Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (26)

plagát

Umelec (2011) 

Nemé filmy by v dnešnej dobe nemali byť takto zneužívané. Takéto kúsky sa natáčali už pred 80mi rokmi a toto mi príde ako obyčajná napodobenina. Jediné plus vidím v hereckom stvárnení.

plagát

Šípková Růženka (2011) 

Vôbec filmu nerozumiem. Fuj. Nuda. Dve hviezdy jedine za Emily.

plagát

Komparz (2005) (seriál) 

Už som sa bál, že tento humor ma nedostane, ale druhá séria to napravila. Super! 85%.

plagát

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011) 

Cele dobre. Koniec, aký si každý fanúšik prial. Akčnosť, humornosť, emocionálnosť - všetko vyvážené, nič neprehnané. Bál som sa, že celý dej bude o bojoch medzi dobrom a zlom, ono to však bolo celkovo vyvážené. Jedine mi prekážal epilóg po 19tich rokoch, kde som im jednoducho neuveril, že majú o dvadsať rokov viac. 92%.

plagát

Vo štvorici po opici 2 (2011) 

Priemer. Nebolo to zlé, ale ani lepšie ako prvá časť. Pár skvelých vtipov, samozrejme najlepšie boli fotky na konci filmu. Veľká chyba, že to bola kópia jednotky. 80%.

plagát

Katka (2009) 

Helena Třeštíková po úspechu svojho prvého časozberného dokumentu „Marcela“, za ktorý dostala v roku 2007 ocenenie za najlepší európsky dokument, prišla s ďalšími dvoma podobnými projektami. Jedným z nich bol „René“, tým ďalším bol „Katka“. Štrnásť rokov sa 19-ročná Katka nechala natáčať popri svojej drogovej púti, počas ktorej chcela niekoľkokrát s narkotikami skoncovať, opakovane im však prepadla. Dokument zachytáva jej smutný príbeh –ženy s kopou ideálov a snov. Tento svet sa však ubiehajúcimi rokmi a mesiacmi mení na život bez nádeje, plný zúfalstva, biedy a doháňa hlavnú hrdinku do situácií, v ktorých si bežných ľudí nevieme predstaviť. Do situácií takých, že varenie knedlíkov a fotenie na občianku vzíde pre Katku to najnormálnejšie, čo v živote urobila. Hlavná dejová línia sa pomaly mení a jemne vytvára ten pravý dojem zdrvenosti závislého človeka so všetkými hlavnými príznakmi, ako je nervozita, častá dezorientovanosť alebo nedbanlivosť. Katka otehotnie a zrazu stojí pred ťažkým rozhodnutím. Tá vôľa pre slušný a čistý život tam možno je, lenže človek svoju pravidelnú dávku heroínu nikdy alebo veľmi ťažko dobrovoľne nevymení za dávku zodpovednosti. Akonáhle sa dokument prehúpne do svojej druhej polovice a Katka sa dostáva stále viac do hlbín závislosti, vytvára sa určitý stereotypný úsek filmu, ktorý si každý divák vie aj sám predstaviť. Počas nakrúcania sa filmárom približne na dva roky Katka stratí, tento úsek je v dokumente vidieť a citeľne chýba. Film sa premieta v školách a ako materál prevencie proti drogám u mladistvých si myslím, že je to dostačujúci snímok. Odpudzujúcim článkom môže byť depresia vyžarujúca z filmu, ktorú môže sám divák vstrebať a tak ho prinútiť zmeniť svoj pohľad na danú problematiku.

plagát

Láska nebeská (2003) 

Toľko lásky a humoru v jednom filme... dokonalá romantická komédia. 91%.

plagát

Ja, zloduch (2010) 

"Podobnosť s realitou je len čisto náhodná" :D Jeden z najlepších animákov aké som kedy videl.

plagát

Shrek: Zvonec a koniec (2010) 

Tak "debilný" spôsob ako ovládnuť všetkých zlobrov, ale ono to k tomu príbehu proste padne. Šialené a zábavné. Je to lepší počin ako trojka avšak na prvé dve časti nemá. 70%.

plagát

Harry Potter a Dary smrti - 1. (2010) 

Musím povedať, že to nebola najlepšia časť celej série, ale ani najhoršia. Celý film sa niesol v tej správnej atmosfére. Niečo vyše dvoch hodín ubehlo veľmi rýchlo, vôbec som sa nenudil a to aj napriek tomu, že obsahoval veľa tichých pasáži, kde medzi hrdinami prevládala nevraživá nálada zmiešaná s trápnym tichom. Bolo tam však všetko: akcia - vizdvihujem zábery so siedmimi Pottermi na oblohe a chytanie lapačmi v lese; precítené momenty - Dobbyho smrť; vtip a aj trocha lásky. Skvelé bola zobrazená rozprávka o Daroch smrti. Na druhej strane mi však chýbala Potterova hliadka. Pre tých, čo knihu nečítali, nemusí prísť hneď jasné o čo ide Voldemortovi. A nechápem ako Harryho vôbec neprekvapilo, že v zrkadle vídaval oko neznámeho človeka, tváril sa akoby to bola úplne bežná vec. Film hodnotím na 80%.