Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Krimi

Posledné recenzie (18)

plagát

Nosferatu (2019) (seriál) odpad!

Neskutočná zrúdnosť, rozťahaná hovadina, bez zmysluplného deja, s nesympatickými, anemickými, hlúpymi postavami. Za toto by mali zatvárať.

plagát

Outsider (2020) (seriál) 

Prvé diely ešte ako tak otvorili zaujimavú, neopozeranú dejovú líniu, ale zvyšok je katastrofálna nuda. Ešte aj tá "temná" atmosféra je násilná, preťahovaná do úmoru. Hlúpe reakcie, nesympatickí herci a stupidný záver, po ktorom posledná epizóda ešte zhruba dvadsať minút pokračuje... Počas tých dvadsiatich minút sa neudeje NIČ a divák pri titulkoch zostane s otvorenou hubou civieť na obrazovku a pýta sa: "Prečo???" Mne to prišlo, ako keby tvorcovia skúšali, akú najväčšiu volovinu dokážu ľuďom predať. Keby nebola korona, ani to nedopozerám.

plagát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Sľúbil som si, že nebudem komentovať nekritické oslavné ódy tunajších superaktívnych prispievateľov, na základe ktorých som sa, žiaľ, do tohto paškvilu pustil. Tak nebudem. Azda len toľko, že idem hľadať funkciu, ktorá zaistí, že sa mi nebudú zobrazovať. K seriálu - kto chce vidieť nudnú, rozťahanú, nezáživnú (pravdepodobne reálnu) policajnú prácu v celej jej otravnej paráde, pre toho je seriál asi OK. Ale z môjho pohľadu sa to aj s týmto zámerom dalo urobiť omnoho, omnoho lepšie. Ďalej sa možno vyskytne nejaký ten SPOJLER. O čom to celé je? Dievča s ťažkým detstvom znásilni neznámy úchyl a dvojica obstarožných, lenivých detektívov ju zmanipuluje, aby svoju výpoveď odvolala. Tým sa z nej stane všetkými odmietaná klamárka, na pokraji samovraždy. Do prípadu sa však vloží neprirodzená, extrémne až nasilu chápavá vyšetrovateľka, nepekná citovo plochá žena, ktorá sa spojí s ďalšou nepeknou a citovo ešte plochejšou vyšetrovateľkou a po kúskoch (naozaj veľmi po kúskoch) odhaľujú stopy k páchateľovi. Nevadilo by, že krásy veľa nepobrali, ani že majú byť akoby pozitívnym protipólom k mužom, keby.... keby to aspoň dobre zahrali. Žiaľ, ak aj zo seba dostanú nejaké emócie, sú neprirodzené, neuveriteľné (možno preto názov filmu :)), ich pokusy o chlapský humor vyznievajú trápne a bezpohlavne. Sú natoľko nezaujímavé, že "výlety" do ich súkromia, či rádoby filozofické kecy som už po druhom dieli preskakoval. (vďaka za seriálové servery). Ostatné postavy na tom nie sú o moc lepšie a v konečnom dôsledku jediná prirodzená a uveriteľná je prvá obeť - Maria, ktorá má, paradoxne, počas ôsmych dielov málo priestoru. Šialene sa to celé ťahalo a aj s veľkými skokmi to bolo miestami utrpenie. Bol som však zvedavý, ako to celé dopadne. Nakoniec som sa dočkal, pretože posledný diel bol vcelku dobrý. Keby z toho urobili trojdielnu minisériu, možno by moje hodnotenie vyzeralo inak. Takto dávam jednu hviezdu za fakt, že pohľad do absurdity systému a na realitu života vo vražedne povrchnej spoločnosti bol zaujímavý a druhú za Mariu, ktorá to podľa mňa zahrala na výbornú. Zvyšok je katastrofa.

Posledné hodnotenia (251)

Nosferatu (2019) (seriál)

odpad! 16.01.2021

Outsider (2020) (seriál)

29.03.2020

Black Lightning (2018) (seriál)

odpad! 28.01.2020

Neuvěřitelná (2019) (seriál)

22.01.2020

Ray Donovan (2013) (seriál)

18.03.2017

Zvieracia kazajka (2005)

11.11.2015

Prenasledovaná (2015)

12.07.2015

Naboso (2005)

06.05.2015

Wanted (2008)

25.03.2015

Reklama

Posledný denníček (4)

Dilema

Dilema (2011)

Sú filmy, ktoré motivujú, pobavia, rozplačú, prinútia nás zamyslieť sa, alebo nás znechutia a doslova nám škodia. Dilem znechutí a škodí. Vytvorí rozpačitý pocit a pri viacerých scénach nevoľnosť v žalúdku. Dilema je tragickou ukážkou toho, keď režisér nadobudne pocit, že dokáže nakrútiť film o akejkoľvek hovadine.

Príbeh sa až otravne dlho krúti okolo zhandrovatelého kecala Ronnyho (Vince Vaughn) a neurotického, mierne pribrzdeného, obtlstlého konštruktéra Nicka (Kevin James). Popri ich pokuse preraziť so svojim elektromotorom do veľkej automobilovej spoločnosti na pozadí, je hlavnou témou filmu nevera Nickovej priateľky (Winona Ryder) a Ronnyho dilema, kedy a ako mu to povedať. Ronny sa nezmyselne rozhodne problém dvojice vyriešiť sériou absurdných situácií, pričom sa chová akoby úplne potratil rozum, rozpráva sa na ulici sám so sebou, bez kontextu uráža ľudí okolo seba - jeho prípitok na oslave rodičov jeho partnerky je zmesou trápnosti a prvoplánovosti - a stavia sa do roly samozvaného sudcu, vyžadujúceho od iných úprimnosť, ktorej po celý čas sám nie je schopný. Popri tom sa okolo hlavných "hrdinov" pohybuje niekoľko zle vypointovaných postavičiek s nevierohodnými reakciami a divák je vystavený niekoľkým chabým komediálnym prvkom, na ktoré má chuť, čo najrýchlejšie zabudnúť. Pokus o rozvinutie viacerých línií vo filme vyznie naprázdno pre ich nedotiahnutosť a dvojnásobný hollywoodsky happyend tomu všetkému len nasadí korunu nechutnosti. Jediné, čo sa oplatí vidieť sú obe priateľky hlavných hrdinov - Genova a Beth (Jennifer Connelly). Inak je to len zúfalá strata času a, pre len trochu náročnejšieho diváka, kvalitne pokazený filmový večer...