Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (9)

Most špiónov

Most špiónov (2015)

Na začiatku filmu cestuje Rudolf Abel (Mark Rylance) newyorským metrom súpravy typu R32. Tá bola ale uvedená do prevádzky až rokom 1964, pričom dej filmu sa odohráva v roku 1957. Pre zábery z interiéru boli použité už vhodné súpravy R11 / R34 z newyorského Transit Múzea.

Počiatok

Počiatok (2010)

Na začiatku filmu je letecký záber na vlak prechádzajúci cez most. Jedná sa o japonský rýchlovlak Šinkansen typu N700 na trati z Tokia do Osaky.

Stávka na smrť

Stávka na smrť (1988)

Harry Callahan (Clint Eastwood) sa počas naháňačky s autíčkom na diaľkové ovládanie, vyhýba autom električke typu US Standard Light Rail Vehicle od firmy Boeing Vertol.

Zoo

Zoo (2016) (seriál)

Na začiatku prvej epizódy, Táňa Pauhofová zmešká autobus. Ide o autobus typu Iveco Urbanway, Dopravného podniku Bratislava. Autobus bol linky 39, ktorá však miestom natáčania normálne nepremáva, ani uvedený typ autobusu sa na danej linke bežne nevyskytuje.

Autá 2

Autá 2 (2011)

Na ceste do Porto Corsa prechádza vlak tunelom. Ide o Simplonský tunel, ktorý má dĺžku 19,8 km a bol otvorený v roku 1906.

Autá 2

Autá 2 (2011)

Na začiatku filmu cestuje Finn McMissile (Michael Caine) na rybárskej lodi Northwestern. Táto loď skutočne existuje. Je to jedna z lodí, ktoré vystupujú v dokumente Nejsmrtelnější úlovek (2005).

Orfeova pieseň

Orfeova pieseň (2013) (študentský film)

Anglické titulky k polovičke filmu urobil Tomáš Pulmann.

Reklama