Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor

Recenzie (42)

plagát

Viem, čo ste robili minulé leto (1997) 

Rozhodla som sa, že si pozriem všetky tie známy slasher movies z 90. rokov. Tak som si pozrela aj tento a uff... to ti vám bolo parádne utrpenie. Ja chápem, že na tú dobu (aj keď máme aj staršie filmy z tohto žánru, ktoré takýmito klišé netrpeli) to mohla byť parádna podívaná, ale ja som sa drvivú väčšinu času chytala za hlavu a pravidelne ma napínalo (a nie preto, žeby sa všade váľali vnútornosti). Nie, Tajomstvo minulého leta nie je film pre mňa. Keby som sa pri pozeraní aspoň zasmiala, ale ani to nie! Ach, škoda.

plagát

To Kapitola 2 (2019) 

Keď som uvidela, že ten film má takmer 3 hodiny, takmer som ho vypla. A potom som sa neskutočne smiala, veľmi veľa a často, sem tam mnou trhlo a na konci som si fňukla. Parádna komédia s prvkami hororu! 5*! A potom mi vlastne došlo, že ono to asi nemalo byť vtipné... tak keď sa nato pozriem ako na horor a thriller, sú to slabé 3*. Každopádne to bola zábavná jazda, pokiaľ máte pokrivený zmysel pre humor ako ja, ale tak či tak by som to prestrihala. O hodinu skrátiť a tempo by bolo hneď svižnejšie. Čo už.

plagát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Táto séria má u mňa jednoznačne stúpavú tendenciu. Neberte ma v zlom, len... po tých všetkých ováciách a nadšení, som sa do pozerania tohto seriálu pustila s veľmi veľkými očakávaniami. A síce sa mi prvá séria páčila, ale nebolo to tak celkom to, čo som od nej čakala vo výsledku. Avšak ako som pozerala ďalej a ďalej a všetko do seba začalo lepšie zapadať a postavy sa viac a viac rozvíjať... wow, padla mi sánka. Jednoznačne odporúčam. Možno na druhé zhliadnutie aj prvé dve série odo mňa dostanú o čosi vyššie hodnotenie. Dúfam, že 4. séria nesklame.

plagát

Trhlina (2019) 

Hm... ja ani neviem, čo si o tom myslieť. Kniha nebola zlá (ale ani tak úplne dobrá), no mala hlavu a pätu a ku koncu som mala vážne dosť. Táto filmová podoba... je jeden veľký chaos. Ani som si občas nestihla uvedomiť, prečo sme zrazu kdesi úplne inde a ak by som nečítala knihu? Asi by som bola stratená už úplne. Teším sa, veľmi sa teším, že sa začínajú u nás doma rozbiehať aj takéto projekty, ale... chýbala tomu taká konzistentnosť. Herecké výkony boli fajn, kamera a réžia fajn, ale ten scenár nejako strácal na sile. Myslím, že sa z predlohy dalo vytrieskať viac, ale... dalo sa to. Myslím, že sme na dobrej ceste, ale ešte sa kdesi drmoceme po vedľajšej ceste, na ktorú už všetci zabudli a má trilión dier. ALE! Takmer sme už došli na hlavnú, tak... držím palce v ďalších projektoch, ale Trhlina mi k srdcu neprirástla. Snáď nabudúce.

plagát

Špión, ktorý ma dostal (2018) 

Ako... je to neskutočná pipkovina, ale ja som sa bavila. Určite to nie je ten typ filmu, na ktorý nikdy nezabudnete a budete ho všetkým rad radom odporúčať, ale bolo to dosť dobré a na dámsku jazdu ako stvorené. Zasmiala som sa, prekrútila očami nad nezmyselnosťami a potom sa opäť len smiala, pretože Morgan je vážne tak trochu moc. Aj s rodičmi. Pobaví a neurazí, len od toho netreba čakať priveľa.

plagát

Čára (2019) 

Vybaflo to na mňa na Netflixe a povedala som si, že k upratovaniu kuchyne by to mohol byť ideál. Aj bol. Je to fajn komédia z prostredia strednej školy, ničím neohúri, ani neurazí, ale na konci sa budete priblblo a spokojne usmievať, ako krásne to dopadlo. Byť mladšia, tak sa asi roztopím. Príjemné 3* :)

plagát

Jigsaw (2017) 

Nie som neviem akým fanúšikom série SAW. Pamätám si jednotku, z ktorej som bola nadšená a matne 2ku a 3ku. Ďalšie časti som ani len nevidela. Možno práve preto ma Jigsaw tak bavil... že som nemala absolútne žiadne očakávania a celý ten priebeh a prepojenie minulosti a prítomnosti som proste žrala. Ja si myslím, že to bol fajn film. Určite nemal na prvú časť, ktorá sa mi tak vryla do pamäti, ale milo prekvapil. Samozrejme, súhlasím a chápem opačné názory - hlavne ked ide o ľudí, ktorí majú pozretú celú SAW sériu a jednoducho sa prežrali tých masakrov. Ja som sa bavila. Takže... pokiaľ ste tak ako ja nevideli predchádzajúcich XY častí? Možno vás táto prekvapí a pobaví rovnako ako mňa.

plagát

Scream - Season 1 (2015) (séria) 

Pôvodný film mám celkom rada. Dala som si pred seriálom aj re-watch prvej časti (so zvyšnými nespolupracoval HBOGO a nechcel ich prehrať). Seriál som zapínala s malou dušičkou, že prepána, to bude blbosť, zbytočne zabiješ toľko času... no a nejako som celú prvú sériu zhltla za jeden deň. Popri iných domácich povinnostiach (aka upratovanie atď.). Nedokázala som sa odtrhnúť. Síce som totožnosť vraha odhalila skôr, stále mi niektoré clues hovorili, že to tak nebude - neskutočné napätie a gradácia. Som spokojná a milo prekvapená. Pustila som sa už aj do 2.série, tak uvidíme, či si udrží "úroveň" tej prvej. P.S.: Samozrejme, v seriáli sa užijete kopu afektu a takej tej typickej americkej nálade medzi postavami, ktorá je prítomná vo všetkých tínedžerských seriáloch, ale pozitívom je, že sa to dá prehryznúť a užiť si to napriek tomu.

plagát

Overlord (2018) 

Akože... ha ha. Dokopy som o tomto filme nevedela nič, akurát niečo o supervojakoch. Najprv sa to naťahuje ako sopeľ, potom sa to akože rozbehne a síce ku koncu je to nabité akciou, krvou, padajúcimi telami... stále je to také prázdne, človek si to vôbec poriadne neužije. Ako keby tvorcovia pozliepali jednotlivé scény dokopy bezozmyslu. A akokoľvek je Wyatt Russell na zožratie? Jeho herecký výkon stál za prd a ani raz som mu neverila to jeho dupkanie vojaka, ktorý si musí splniť misiu. Slabé 2*.

plagát

Besnenie (2018) 

No... toto bola taká blbosť, ktorá trochu olízla kúsok dobrého a vtipného. Na konci som uznala, že byť na tom v kine, asi si film užijem viac. Nemá veľmi čo ponúknuť, ale Georga si jednoznačne zamilujete a ak máte radi výbuchy a takú plytkú zábavu, tak aj film pobaví. To je tak - väčšia gorilka si nájde menšiu gorilku, ktorá tú väčšiu tak trochu prerastie. Toť asi také moje zhrnutie.