Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Lásky čas

Lásky čas (2013)

Niečo tak pekné som dávno nevidel. Chytilo ma to za srdce a aj keď je to asi aj mojim súčasným citovým rozpoložením, tento film ma dojal k náznaku sĺz. Čo tam po tom, koho by nerozplakalo, keby sa mal rozlúčiť s milovanou osobou. Film je úžasný a hlavne dokonale vyvracia túžby mnohých ohľadom toho, že "kiež by som mohol vrátiť čas". Netreba, žime prítomnosťou.

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Čo dodať, prečítané, videné a v oboch prípadoch prežité. Bol som úplne vtiahnutý do deja a stále, aj po mnohých rokoch, túžim prebývať v Tolkienovom svete a je mi jedno, čo tam budem robiť. Najlepšie fantasy, najlepší film, proste to naj, čo človek mohol kedy natočiť (pre mňa, a viem že s týmto sa veľa ľudí asi nestotožní, ale ja som proste taký).

Pán prsteňov: Dve veže

Pán prsteňov: Dve veže (2002)

Je smutné, že celá trilógia Pána Prsteňov sa nedá s ničím iným porovnať, keďže na trhu film takejto kvality nenájdeme. Snáď by som mohol povedať, že ak v jednotke boli len malé bitky a hranie sa na hrdinov, tak tu finálna bitka bola úžasná a konečne to bola bitka, ako sa patrí. Inak úroveň zachovaná, kvalita snáď ešte vylepšená. Film, ktorý nikdy nezostarne a ak raz nájdem dievča, ktoré si so mnou dá celodenný maratón LotR, tak budem v siedmom nebi.

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Ukončenie najlepšej veci na svete bolo pre mňa trpké, ale zato krásne. Plakal by som, keby som bol citlivejší. Milujem Ardu, milujem Stredozem a najkrajšie na tom je, že všetko sa na dobré obrátilo.

Hobit: Neočakávaná cesta

Hobit: Neočakávaná cesta (2012)

Film, na ktorý som čakal neskutočne dlho. Film od ktorého som čakal, že to bude neskutočná pecka, no potom moje očakávania klesli, keď som počul, čo sa o tom hovorí. No potom som si sadol do kina a celý 166 minút som z filmu nespustil oči. Dokonca som sa bál pohnúť, aby mi čo i len kúsok neunikol. Každú časť tohto filmu som hltal ako divý pes, ktorý konečne dostal to, čo čakal. Ja som neskutočne spokojný, síce niektoré scény boli prehnané a niektoré nezmyselné, ale pre mňa sú to len detaily, lebo moje pocity z filmu sú nad očakávania a teším sa, keď si to pozriem znova aspoň 5x.

Batman začína

Batman začína (2005)

A tu sa to všetko začalo. Na počiatku bol Bale a vlastne stále tu je Bale a myslím, že ten herec tu bude už navždy. Zabúdam na minulosť, Christian Bale, fandím ti. Prvý Batman bol nesmierne cool, čo sa týka príbehu, ale aj záporná postava mi nikdy neprišla ako záporné. Neviem, či ej to Liamom, alebo prečo, no proste mi ho bolo ľúto. Ale jednoznačne jeden z najlepších filmov, aký som kedy videl.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Heath, môj drahý Heath, prečo si tú rolu zahral tak bravúrne a musel si nato doplatiť životom. Nikdy na teba nezabudnem a budem stále dokola pozerať tvoje filmy. A Joker je len a len vďaka tebe taká geniálna postava a nech mi Jack Nicholson prepáči, ale aj tak budem fanúšikom Ledgerovho Jokera. Klobúk dole, majstre.

Ako si vycvičiť draka

Ako si vycvičiť draka (2010)

Zamiloval som si túto rozprávku už len preto, že mám rád draky, ale nečakal som, že sa mi tak bude páčiť aj toto. Zaujímavý príbeh v kombinácií s vtipom a láskou ma vždy dokážu dostať. Určite to však bude zásluha Night Furyho, ktorý je krásny. Jednoznačne najlepšia rozprávka za posledné roky.

Wallace a Gromit: O chloupek

Wallace a Gromit: O chloupek (1995)

Fido Dogstoyevsky ma zničil maximálne. Inak geniálna rozprávka, Gromit zas a znova trpí a zvláda to ako sa patrí...mnohí z nás by sme sa tomu mali priučiť. Výborná práca, Nick Park...zas raz ste dokázali, že ste majster a Oskar vám patrí zaslúžene. Príbeh pohltí aj náročného diváka a prinúti ho zamyslieť sa prípadne si poplakať na nešťastí, no taktiež nad krásnym priateľstvom. Bravó...skvelá práca.