Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Dokumentárny

Recenzie (45)

plagát

Stranger Things - Season 4 (2022) (séria) 

Kvantita tezce valcuje kvalitu v zatim nejhorsi serii ST, kde se z oblibenych postav stavaji nesnesitelne karikatury, spletaji se zcela nesmyslne a nudne dejove linie zaplevelene hromadou zbytecnych postav a fenomenalni retro komorni horor feeling prvni rady je nadobro pohrben pod radoby komedialni stupiditou na urovni Policejnich akademii..

plagát

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria) 

The Last of Us si nastavil prvnim dilem latku tak vysoko, ze se k ni v nasledujicich epizodach ani zdaleka nepriblizil. Z celeho serialu citim prebujelou ambici byt jinym, lepsim nebo uplne nejlepsim, the best of TV 21. stoleti, jak se dalo cist vsude mozne po internetu. Poeticka, hudbou podkreslena vyvrazdovacka posledniho dilu budiz toho jednim z mnoha pripadu. Chybelo mi vic realii o samotne dobe a nakaze a vetsi duraz na dulezitost samotne mise Joela a Ellie. Absence nakazenych na mne pusobila dojmem, ze az na obcasne sarvatky se lide naucili celkem obstojne zit v mensich koloniich a hlavnim zlem jsou vlastne sami lide. Tak proc nakonec obetovat hlavni protagonistku pro neco, co uz je mozna zas az tolik nepali... tak proc vlastne cela ta odysea?

plagát

The Last of Us - Hledej světlo (2023) (epizóda) 

Encyklopedicka definice zazdeneho finale serialu. V pocatecnim sledu citlivych konverzaci se nam rychle pripomene, jak se vlastne oba maji velmi radi, abychom pochopili, proc prijde ta lyricky ladena a hudbou podkreslena vyvrazdovacka v nemocnici. Na vsechny mozne epizodni zapletky a postavy se v serialu casem nesetrilo, ale zrovna posledni dil musel byt takovahle 40ti minutova rychlokvaska. Nechapu...

plagát

The Last of Us - V časech nouze (2023) (epizóda) 

Davam za slabe ctyri. Dil o poznani zazivnejsi nez ten predesly, ale zacina mi pripadat, ze se cely serial zacina drobit na epizodni zapletky a hlavni dej se dostava do pozadi, kde se navic jen tak line vlece. Joel vlastne dva dily jen lezi na miste, aby pak ke konci tedy dost zazracne vstal (proc mu proboha nemohlo byt alespon o trochu lepe, at se tomu da verit) a dosel par kilometru do nedalekeho resortu... Hru vubec neznam, nebot je nehraju, a tak nevim, jestli se cela vec zas jen umele natahuje na co nejvice serii, nebo jestli je to verne predloze a snad nas v budoucnu ceka trochu lepsi pokoukani. Kazdopadne me to jako serial bavi jen tak prumerne a jsem docela rad, ze to davkuji po jedne epizode za tyden, protoze binge potencial pro me zatim nulovy.

plagát

The Last of Us - Napospas (2023) (epizóda) 

Tohle je za tri s odrenyma usima. Mam rad retrospektivni okenka, ale proc to proboha muselo byt tak obludne dlouhe a utahane?! Po E05 jsem nabyl pocitu, ze vse, co ma byt akce a horor, se zredukovalo na samoucelne a spise usmevne kratke vsuvky, jakoze vsichni nakazeni z Kansas City jako na potvoru prebyvaji v dire pod verandou na predmesti, logicky... coz mi ale nevadilo, nebot to drama, ta lidska a vztahova linka, bylo o to silnejsi. E06 pak tento vzorec opakovala avsak s tim rozdilem, ze mi i to drama zacalo pripadat ponekud ploche a nedotazene, a E07 tomu vsemu nasadila korunu. Chapu, proc se tento pribeh mel v serialu na 10min objevit.. ale 60min, tomu fakt nerozumim.

plagát

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023) (epizóda) 

Chapu, ze obdivovatelum a znalcum predlohy muze chybet vice akce, ale po predchozi lyricke pastyrske selance s postapokalyptickymi prvky je to urcite navrat na spravnou serialovou kolej. Tempo je pomalejsi, ale konec chce nejspis naznacit, ze si priste budeme drzet klobouky. Ale par poznamek si neodpustim. Kempuje se v lese v ukrytu pred lidmi, aby pak se jelo centrem Kansas City za bileho dne..!? I pres Billuv bohaty zbrojni arzenal se Joel pri prvni vetsi prestrelce ohani vzduchovkou jak o pouti u strelnice a jisti to sestirannym revolverem... asi bych si vybral jinak. No a kdyz uz jsem u vyberu, casting na tu "Strašnou Máňu" v zaveru se mozna taky tak uplne nepovedl. Jirinka Bohdalova volna nebyla? Hvezdy ctyri ale je to na hrane.

plagát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizóda) 

Jako samostatne romanticke drama s postapokalyptickymi prvky Doomsday Prepper's Lonely Hearts Club Band by to byl zcela urcite zajimavy snimek, ale jako soucast serialoveho celku mi to prilis smysl nedava. Nemel jsem pocit, ze by se serial v prvnich dvou dilech rozjel tak zbesile, ze bylo treba hodinu intenzivne brzdit. Nerozumim, proc mam travit tolik intimniho casu s postavami, co se nepodivaji ani do nasledujicicho dilu, kdyz jsem se zatim nestacil szit ani s hlavni postavou. A to uz Joel prisel o dceru a drahou polovicku... Tem Americanum, co po teto epizode vyrazili do Wallmartu nakoupit metrak utocnych pusek a kilometry drateneho plotu, doporucuji do kosiku prihodit i neprustrelne slipy a tilko, az se jim pri prvni vazne prestrelce zamane nepochopitelne bez jakeho kryti bezhlave pobihat po ulici. Je jasne, ze opotrebovana sablona romantickeho dramatu si zada fyzicke ci emocionalni opotrebovani hlavnich protagonistu, ale tohle slo udelat o chlup lepe, rekl bych. Je to fajn odbocka, ale jako vysvetlivka toho jak Joel k nakladaku prisel mi to pripada nezdrave zdlouhave.

plagát

The Last of Us - Nakažení (2023) (epizóda) 

Pocitacove hry jsem si v praveku tohoto zanru obcas zahral, pricemz The Last of Us neznam vubec, a tato epizoda mi pripomnela klasicky linearni scenar, kdy neni jine cesty nez pres barak, kde ciha veskere nebezpeci a tak se musite proste prostrilet. Ve hre by to na me jako na primeho ucastnika asi pusobilo intenzivne, ale takhle pasivne na televizi to bez nejakeho intenzivnejsiho vztahu k hlavnim postavam moc nefunguje. A to je prave to, co mi zatim chybi. Je to urcite solidni napinave pokoukani, ale ze bych jel s Joel a Ellie ne jedne vlne, to se zatim rict neda. Jo a zaverecny hollywoodsky zapalovac je originalni asi jako strihani dratu vterinu pred vybuchem.

plagát

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1 (2022) (séria) 

Byt LOTR nadsenec a dozvedet se, ze se to ma tocit, a pak cekat pet let na tohle, tak si to jdu ted hodit na pudu. Takhle jsem pomerne nedavno s velky prekvapenim objevil trailer, po kterem to vzdala ma moudra zena, abych to za par tydnu asi vzdal i ja, po trpkem finale prvni serie. Je mi uplne jedno, jestli jsou elfove bili, cerni nebo modri, nebo jestli se adaptace ponekud vzdalila tolkienovskemu legendariu, ale tahle pubescentni slohovka neni scenar hodny nametu. Patosu bylo az do nekam a vetsinou deji sedel jak recitace Maje ve fronte na uherak, logika deje a motivace postav stokrat jinak a kolikrat uplne naopak, takze vybudovat si k nekomu nejaky vztah bylo nad me divacke sily. Az na Adara, protoze zaporaky psal asi nekdo dospely, a Balroga, nebot ma, chudak, spanek krehci nez ja, kdyz ho dole v hlubine probudi i padajici listi. Zatimco Sauronova lest primet elfy kout prsteny moci je zdatna scenaristicka reznicina, Hobiti linka je vysloveny zlocin. To, ze Gandalf musel predcasne priletet jak horici koule, misto toho aby ho poslali elfove sporadane lodi o par tisic let pozdeji, bylo asi jenom proto, ze ho meli v LOTRu lidi radi a tak si v amazonu rekli, ze chteji mit taky sveho Gandalfa. Jinak vlastne jenom nekam sel bandou bezohlednych maniaku a tri buchty si ho s nekym spletly, konec. Neco se nepovedlo, nebo nejsem cilova skupina, nebo oboji.

plagát

Pán prstenů: Prsteny moci - Slitina (2022) (epizóda) 

OBSAHUJE SPOILERY! Takze celych 8+ hodin pseudo-tolkienovskeho dobrodruzstvi mame za sebou s vyvrcholenim, ktere jen podtrhlo a znasobilo vsechny neduhy predchozich dilu. Nebyt to finale cele serie dam vic, ale tohle se opravdu neda. Patosu nadale mraky, prkenni herci hraji jak nejlepe (ne)umi a scenar je opet zapleveleny celou radou nesmyslu. Cela kalvarie dospela konecne k prstenum moci, ktere vymyslel Sauron a Galadriel vi, ze je to Sauron, ale nikomu to pro jistotu nerekne, takze Sauron mizi po anglicku, i kdyz ho predtim honila po vsech certech, a pak se vsichni spolu s Elrondem, ktery taky neco tusi ale nerekne, a legendarnim mistrem kovarem, ktery dosud nevedel o slitine a necha si do vseho kecat, rozplyvaji nad tim, jak se dilo povedlo. Asi nikoho nenapadne, ze to trochu smrdi, kdyz v tom ma prsty Sauron... chapu, ze si nekdo uzpusobi knizni pribeh o tom jak Annatar (Sauron) elfy k prstenum primel, ale tenhle scenar je peklo. Ostatni dejove linky nema ani cenu komentovat.