Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodný televízny film o dievčati, ktoré dokázalo iniciatívou splniť svoje túžby. Hlavnými hrdinkami sú dve štrnásťročné dievčatá Radka a Jožka. Prežívajú pubertálne ťažkosti. Jedna z nich chce získať nové šaty, na ktoré jej rodičia, stavajúci dom, nemôžu dať peniaze. Obe dievčatá vo voľne pospájaných epizódach nakoniec dosiahnu svoj cieľ i keď im skoro šaty z výkladu predajú. Napokon majú šťastie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (11)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Užívateľka corona mi vzala slová z úst. :-) Len dodám, že to dievča, čo chcelo byť ako "bardotka" malo ešte obéznu kamošku, ktorá túžila (neúspešne) schudnúť lebo sa mala stretnúť s Jožkom, jej listovým priateľom. SPOILER: Obavy boli zbytočné, lebo Jožko mal podobu JOZEFA BEDNÁRIKA. :-) (17.5.2009) ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Ta dívčina měla dobré nápady jak vydělat peníze na vysněné šaty. Sice to byla trošku krkolomná cesta, ale vysněné šaty nakonec koupila. Alespoň poznala, že není nic zadarmo a to není k zahození. Doufám, že si těch krásných šatů vážila, když si na ně vydělala. ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Komédia pre mládež, ktorej sa podarilo veľmi dobre vyhnúť vtedy všadeprítomnej "ideológii". Hlavná hrdinka zbadá vo výklade "šaty ako mala v poslednom filme Bardotka" a podnikne všetko možné aby ich získala. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dievčenská komédia, ale napriek tomu mi film ubehol ako nič. Vidno na ňom dozvuky Novej vlny v prirodzených dialógoch, niekoľkých odvážnych narážkach a úplnej absencii normalizácie. Hlavná hrdinka je vo svojom debute cieľavedomého podnikavého dievčaťa veľmi sympatická, aj keď bez svojho vlastného hlasu. Zaujímavosťou sú vedľajšie role renomovaných hercov, často len pársekundové. Mnohé scény som si pamätal z nejakého dávneho obdobia, to svedči o tom, že ide o jeden z klenotov filmového archívu na silné štyri hviezdy. –––– Ja tie šaty musím mať! – To chce veľkú vlakovú lúpež. –––– Čo si nezarobím, to nemám. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Chtěla šaty a byla ochotná pro ně udělat cokoli. Krásné televizní veselohra nejen o pocitech dospívajících dívek, ale i o přístupu jejich rodičů. Scény s příslušníkem Veřejné bezpečnosti se již snaží opatrně dostat k hranicím grotesky, což nakonec dokazuje závěrečná honička, u grotesek typická. Režisér Radim Cvrček celý koncept příběhu pojal tak adekvátně, že je takřka škoda, že jde o pouhý televizní film. Něco takového by se ve své době mohlo uplatnit i v podobě celovečerního filmu určených do kin. Pro Ivetu Weiszovou to byla první filmová role a viditelně do ní dala všechno, pro Ivicu Gáletovou taktéž, ale zároveň také poslední. Příběh o snaze získat vytoužené šaty za každou cenu vtipně ukazuje v plné morbiditě, čím vším si musí projít, přičemž nechybí nejrůznější trapasy. Není to vyloženě bláznivá komedie, ale daným humorem baví, a nedá se říct, že by to dnes už svůj účel nesplňovalo. ()

jan72 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobré. Radka v podaní milej mladučkej Yvety Weiszovej (hovorí Chalupová) si chce zarobiť na šaty. Pomáha jej pri tom kamarátka Jožka (neznáma Ivica Gáletová - hovorí Furková). Vymýšľajú rôzne spôsoby ako si zarobiť, okrem iného ako fotomodelka ("Dáš sa fotiť nahá?" "Co si pipi? Mám na chrbte škaredú pehu!"), ako strážkyňa kočíkov pred obchodom, ako dievča čo vám rozchodí nové topánky aby netlačili, ako upratovačka - mladík (Dančiak) zavolal Radku, aby mu poriadila byt, lebo čaká na návštevu frajerku (Magálová), tá však príde trochu skôr ("Niekto tu je?" "To si nevšímaj, jedno dievča v kúpeľni, umýva sa." "Dievča v kúpeľni?" "Hneď odíde. Nevedel som, že si taká presná, hneď ju vyplatím a je preč!" "Vyplatíš???"). ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Bezobsažná rádoby komedie o dvou puberťačkách a jedněch puntíkovaných šatech určená pro mladou generaci roku 1972. V té době se tomu možná i ta mládež smála. ()

rozalia1 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pohodový film. Kamila Magálová tam bola ešte Slováková, ani by som ju nepoznala. Bolo zaujímavé vidieť Bratislavu z roku 1972, kedy bol známy jeden veľký obchodný dom, žiadne dnešné obrovské centrá. Bratislava mala iba jediný most, jazdili ešte prastaré autobusy. Pomaly historický film o Bratislave. Dobre sa na to pozeralo. :-) ()

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa

Najprv som myslela, že sa to nerozbehne, ale napokon aj vďaka ostrému kontrastu s dnešnou dobou sa mi to zdalo moc milé. Humor bol síce občas trocha naivný a prvoplánový a na tej chudšej dievčine mi tiež prekážala jej tvár a hlas, ktoré mi do celku akosi nepasovali, ale inak veľmi príjemný krátky filmík. ()

Reklama

Reklama