Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi

Recenzie (45)

plagát

Dům ďábla (2009) 

V podstate klasický horor, ktorý ale napočudovanie "vodsejpá" a nestihne nudiť, hoci sa nevyhne mnohým klišé. Známe herecké tváre, podávajúce primerané výkony. Hoci vám hlavná hrdinka svojim konaním môže liezť na nervy a hádam si už aj začnete myslieť, že by potrebovala presne to, čo každá sliepka, čiže podrezať krk, stihne si napraviť renomé priam bleskovo. Hodinka a pol je tak akurát, viac by mohlo fakt iba uškodiť. Tvorcovia jednoducho nielen tvorili, ale i mysleli. Atmosféra funguje, finále má grády aj zvraty, koniec už tak nejak tradične... Však uvidíte, čas týmto filmom určite nezabijete. A ak, tak iba v pozitívnom slova zmysle. 70% A fakt nezabudnite, keď niečo funguje príliš dobre, je to NAOZAJ podozrivé.

plagát

Diablova korisť (2022) 

Objekt emancipácie v obore exorcizmu mi prišiel skôr ako nejaká peroxidová pornoherečka, ale inak, dá sa. K černošskému cirkevnému papalášovi mi prišla britská angličtina ako ananás na pizze. A keď si ešte uvedomíme, že Angláni nie sú práve zástancami rímsko-katolíckeho vyznania, jednoducho blamáž. Taká multikulturálno-religionisticko-genderová paľba skrz-naskrz. No vcelku pozerateľné. Výkony ku koncu poslabšie, klišé nevyhnutné, scenár nie veľmi nápaditý, pointa očakávaná. Avšak, zbaví. Pre priaznivca hororu v pohode, pre fajnových kajnšmetke to bude zase iba niečo, čo ofrflú. 65 %.

plagát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizóda) 

no, niekto tu hovoril o ľuďoch, ktorí tvrdia: "nie som homofób, ale..." ani ja nie som homofób. termíny ako homofób, xenofób a čojaviemeštečofób sú veľmi pohodlné. iba si chránim zadok, lebo nebyť toho, už by som oň párkrát prišiel. nehovorím. tento diel nie je zlý, je dokonca dojemný, až ma v niektorých okamžikoch prinútil k slzám (neklamem). ale príde mi to také vykalkulované trendové proslniečkárstvo. asi som príliš konzervatívny (no odvážim sa povedať, že rozhodne nie som)... ALE, nevedel som, či sa mám smiať, alebo či mám grcať. nekonečné scény medzi dvoma chlapmi ako hora, ktorým šuštia brady pri jazýčkovej, sťahujú si uteráky a lákajú sa do postele šuchotaním po perinách som musel cca preskočiť. inak fajn, niekedy až homosebairónia (butik). no ak sa vám tento diel páči, lebo ste aktuálne-populárni, nebojte sa. nie je všetkým teplým dňom koniec.

plagát

Ulice strachu – 3. část: 1666 (2021) 

takže... štyri hviezdičky si žiadny z dielov určite nezaslúži, ale otrlým znalcom žánru sa len tak nezavďačíš. keby som v týchto vodách plával krátko, určite by som bol nadšenejší. sú tu fakt fajn okamžiky s premakanou atmosférou a scenériou, ale je tu aj dosť vaty, ktorá celkovo trilógiu retarduje. čiže vata, sem-tam zbytočná prešpekulovanosť a klišé. no znova musím opakovať, môže ísť iba o prejav rozmaru. každopádne, hoci som každý diel pozrel na viackrát, nemôžem povedať, že by Ulica strachu nestála za pozretie. práve naopak. zaslúži sa stať jedným z dielok kinematografie, ktorý sa zapíše do jej histórie svetlejším a krajším písmom, ako mnoho nepodarených precenených blockbusterov s absurdne nafúknutým rozpočtom a reklamou. cca som spokojný a keď sa budem nudiť, možno pozriem znova. možno...

plagát

Chobotnica (1984) (seriál) 

pamätám si, že si z toho vlastne veľa nepamätám. určité útržky a smrť corrada. avšak viem, že naše matky boli z placida a jeho šarmantných šedín v južanskom podaní namäkko. ak chcem vidieť niečo, čo sa týka tejto tematiky, tak si pozriem skôr dokumenty, bez akýchkoľvek teatrálnych príkras. čiže fakty. ale nepopieram, že hoci ma veľa pateticko-dramatických sekvencií nechytilo, určitú atmosféru to malo. vlastne, v tom období toho nebolo tak veľa, aby sa dalo vyberať. a ak niečo bolo na obrazovke, nebol to nejaký bubblegum gýč alebo trápne soap opery. o telenovelách radšej ani nebudem hovoriť. možno to bolo dobre, možno zle. určite kvalitné spracovanie, bez prehnaných príkras. ja sa ale k tvrdeniu, že hlavný protagonista zahviezdil neprikláňam. jeho prejav mi prišiel skôr ako indiferentný. 65%

plagát

Insidious (2010) 

tak já ti nevím, karle... také kvantum klišéovitých scén, fráz, neoriginality, slabých, až doslova odpálkovaných hereckých výkonov, úbohého komparzu snažiaceho sa vystrašiť na spôsob trííííííííí-štýýýýýýýýri!!! sa len tak nevidí. kašlať na to, že sa tu objavila vyššia hororová liga, nič nepomohlo. a ten chlapec do tej kamery furt čumí a čumí. byť režíser, tak mu dám dvadsaťpäť. a možno to nie je taká nuda (akože je). možno som už len rozmaznaný a zahltený kvantom a kvantom hororov. čo spravíš. pre mňa zasa zabíjanie času na seriálový spôsob. ani 50 mg diazepamu neuspí lepšie.

plagát

Divoký Django (2012) 

dosť o ničom. tarantino nikdy nemal extra vkus, ale čím ďalej, tým viac to s ním ide dole z kopca. klišé nad klišé. pritom škoda, samé herecké eso. také mrhanie... okrem pár gore strielačiek je to také falošné hranie na humanizmus v americkom obohratom blockbusterovskom štýle. škoda, že tarantino chcel robiť z waltza zasa elegantného cynika v ktorom sa v tomto filme však prebudí z ničoho nič ľudskosť. možno jediný zábavný a zároveň parodický element vo filme bol samuel l. jackson a celá jeho rozporuplná postava. cca, nuda. precenené. ale pretrpel som. zasa jedna veľká bublina, ktorá praskla, všetkých postriekala krvou a zostal po nej len smrad.

plagát

Krampus (2015) 

myslel som si, že to bude zasa nejaká jeden a pol hodinová blbosť na zabitie času, s nie veľmi tradičným nápadom. mýlil som sa. bol som celkom milo prekvapený. nedajte sa odradiť recenziami. ak je to zabitie času, tak fakt kvalitné. nie sú vianoce ako vianoce, že kevin? 7/10

plagát

Ďábelská posedlost (2015) 

nie je to ani extra dobré, ale už vôbec nie podpriemerné, takže pod tri hviezdičky určite nejdem. rya kihlstedt to síce nezvládla veľmi presvedčivo, ale zvyšok hercov to ako-tak utiahol. áno, ďalší FF ktorému neverím, že je založený na skutočných udalostiach ani náhodou. exorcista a filmy idúce v jeho stopách totiž nastavili latku tak vysoko, že ostatná produkcia bledne závisťou. vyvstane tu ale paralela poukazujúca na hrozivý fakt, že sú tu rôzne inštitúcie, snažiace sa často zneužiť paranormálne javy v prospech ukojenia ich militantných chúťok kŕmených polito-paranojou. sú tu zábery, vystihujúce skutočnosť, že živá bytosť môže byť v rukách uniforiem iba pokusným objektom, čo zamrazí. ja som sa celkom zabavil, i keď o originalite sa tu nedá takmer vôbec hovoriť.