Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Akčný
  • Dokumentárny

Recenzie (99)

plagát

Jízda králů (1989) (TV film) 

Úplne pohodová inscenácia, ktorá je k tomu aj po obsahovej stránke nadčasová.

plagát

Bedári (2012) 

Ačkoli miluji muzikály a Bídniky obzvláště, tohle spracování mně iritovalo snad vším možným, od pěvecké interpretace, přes postprodukční triky až po malého Gavroche.

plagát

Útěk na Aljašku (2009) 

Tak len zo srandy zopár postrehov: 1. V okolí o ich lesnom živote evidentne vedeli, ale nikoho nezaujímalo, že chlapec nechodí do školy a pod. 2. Nato, že žil 11 rokov v lese tak má dokonalý chrup a je bez jaziev. 3. V pasťáku väzenského typu si kľudne po večierke ide ľahnúť spať do záhrady a nikto si toho nevšimne. 4. Pri úteku z pasťáku robia taký hluk, že by zobudili aj spiacich poslancov v parlamente. 5. Po úteku sa chlapcom akosi nešpiní oblečenie. 6. Aj zo zapaľovačom je zložitejšie rozložiť oheň než ako to s trením driev dokázal lesný chlapec. 7. Zaujímavé, že do roky nastraženej pasce na diviaky sa za tú dobu nič nechytilo. 8. Drevo v lese sa láme v dokonalom lome. 9. V opustenej divočine sú krásne lesoparkové chodníky atď. atď. atď. INAK JE TO POZERATEĽNÉ.

plagát

Stříbrná pila (1978) (seriál) 

Napriek výbornému hereckému obsadeniu je tento seriál nevýrazný a pre mňa nudný. A je to škoda, z prostredia drevorubačov sa dalo určite vyťažiť viac. Tých komediálnych prvkov bolo ako šafránu.

plagát

Dějiny francouzských katů (2001) (TV film) 

Rozhodne hodnotný dokument, stojí za to vidieť, ale napriek tomu mnohé historické skutočnosti vôbec nespomína alebo len okrajovo a hmlisto. Často sa komentár uchyľuje ku klišé.

plagát

Dívčí válka (1991) (divadelný záznam) 

Jednoduchý, miestami až primitívny humor, ale od tohto typu divadelného predstavenia ani nemožno veľa očakávať, je to hra určená na číre pobavenie bez nutnosti premýšľania a túto svoju úlohu plní výborne. Nemožno od všetkého očakávať len a iba dokonalosť. Niekedy sa treba aj povzniesť. Z dramatickej tvorby F. R. Čecha jedno z najlepších predstavení, aspoň pre mňa.

plagát

Death in the Seine (1991) (TV film) 

Greenaway sa jednoducho nezaprie ... dokument, v ktorom stvárňujú hlavné role utopenci z rieky Seiny z rôznych období: ženy, muži, starí i mladí, tragické obete aj úmyselné vraždy a hlavne všetci neznámi.

plagát

Partyzánská stezka (1959) 

Ať si kdo chce co chce říká tenhle film, navzdory tomu, že je velice silně poznačen komunistickou ideologii 50. let 20. století, krásně ukazuje tu dětskou hravost a bestraostnost spojenou s dobrodružstvím v přídodě což dnešní děti, želbohu, již prakticky naprožívají. Po formální stránce (zvláště kamera) je film, bych řekl, na dobu svého vznku nadprůměrný, i dialogy jsou přirozenější a působí věrohodně. Sečteno a podtrženo: koukatelné. :o)

plagát

Veľký sen (2011) 

Překvapivě příjemný film o tom, kterak se honění za mičurou do zemí dojčlandských dostalo. :o)

plagát

Pojedač hriechov (2003) 

Pohádka pro dospělé, která se snaží ukonejšit svědomí těch, jenž ještě stále pociťují vinu za systematickou genocídu původního obyvatelstva amerického kontinentu. Je to jako hrubá čára za starými časy ... a jede se dál. Ovšem je to povedené dílko, které vystupuje z řadu.