Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Horor

Obsahy (48)

Detektor lži

Detektor lži (2011)

Krátkometrážny film s komediálnym nádychom, v ktorom figuruje nový typ detektoru lži.

V opeře

V opeře (2010)

Na podivnom predstavení v opere všetci plačú...

Sexteens

Sexteens (2006)

Krátkometrážny film o tom, prečo sa vyvarovať nechráneného sexu.

Rukavice

Rukavice (2002)

Muž dostane elegantne zabalený darček, jeden pár kožených rukavíc sa pokúša zmeniť celý jeho život.

Výzva smrti

Výzva smrti (2001)

Čo všetko dokáže vydržať skutočne odolný jogín?

A tráva ponad vaše mestá porastie

A tráva ponad vaše mestá porastie (2010)

Dokument o tvorbe nemeckého maliara a sochára Anselma Kiefera, autora jedného z najrozľahlejších umeleckých diel. Jeho "La Ribotte" zoskupuje 48 objektov na rozlohe 35 hektárov.

Jeonju Digital Project 2009: Návštevníci

Jeonju Digital Project 2009: Návštevníci (2009)

Každý rok sú pri príležitosti filmového festivalu v Kórejskom Jeonju vyzvaní traja poprední režiséri, aby natočili strednometrážne filmy na určitú tému. Téma v roku 2009 bola Visitors (Návštevníci). Film sa skladá z týchto segmentov:
1. LOST IN THE MOUNTAINS
2. KOMA
3. BUTTERFLIES HAVE NO MEMORIES (WALANG ALAALA ANG MGA PARU-PARO)

Náhoda

Náhoda (2009)

Režisér Pou-Soi Cheang rozohráva mysteriózny akčný triller o organizovanej skupine nájomných vrahov. Organizovanej - a ako. Predtým než sa pustia do akcie, musí všetko dokonale sedieť. Nielen výpočty, ale aj načasovanie, zohratosť tímu, dokonca aj okolnosti musia byť vyhovujúce. Je tomu tak preto, že naša skupina zabijakov je veľmi žiadaná. A to hlavne z dôvodu, že vykonáva vraždy tak, aby v konečnom dôsledku vyzneli ako náhody. Jedného dňa sa pri akcii stane niečo nečakané. Žeby konkurencia?

Organizované záležitosti

Organizované záležitosti (2005)

Nenáročná komédia o partičke zlodejíčkov: Istanbul, kradne sa tu a podvádza na každom rohu. Buď si obeť alebo vinník. Aký kšeft sa dá ešte zorganizovať a kde všade sú skryté peniaze? Ako ďaleko zájdeš s podstivosťou? Môže všemohúci Superman zmeniť tento kolobeh i zachrániť, čo sa dá? A stačí hodinu denne trénovať golf?

Divoká krása

Divoká krása (2007)

Brooks Baekeland je uznávaný a bohatý syn vynálezcu bakelitu a žije so svojou manželkou vo veľmi labilnom vzťahu. Ich vzťah nadobro ukončí ich syn Tony, nakoľko vysoko posnavený otec nieje ochotný tolerovať jeho sexuálnu orientáciu... "Tom Kalin je scenárista, producent a režisér. Vďaka svojim filmom je považovaný za zakladajúceho člena hnutia New Queer Cinema, ktoré sa orientuje na zobrazovanie tematiky a problematiky homosexuálov a lesbičiek" (MFF BA 2007). V tomto filme sa zameriava na vykreslenie medziľudských vzťahov medzi dospievajúcim Tonym a osobami, ktoré ho obklopujú.

Orlando

Orlando (1992)

Román Orlando od Virginie Wooflovej, patril vždy do kategórie nesfilmovateľný. Sally Potter sa však nevzadala a aj keď musela zredukovať bohatú dejovú líniu na sedem epizód a vzdať sa väčšiny literárnych referencií predlohy. Orlando (Tilda Swinton) je mladý šľachtic a film sleduje sedem rôznych okamihov jeho života. Láska, sklamanie, riešenie životných otázok.

Princ a ja 2: Kráľovská svadba

Princ a ja 2: Kráľovská svadba (2006)

Prince Edvard (Luke Mably) a Paige Morgan (tentokrát ju hrá Kam Heskin) sú šťastne zaľúbení. Paige sa venuje štúdiu, učÍ sa nový jazyk, lebo ako kráľovná musí dásnky bezpochyby vedieť. Schyluje sa k svatbe a zdá sa, že ju už nič nemôže prekaziť. Alebo žeby predsa? ... Skrachovaný nórsky princ chce totiž využiť legislavívnu smyčku, vďaka nej zabrániť svatbe a na trón dosadiť svoju dcéru.

Zbrane, mikróby a oceľ

Zbrane, mikróby a oceľ (2005) (seriál)

Uznávaný historik a geograf Jared Diamond (autor rovnomennej knihy "Zbrane, mikróby a oceľ") sa nám snaží prezentovať v tomto trojdielnom dokumentárnom filme svoju teóriu. Zaujímajú ho odpovede na otázky: Prečo sa dejiny vyvíjali práve týmto spôsobom? Prečo sa práve v Európe rozvinula najmocnejšia civilizácia, ktorá si v dobe kolonizácie podmanila takmer celý svet? A mnohé iné... Za hybné sily dejín považuje práve zbrane, mikróby a oceľ...

V reťaziach

V reťaziach (2006)

Bývalý bluesman Lazarus (Samuel L. Jackson) sa rozišiel so svojou ženou, našla si iného. Rae (Christina Ricci) práve opustil jej priateľ Ronnie (Justin Timberlake), nie na dobro len narukoval do armády. Osudy Lazarusa a Rae sa stretávajú jedného rána, kedy Lazarus nachádza zbitú a sfetovanú Rae na príjazdovej ceste neďaleko svojej farmy. A to ešte každý z nich skrýva neľahkú úchylku.

Cargo 200

Cargo 200 (2007)

Gruz 200, je označenie špeciálneho nákladu. Nákladu, ktorý je dovážaný do Sovietskeho zväzu z Afganistanu. Prebieha afgánska vojna a označenie Gruz 200 sa používa pre mŕtve telá sovietskych vojakov. Tento film zachytáva morálny a etický úpadok sovietskeho národa nepriamo postihnutého vojnou. Artem, profesor vedeckého ateizmu, sa kvôli pokazenému autu dostáva do priamej konfrontácie so “zdravým sedliackym rozumom“... a to noc ešte len začína...

The Great Rock 'n' Roll Swindle

The Great Rock 'n' Roll Swindle (1980)

Film, ktorý si vyslúžil prezývku Občan Kane medzi hudobnými filmami. Fiktívny dokument o fenomenálnej kapele The Sex Pistols, o kapele ktorá v 70. rokoch 20. storočia menila svet. Lekcia prvá: Na založenie kapely zožente štyroch ľudí. Zabezpečte aby sa medzi sebou nenávideli a aby žiadny z nich nevedel hrať na žiadny hudobný nástroj... Pri premiére tohno filmu vo Francúzsku vtrhla nedočkavá skupina prívžencov hnutia punk do premietacej miestnosti zhodila premietačku, vďaka tomu bol celý film premietaný do ľavého horného rohu kinosály a čiastnočne aj na strop.
Pri premiére filmu filmu v Nemecku, počas piesne My Way, skupina punkáčov začala pogovať pred premietacím plátnom, ktoré následne podpálila.
Na Slovensku sa konala jediná oficiálna projekcia tohto filmu a to pri príležitosti MFF 2007. Presne 1.12.2007 o 21:00. Na tejto projekcii a zároveň kvázi slovenskej premiére bol účastný režisér filmu Julien Temple.

Sláva filmovému tvorcovi!

Sláva filmovému tvorcovi! (2007)

Takeshi Kitano a jeho sebareflexia. Rekapitulácia kitanovej tvorby, pohrávanie sa so žánrami. Gangsterka, sladká romanca, historický epos, horor spojené v mozaikovitom príbehu dvoch žien, matky a dcéry, to celé v komediálno-parodickom šate. Samotný režisér Takeheshi Kitano k filmu vyjadroval v tomto zmysle. Navzdory tomu, že film má za sebou vyše storočnú históriu, ešte stále neprešiel evolúciou. Napríklad neexistuje kinematografický ekvivalent pre “kubizmus“ z prostredia výtvarného umenia, ktorý bol prevratným smerom v dejinách maľby. Tento film berie ako svoje vnímanie “kinematického kibizmu“. Pohrávaním so žánrami chcel preskúmať čo všetko môže byť zachytené vo flme. Ani po tomto diele nenašiel uspokojenie v duši a odkazuje širokej filmevej verejnosti, že jeho filmové hľadanie bude šte nejaký ten piatok pokračovať.

Ploy

Ploy (2007)

Manželský pár Witt (úspešný majiteľ reštaurácie) a Dang (kedysi slávna thajská herečka) sa po siedmych rokoch vracajú do rodného Thajska, Bangkoku, na pohreb zosnulého príbuzného. Na hoteli Witt stretáva dievča, mladú žena, menom Ploy. Žiarlivosť a podozrievavosť jeho ženy naštartuje psychologickú drámu, v ktorej manželský pár musí riešiť vlastné existenčné otázky.

Medúza

Medúza (2007)

Útržky z ľudských osudov niekoľkých osôb, žijúcich v Tel-Avive. Na vlastnej svatbe si nevesta Keren zlomí nohu. Filipínčanka Joy hľadá prácu opatrovateľky, domácej pomocníčky. Malé hrdzavé dievča vychádza z mora a navždy zmení život čašníčke Batii. Obraz súčastného sveta, hľadanie seba, lásky a hojenie predošlých rán.

Reklama