát

Päťdesiat odtieňov sivej (2015) 

Nie som cynik z filmovej akadémie a nevadí mi občas trochu babskej romantiky, nelogiky a erotiky. Čítala som knihu a tá nebola nič také strašné - ľahká na obsah, ťažká na objem. Myslím si, že čokoľvek čo privedie k čítaniu niekoho, kto po knihe siahol naposledy na strednej škole (alebo do nej práve chodí), je záslužné. 50 odtieňov v kine bol ale zážitok neuveriteľne nudný. A erotické scény nudu dokonca nielenže neoživili, ale ešte viac prehĺbili. Verejné SORRY priateľovi, ktorý so mnou musel ísť a ešte kúpiť lístok.

plagát

Birdman (2014) 

Herci od začiatku do konca chrlia vyčerpávajúci, nikde nekončiaci prúd (kecov) z ktorých ak aj je niečo podstatné a filozoficky hodnotné, nestíham postrehnúť čo. Broadwayské divadlo pôsobí ako labyrint, v ktorom beháme veľkou rýchlosťou stále dokola - odporúčam vziať si pred pozretím kinedryl. Znaky kvalitného filmu to však každopádne vykazuje. Ak by bola Čierna labuť šesťdesiatnik s pleškou, bol by to Birdman.

plagát

Prelomiť vlny (1996) 

Film, ktorý dal základ všetkému od Larsa von Triera, čo ma oslovilo: Tanečnici v tme (hlúpa roztomilá žena a jej tragédia), Dogville (uzavretá komunita plná predsudkov a skazotvorná viera v Boha) a Nymfomanka. Príjemným prekvapením bola pre mňa rola Stellana Skarsgarda, nepodobná všetkému v čom som ho videla vo vyššie spomenutých filmoch. A bol to posledný raz, kedy som dúfala v šťastný koniec. Moja viera ma v tomto navždy opustila a odbil za ňu kostolný zvon.

plagát

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol (2013) 

Základ je kniha, a bez prečítania by tento film dostal odo mňa tak tri. Páčila sa mi veselá hudba a trefné obsadenie. Komu stačí menej, sfilmovaný Stoletý pobaví aj bez knižnej predlohy, ale mňa už bohužiaľ rozmaznala. No a málo času venovaného Herbertovi a jeho žene!!

plagát

Zbav nás zlého (2014) 

V zásade tejto vyháňačke diabla nemám čo vytknúť (prvý film režiséra na túto tému som nevidela, takže bez porovnania). Zbav nás zlého má od všetkého trochu - temná atmosféra, podivné zvuky v sklepení, latinská kliatba, sanatórium, oživlé hračky, démonické hlasy, strašidelná nahrávka, exorcizmus a finálny boj dobra so zlom končiaci tak, ako by sme nečakali. :)