Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Rodinný
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Recenzie (15)

plagát

Šaty (1972) (TV film) 

Veľmi pohodový film. Kamila Magálová tam bola ešte Slováková, ani by som ju nepoznala. Bolo zaujímavé vidieť Bratislavu z roku 1972, kedy bol známy jeden veľký obchodný dom, žiadne dnešné obrovské centrá. Bratislava mala iba jediný most, jazdili ešte prastaré autobusy. Pomaly historický film o Bratislave. Dobre sa na to pozeralo. :-)

plagát

Kukuričné deti (1984) 

Film nespĺňa parametre dnešného hororu. Ale keď som ho pozerala ako dieťa, tak som sa naozaj bála. Pre mňa tento film dodnes vyznie strašidelne a viac si ho nepozriem. Bol jeden z prvých hororov, ktoré som v živote videla, takže na mňa to urobilo dojem. Napr. na Votrelcovi som sa smiala, pretože mi je jasné, že sa nič také stať nemôže. Ale že niekto sa správa ako zmyslov zbavený, je realita.

plagát

Sršne v úli (1985) (seriál) 

Samotný seriál je dosť nudný. Ja som v tom období bola vo veku malého Mrňa a tiež som vyrastala na petržalskom sídlisku, takže rada pozerám na staré zábery Petržalky, keď všetky paneláky boli šedé. Príjemné nostalgické spomienky.

plagát

Já už budu hodný, dědečku! (1978) 

Jednoznačne ide o herecký koncert Miloša Kopeckého. Výborná oddychovka, pri ktorej sa vždy zabavím. Najviac sa mi páči jeho "blábolenie" v televízii a scéna, v ktorej nabrúsený chodí okolo svojho žigulíka a vykrikuje - ble ble ble - ma vždy rozosmeje až k slzám. Má to svoje chybičky, samozrejme, ale ja ich všetky s radosťou prehliadam. Natáčalo sa to koncom 70. rokov a v telke to dávajú doteraz, takže to hovorí samo za seba.

plagát

Valmont (1989) 

Tento film som videla prvýkrát tesne po revolúcii ešte ako žiačka na základnej škole. Pamätám sa, že vtedy sa mi zdal na tú dobu dosť erotický, hlavne scéna, kde Valmont diktoval list mladučkej Cecílie. Cecília bola kúzelná, taká naivná a detská. Získala si ma aj intrigánka markíza de Meteuil, hoci nedopadla zrovna dobre. Ale aj ja by som jej uverila, že chce nezištne pomáhať v partnerských vzťahoch, že chce len dobre, bola skrátka presvedčivá a otvorená. Podarená a sympatická bola aj tá ich stará teta, ktorá udržiavala rodinu pohromade. Valmonta milovali a zbožňovali všetky ženy v jeho okolí, i keď vzťah s markízou bol skôr o tom, kto z nich dvoch je ten silnejší, len aby neukázal svoju slabú stránku a nepriznal fakt, že ten druhý je pre neho dôležitý. Celé sa to vyvŕbilo v závere filmu, kedy Valmont zomrel a markíza ostala zo všetkých hlavných postáv jediná osamelá so slzami v očiach.

plagát

Holky z porcelánu (1974) 

"My sme holky z porcelánu, život máme těžký, nelétáme v eroplánu, my chodíme pěšky." Milujem tento film. Neriešia sa v ňom žiadne vážne problémy a dievčatá sú správne bláznivé. Páči sa mi ten kolektív, ich správanie aj tie reči. Osobne u mňa boduje Míla Myslíková, ako ich usmerňuje a stará sa o ne. Taktiež Veškrnová je úžasná, správne pobláznená a bezprostredná. Nemám čo tomuto filmu vytknúť.

plagát

Láska z pasáže (1985) 

Keď som videla tento film prvýkrát, so segrou sme sa vadili, kto je krajší: Vaculík alebo Vašut. U mňa jednoznačne Lukáš Vaculík. Na vtedajšiu dobu veľmi pokrokový film pre mladých a o mladých.

plagát

Sonny vo veľkom svete (2009) (seriál) 

Mne sa tento seriál ľúbi. Má svoje muchy, ale dá sa na to pozerať. Hlavní ťahúni sú Sonny a Chad. Keby sa neusmievala od ucha k uchu, bolo by to lepšie. Chad mi najskôr riadne liezol na nervy, ale teraz si bez neho neviem seriál vôbec predstaviť. Taktiež z úvodnej znelky ma fascinuje, ako Sonny kráča po ulici.

plagát

Kúzelníci z Waverly (2007) (seriál) 

Zo všetkých seriálov na Disney Channel sa mi tento páči najviac. Selena je riadna potvora a obľúbila som si aj Henrieho. Lezie mi na nervy ich otec, ale zato Max nemá chybu. Momentálne u mňa sú jednotka.

plagát

Sladký život na palubě (2008) (seriál) 

Jednoznačne fajn oddychovka. Chýba tu postava Maddie, ale dobrá "náhradníčka" je Bailey. A jej nenapodobiteľný smiech. Opustiť priestory hotela a ísť medzi študentov bol dobrý ťah.