Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Sherlock

Sherlock (2010)

Seriál tohto storočia (minimálne). Geniálne obsadenie, geniálne výkony. Absolútne fantasticky zvládnuté napätie a dej každej jednej časti. Sherlock sám o sebe je neopísateľný. Jim Moriarty (Hiiiii!) a jeho Stayin' Alive...proste top. Martin Freeman je taktiež výborný. Lepšieho Sherlocka (ak nerátam knižného) si človek ani nemôže predstaviť. Briti majú v ri*i a vedia, ako sa točia bravúrne seriály. BBC opäť vedie a stále sa drží na špici môjho rebríčka TV spoločností, vyrábajúcich skvelé veci. A po dvoch serióznych a totálne napätých sériach, nám tú tretiu priniesli na nový rok a je to úplný rozdiel. Nie Čo sa týka kvality, ale napätie zmizlo. Herci aj celý štáb sa museli zabávať, keď točili každú scénu. Sherlock a Moriarty a ich aférka? môže byť domachlené dievča s divnou angličtinou. A ostatné teórie ? Verím všetkým. Verím v Sherlocka Holmesa. K žánru určite treba pripísať komédia, pretože takúto grotesku som vážne nečakal a Sherlock sa len upevnil na samom vrchole, kde ostane už naveky.

Panství Downton

Panství Downton (2010)

Love it! Prudký sled udalostí, ktorý nám ukázala hneď prvá časť, ma prinútili dávať maximálny pozor na každý detail, hlavne keď to človek pozerá v originálom znení. Jáj, tá angličtina. Krásna ako vždy. Seriál zobrazuje toľko malých príbehov, odohrávajúcich sa pod jednou strechou, že človek ani neviem, ktorý si obľúbiť a ktorý by najradšej ani nevidel. Zlé charaktery sa striedajú s dobrými, čitateľné pasáže s nečitateľnými, no proste dráma, ako sa patrí. Ošatená, doslova, v dobe, je Downton Abbey jedným z veľkým prekvapení, ktoré sa ku mne dostali. Čakal som úplne niečo iné, toto ma dostalo. Po zhliadnutí všetkých častí prvej série som si povedal "čožééé, prečo je koniec?!" Až potom mi doplo, Že to asi nebude všetko. Zatiaľ tento seriál prekonáva všetky očakávania, preskakuje takmer všetky moje tohtoročne videné seriály a dostáva sa do top 10. Ako veľa hercov som ani nepoznal, no teraz sa mi každý z nich tak zapáčil, že by som nedbal a pozrel by som si kopec ďalších ich filmov len kvôli nim. Táto britská herecká scéna je neuveriteľná, to čo u nich dokážu malé deti, u nás moc veľa hercov nedokáže (odpustte mi, ale môj názor...je mi to ale ľúto, lebo by som bol veľmi rád, keby som mohol byť pyšný na našich hercov). Tento seriál však nejdem porovnávať so žiadnym iným, lebo je výnimočný a hlavne si to človek proste musí pozrieť...fakt že musí !

Ripper Street

Ripper Street (2012)

BBC znova ukázalo, že to je továreň na skvelé seriály a filmy. Ripper Street som síce pozeral neskutočne dlhú dobu, lebo som si nevedel nájsť čas, no každá jedna časť ma pohltila a možno to bolo aj dobré, že som to nepozeral na jednu šupu. Malo to svoje muchy, no čo v tejto dobe nemá. No Londýn na konci 19. storočia bol naozaj zaujímavo pochmúrne miesto. Taktiež postavy, z ktorých každá je iná seriálu dávajú ten správny šmrnc. Taký Bennett bol na povrchu drsňák, no vo vnútri skrýval chlapa, ako sa patrí. Jackson typický Američan, ktorý má všetko na háku, no bez jeho schopností by boli všetci stratení. A Reid ? Zo začiatku poctivý policajt, no pomaly, každou časťou sa odhaľuje jeho temná stránka. Fakt, posledné časti som len hltal. Teším sa na druhú sériu.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

BBC vážne dokáže robiť geniálne seriály. Peaky Blinders je jeden z mnohých, no predsa niečim iný. Po dvoch videných častiach si dovolím tvrdiť, že laťka bola nastavená hodne vysoko. Či už ide o herecké obsadenie, ktoré je vážne dobré a aj ich výkony sú bravúrne. Tommy v podaní Cilliana Murphyho je neskutočne skvelá postava. Taktiež Sam Neill a jeho výraz, ktorý mi stále pripadá, akoby sa niekomu vysmieval, stojí zato. Zaujímalo by ma, prečo je v obsahu napísané, že seriál sleduje osudy rodiny Delaneyovcov, keď ich priezvisko (teda aspoň to tak vyzeralo v seriáli) je Shelby, ale to sa asi čoskoro dozviem. No jedna vec mi vadí a preto to nie je čistých 100%. Soundtrack je príliš moderný a do tej doby by som zasadil inú hudbu, aj keď takú asi ťažko človek nájde. No aj tak je to genialitka...aj keď posledná epizóda ešte nepovedala posledné zbohom.

Mestečko South Park

Mestečko South Park (1997)

Pre mňa najlepší kreslený seriál vôbec. Čo tam po tom, že posledné časti sa zvrhli do totálnej anarchie a chaosu, proste je to úplne odveci všetko a je mi jedno, že môj komentár je trápny.

Priatelia

Priatelia (1994)

Kde som narazil na tento seriál ? "V striptízovom klube...kde ??? V striptízovom kostole". Všetky texty som vedel naspamäť. Moje detstvo a moja mladosť, to všetko je späté s týmto seriálom a som mu vďačný za veľa zábavy, ale aj iného.

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad (2003)

NSIC je pre mňa jednotkou, čo sa týka krimi seriálov. Je to vtipné, zmysluplné, akčné, dramatické a hlavne ľudia z NCIS sú vážne cool a je to jediná americká služba, ktorú uznávam.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Ako očakávate zimu, nedočkáte sa tak skoro. Skôr sa dočkáte toho, že niektorá z postáv umrie. Ale to nie je podstatné. Prvá séria určite 100%. Lepšie to byť ani nemohlo. Druhá a tretia boli slabšie, lebo sa tam striedali dobré a horšie časti, takže 90%, no i tak som spokojný. Knižky som čítal, viem, čo sa bude diať a seriál pozerám už len z dôvodu, Že chcem vidieť, čo nové vymyslia.

Dexter

Dexter (2006)

AJ keď som ešte nevidel posledné série, nevadí. Dexter je aj tak obdivuhodná postava, ktorej treba zatlieskať a treba dúfať, že sa nedostaneme na jeho zoznam.

Agatha Christie's Poirot

Agatha Christie's Poirot (1989)

Keby som sa volal Poirot, tak by som bol neskutočne skvelá osobnosť. No David Suchet vdýchol Herculeovi život a ja mu zato vďačím. Seriál, plný výborne vymyslených prípadov, ešte lepších zápletiek a geniálnych riešení. Agatha v tom bola vážne dobrá, no filmové spracovanie tomu dodalo šmrnc.