Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny

Recenzie (78)

plagát

James Bond: Casino Royale (2006) 

Bond postúpil na vyšší level. Zatiaľ čo Brosmanové bondovky boli síce zábavné, odľahčené a s dobrou akciou, stále im chýbali hlbšie emócie, proste boli vcelku povrchné. To sa však uvedením Casina Royale mení, a to k dobrému. Nie že by Brosman a jeho filmy boli zlé, lenže mne sa viac páči tento štýl. Je osobnejší, a aj keď navonok sú tie emócie Bondom schválne skrývané, na koniec sa predsa prejavia a dajú agentovi MI6 nový rozmer. K samotnému filmu sa dá ešte dodať, že aj keď nie je prešpikovaný akciou, tak človeka dokáže držať v napätí aj "obyčajnou" partiou pokru. Mohol by som síce vytknúť pomalšie pasáže, ale je to zbytočné. Film sa mi páčil a som rád, že už ako som vlastne spomenul, bol nastolený nový, osobnejší smer.

plagát

James Bond: Zlaté oko (1995) 

Solídna Bondovka s dobrou akciou, ktorej by možno neuškodilo skrátiť stopáž. Nič výrazne jej však nechýba a na tank sa nezabúda...

plagát

James Bond: Zajtrajšok nikdy nezomiera (1997) 

Síce mierne povrchný film, ale zároveň zábavný, s pár dobrými hláškami a super vychytávkami od Q. Finále mohlo byť trochu lepšie, ale inak sa jedná o pohodovú bondovku.

plagát

James Bond: Skyfall (2012) 

Teraz mám priam Shakespearovskú dilemu - štyri alebo päť hviezd? Aby som to upresnil, Skyfall je veľmi atmosferický a technicky dokonalý film. Stihne to naznačiť už úvodná akčná scéna a aj titulková sekvencia, ale tou pravou alfou a omegou filmu je výborná druhá polovica, ktorá je úchvatná a napätie sa priamo úmerne stupňuje s prichádzajúcim finále. A to začína nastúpením do Astonu Martin DB4 a končí, keď sa Bond stáva opäť Bondom. Koniec je novým začiatkom a film viac než obstojnou oslavou 50. narodenín. Jediný problém vidím v pár hluchých miestach počas prvej polovice, čo mi nedovolí dať Skyfallu plné skóre, Ale k tým štyrom hviezdam si treba pripočítať veľké plus.

plagát

Priepasť (1989) 

Aj v tomto filme dokazuje Cameron svoju vizuálnu kreativitu (a to je ešte len začiatok, viď Avatar), či už sa jedná o podmorský svet alebo vykreslenie mimozemskej entity. Ako najväčšiu chybu Priepasti by som videl premrštenú stopáž, v ktorej sa striedajú pútavejšie pasáže s tými menej zaujímavými, priam až nudnými. Filmu sa však nedá uprieť kinematografická hodnota a dobré herecké výkony. 75 %

plagát

Zpráva o Europě (2013) 

Found footage môže byť zradné. Nie je totiž vylúčené, že sa film divákovi oddiali a osudy postáv sa mu stanú ľahostajnými. Tiež hrozí aj určitá neprehľadnosť, či už priestorová alebo časová, čo tiež neprospieva sledovaniu. Práve touto neprehľadnosťou trpí aj Europa Report, lenže v menšom merítku, čo je rozhodne pozitívum. Zásadnejším prievodným javom "footagu" môže byť aj strata atmosféry, čo je paradoxné, keďže sa snímok práve snaží byť čo najviac autentický a najpresvedčivejší. A tu sa ukrýva sila Europy, keďže zmieňovanú atmosféru nestráca, a čo je najdôležitejšie, keď sa presunie z prvej, nudnejšej polovice do druhého polčasu, je film nesmierne napínavý a pri nabehnutí záverečných tituliek človek chce, aby bola stopáž dlhšia. Na rozdiel od toho nepoteší niekedy nelogické konanie postáv, teda Prometheovský štýl. Mne to ale nevadilo a skôr som bol rád, že found footage forma je pri tomto filme v tej najcivilizovanejšej podobe.

plagát

Predátor (1987) 

Dobrý film s osobitou atmosférou, ktorý je zároveň dôležitým momentom pre Schwarzeneggra. Zároveň sa mi páčilo zaujímavé spracovanie Predátora.

plagát

Demolátor (1993) 

Pohodový sci-fi film, ktorý zaujme pár kreatívnymi nápadmi a scénami, to je ale asi tak všetko.

plagát

Apollo 13 (1995) 

Dobré spracovanie, výborný herci, ale nestrhlo ma to a nemá to tú správnu hĺbku a atmosféru.

plagát

Mama, ožeň ma! (2011) (relácia) odpad!

Kdežto v prvej sérii sa medzi zúčastnenými našli aj ako - tak normálny ľudia, v pokračovaní tomu už tak nie je. A práve vďaka tomu nám JOJ-ka namiešavá tú pravú, odopadovú "show".